6 sfaturi sa alegem corect SCAUNUL de birou si BIROUL copilului

6 sfaturi sa alegem corect SCAUNUL de birou si BIROUL copilului

Adulti sau copii, e foarte important sa acordam o mare atentie atunci cand ne alegem scaunul de birou si biroul!  Acolo copilul nostru isi petrece, vrem – nu vrem, ore in sir.

E-adevarat, fie ca se joaca sau isi face temele, copilul sta multe ore pe scaun. Si-atunci subiectul merita toata atentia!

Am aflat saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte, de la Florentina Moraru, Kinetoterapeut, care este pozitia corecta a corpului la calculator, precum si cateva sfaturi despre cum să alegem scaunul de birou și biroul.

Pozitia corecta la birou:

  • Trunchiul drept, spatele lipit de spatarul scaunului
  • Formarea unui unghi de 90°intre trunchi si solduri, intre genunchi si gamba
  • talpile lipite de sol

     Probabil ca stiti deja, dar nu strica sa ne reamintim cu totii:  o pozitie incorecta la birou sau un scaun incomod pot afecta serios coloana vertebrala a copilului.
    Asa ca haideti sa nu uitam asta si sa cumparam destept, un birou potrivit inaltimii copilului, precum si un scaun ergonomic pe care sa il poata regla de la an la an.

Am adunat astazi 6 sfaturi atunci cand alegem scaunul de birou & biroul, pentru mici & mari:

  1. Alegeti un scaun ergonomic!

    Un scaun  bun trebuie sa fie special proiectat pentru a sustine corect greutatea corpului, oferind suport lombar, reglaj personalizat al inaltimii, unghiului de inclinare ideal.
    Scaunele ergonomice sunt perfect adaptabile formei corpului.

  2. Scaunul trebuie sa aiba inaltimea ajustabila, precum si cotierele si spatarul.

    Ajustarea inaltimii, a spatarului si a cotierelor pot ajuta semnificativ la asigurarea unei pozitii corecte. Pozitia corecta pentru copii trebuie sa le sustina soldurile la aceasi inaltime cu genunchii, iar picioarele sa atinga podeaua.

    Ajustarea spatarului este foarte importanta, practic acesta trebuie sa ofere suportul total al coloanei vertebrale celui mic.
    Sfatul este sa nu cumparati un scaun cu spatarul mic sau care nu are inaltimea reglabila. Altfel spus trebuie sa cautati un scaun care sa ii ofere un suport lombar ajustabil pe inaltime si adancime.

    Scaunul trebuie reglat astfel incat, atunci cand sta la birou, copilul sa atinga podeaua sau bara pentru sprijinul talpilor, cu intreaga talpa si nu doar cu varful talpii. 

  3. Suprafata biroului trebuie sa fie putin inclinata.

    Asta este sfatul specialistului, ca suprafata biroului sa fie putin inclinata in fata, asa incat copiii sa nu aiba tendinta de a se inclina atunci cand scriu. Eu recunosc, am gasit un model de care m-am indragostit si eu si Ema, la Mobila Moll.
    E-adevarat, e o investitie consistenta, dar daca o privesti ca pe investitie in sanatatea copilului, pe termen lung…altfel se vad lucrurile!
     Totusi, exista o solutie de rezerva.  Suprafata biroului poate fi dreapta, insa ajustabila. Astfel, copilul va putea folosi acelasi birou 6-8 ani la rand.

  4. Lungimea biroului trebuie sa fie de minim 1,20m.

    In ceea ce priveste lungimea biroului, trebuie sa tineti cont cont ca pe birou trebuie sa aiba loc cel putin o carte, un caiet, penarul, arsenalul de creioane colorate. În plus copilul trebuie sa aiba si spatiu suficient de miscare a bratelor.
    In plus, pe mai toate birourile isi face aparitia si un laptop sau computer si atunci rezulta ca lungimea biroului trebuie sa fie de minimum 1,20 m.

  5. Alegeti inaltimea potrivita pentru biroul copilului!

    Tineti cont de faptul ca atunci cand sta asezat la birou, copilul trebuie sa sprijine bine talpile pe podea sau pe bara de sustinere a talpilor, sa tina genunchii putin ridicati, iar bratele pana la cot sa se afle in intregime pe birou.

  6. Atentie la inaltimea scaunului! Atunci cand copiii isi petrec cateva ore in sir la birou! Tocmai de aceea trebuie sa avem grija sa cumparam un scaun cu spatar suficient de inalt, astfel incat sa ajunga pana in zona gatului – pentru a evita durerile cervicale.

Ce se poate intampla daca nu tinem cont de toate acestea cand alegem scaunul de birou?

Zic doar atat: cifoza, scolioza, lordoza….asa ca cel mai bine sa nu uitam ca preventia este cheia in orice domeniu! 

Nota: Daca si voi ati fost in pozitia mea…de a cauta in stanga si in dreapta cea mai buna solutie de mobilier pentru copiii vostri, sa stiti ca eu am descoperit multe modele ergonomice AICI. Sa va spun si ca arata intr-un super fel, colorate fix cum imi place mie…si in plus, construite avand in vedere sfaturile de mai sus. 

Cititi, pe teme similare:

 

There are 4 comments for this article
  1. Stefan at 13:02

    Un articol foarte bine documentat! Avem si noi niste cunostiinte ce folosesc scaunele si birourile de la Moll si mereu le recomanda. Acum, ca avem un bebe mic, incepem si noi sa studiem mai in detaliu ce inseamna mobilier ergonomic pt. copii.

  2. Roșu Ionuț at 20:42

    Da, ca sa zic, pare interesante aceste birouri. Vresu sa cumpăr si eu unul pentru băiețelul meu care va începe in curând școala.
    Cum pot afla prețul?

    • Blog in Tandem at 20:48

      Cred ca cea mai simplă soluție ar fi să sunați la firmele care se ocupă cu astfel de produse. 🙂
      Succes la școală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.