Oana Moraru: Îmi vine să iau copiii acasă, să-i feresc de părinții lor!

Oana Moraru: Îmi vine să iau copiii acasă, să-i feresc de părinții lor!

Oana Moraru n-are nevoie de prea multe prezentări. Este Consilier Educațional, fondatoarea Școlii Helikon și cea care susține cu multă energie Vocea Părinților.

Oana Moraru a fost unul din invitații serii, de curând, la o conferință moderată de mine și organizată de Social Moms, în parteneriat cu www.desprecopii.com. 

Evenimentul a strâns mai mult de 200 de părinţi în sală şi 30.500 de părinți în faţa ecranelor, care au urmărit peste 3 ore de discuții aprinse. 

Astăzi un fragment din discursul Oanei Moraru. A punctat atâtea subiecte de interes pentru părinți, încât am descis să prezint în timp extrase din prezentările ei.

Astăzi despre conflictele în care se implică copiii noștri. Apoi un pic despre noi, părinții ce-am fost crescuți cu ideea că trebuie ca permanent să-I mulțumim pe cei de lângă noi. În plus, câteva idei despre cum noi, părinții, trebuie să învățăm să fim mai fermi!

Despre conflictele între copii

Conflictele sunt bune! Sunt focul ăla de care se vorbea că aprinde creierul! Din CONFLICT, copiii învață!

De ce să-i învățăm și pe ei să-și reprime? …Așa cum ne-au învățat pe noi părinții!

Reactivitatea părinților este cea care-mi dă de gândit!  

Îmi vine să iau copiii acasă, să-i feresc de părinții lor!

Pentru că știu, pe termen lung, cum crește un copil căruia i s-au reprimat momentele lui de neliniște, de durere, de conflict, de furie.

Despre părinții care-ți doresc să-și mulțumească copiii permanent

Am fost crescuți, majoritatea, cu VINOVĂȚIE, dacă nu mulțumim pe alții! Am fost crescuți să fim fete bune și băieți cuminți!

E-adevărat? Toată copilăria noastră, fundamental, s-a dus pe ideea că sunt VALID, ca om în lume, că sunt vizibil, dacă mami & tati sunt fericiți!

Și-am fost crescuți… să mulțumesc pe mami și pe tati.

Am crescut cu sentimentul că dacă provoc nemulțumire în ochii mamei, trebuie imediat să mă repliez.  Subconștient și tu, dacă vrei să-i impui o limită copilului tău …și el se supără, ție-ți vine programul ăla subconștient și vrei să-l mulțumești. Și n-alegi corect!

Care-i miza? Lasă-l să fie nemulțumit!  Pe termen lung îl fac tare! Nu-l trimit în tabere de supraviețuire, doar îi refuz, pe moment, o gratificare imediată! Sau îl las să se lovească un pic, sau să se plictisească, ca să-și descopere standardul intern, vocea personală!

Ia-ți funcția de lider, de fermitate,  pentru că…ghici ce?!  O să fie nefericit copilul  în momentul ăla!…că ești…REA, ‘mamă rea’ Ăsta-i mesajul: ți-e frică să-l nemulțumeștipe copilul tău. Ai senzația că se ‘bulește’ ceva în sistem!

TREBUIE SĂ REZISTAȚI!


Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 7 comments for this article
  1. Laura at 10:46

    Desi inca nu sunt mama, ma pregatesc sa devin, sunt speriata daca nu o sa fiu o mama buna, daca nu o sa fie copilul meu cel mai destept si cel mai bine crescut:)) Am desoperit acest blog si citesc foarte multe lucruri interesante, ma mai linistesc putin, imi dau seama ca o sa vina lucrurile natural. Oana Moraru este absolut fascinanta si iti ofera multe sfaturi interesante.

    • Blog in Tandem at 16:04

      Laura, n-ai de ce să fii speriată! Nu există mamă bună și mamă ‘ne-bună’! ;).
      Trebuie doar să le fim aproape cât mai mult, să-i ascultăm și să-i înțelegem. Restul, se rezolvă. Asta am învățat eu în anii ăștia: că NIMENI nu poate să ne ‘strice’ copilul, dacă noi îl învățăm acasă calea cea bună și vorbim cât mai multe! Te salut cu drag!

  2. MARIA at 14:01

    Adevarat! Felicitari! Va propun , cu mare incredere sa ocupati locul de ministru al EDUCATIEI! Avem nevoie de oameni care sa gandeasaca acest sistem pentru omenire iubitoare , bazata pe pricipii morale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.