Tandem Hai Hui. Transfagarasanul trebuie vazut in orice sezon

Tandem Hai Hui. Transfagarasanul trebuie vazut in orice sezon

Transfagarasan este una din destinatiile de care noi nu ne saturam oricat de des am ajunge pe-acolo. Doar ca incercam sa-l evitam vara, cand este supraaglomerat.

Am fost primavara, am fost si vara, dar nu in weekend, l-am vizitat si toamna, fix inainte sa se inchida circulatia. Are farmec, un farmec unic si nu degeaba si-a castigat renumele.

In toamna trecuta am revazut Transfagarasanul in haine multicolore si abia asteptam. Stiam ca o sa fie o experienta unica, dar realitatea a fost peste asteptari. Noi veneam dispre Sibiu spre Curtea de Arges, iar traseul a fost uimitor.

Evident, ne-am oprit la Balea Lac unde ningea deja, in luna octombrie si era frig si batea vantul. Drumul este spectaculos oricum ai merge si orice vreme ar fi.

Ca si obiective turistice, zona este foarte ofertanta si o recomand, dar de preferat in sezonul de primavara spre vara, ca sa puteti face drumetii si sa nu va temeti sa zapada.

Printre obiectivele turistice: 

In zona: Lacul si Cascada Balea, Lacul si Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul si Lacul Capra, Cetatea Poenari. La acestea se adauga Hotelul de Gheata de la Balea Lac, deschis doar pe timpul iernii, masivele si traseele montane din jurul Transfagarasanului.

Peisajele sunt uimitoare si merita sa va rezervati minim 2 zile sa bateti la picior. Despre Vidraru si Cetatea Poenari  am scris AICI si gasiti imagini si detalii.

Oficial, Cunoscut si ca DN7C, Transfagarasanul leaga Ardealul de Muntenia si are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte si poduri si un tunel de 887 metri, fiind cel mai lung din tara, care strabate muntele Paltinului.

Din cauza numeroaselor serpentine viteza medie este de maxim 40 km la ora; de asemenea datorita altitudinii, a caderilor masive de zapada si a riscului de avalansa, Transfagarasanul este deschis doar in perioada iunie – octombrie. Asa ca atentie mare cand mergeti, verificati sa nu aveti surpriza sa nu il puteti strabate din cauza conditiilor meteo deseori nefavorabile.

CAZARE

Noi am fost norocosi, dupa indelungi incercari nereusite, sa ne cazam la Hotelul VALEA cu PESTI.  Stiam hotelul si ii admiram de ceva vreme pozitionarea, fix pe malul lacului Vidraru, dar de fiecare data cand am incercat sa fac rezervari, am avut ghinion si nu gaseam locuri.
Asa ca asta este sfatul nr.1 daca va tenteaza si pe voi hotelul: faceti rezervari cu mult timp inainte!

Noi am luat doua camere: o tripla pentru noi 3 si o camera dubla pentru parintii mei/ bunicii Emei, care n-au vrut sa rateze nici ei ocazia sa revada Transfagarasanul.

Tripla era cu vedere spre lac. Stiti cum a fost? UIMITOARE. Am avut balcon si o vedere care-ti taia respiratia. Ne venea sa stam numai pe balcon. Cealalta camera, dubla, a fost cu vedere spre curtea interioara si parcare. Total nespectaculos si plicticos.

Asa ca…sfatul nr.2 este sa solicitati neaparat camera cu vedere spre lac!

Uitati-va 1 minut la clipul asta si o sa ma intelegeti, sunt sigura! 


Camerele au fost mari, curate, una pregatita la timp pentru check in, una cu ceva intarziere. N-am ce sa reprosez, curate, mari, spatioase. Nu au fost pe gustul nostru, aerul este usor demodat, dar asta nu inseamna ca n-am putut sa dormim linistiti.
Am avut probleme cu caldura in camera dubla, unde nu functiona ceva, dar s-a remediat dupa vreo doua ore. Usor neplacuta situatia, dar se intampla.

Restaurantul este de asemenea cu o panorama uimitoare, spre lac. Asa ca din start parca privesti cu alti ochi…mai relaxati si mai incantati. In weekendul in care am mers noi erau foarte prinsi cu un eveniment al unei companii, asa ca n-a mers foarte usor cu masa de seara. Dar ne-a facut placere sa stam acolo, cu asa o panorama spectaculoasa!

Sfatul Nr.3 este sa comandati ce va recomanda chelnerul.

Asta daca vreti sa mancati intr-un timp decent. Noi n-am tinut cont de asta si am asteptat ceva pana ne-am primit comenzile. Portii mari, gusturi OK.
Micul dejun a fost inclus in pachet si era tip bufet suedez. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Eu mi-am gasit optiuni de vegetarieni, ceilalti si-au gasit cate ceva. Chiar si Ema a fost multumita. Un plus pentru automatul de cafea & ciocolata calda. Mai rar hoteluri unde se bea altceva decat cafea la filtru dimineata.

In ceea ce priveste facilitatile – un mare mare avantaj pe care-l apreciem la orice cazare este piscina interioara. Mica, ce-i drept, dar era foarte libera, asa ca Ema & tatal ei au avut sentimentul ca am avut piscina noastra privata si si-au incheiat ziua acolo, cu o ora de inot. Halate & papuci erau in camera, asa ca totul a fost OK. Tot la subsol erau si sali de billiard si bowling, destul de aglomerate la momentul in care am mers noi.

Una peste alta, a fost o experienta frumoasa, recomandam Transfagarasanul ori de cate ori aveti ocazia. In plus, hotelul este perfect pozitionat in acest cadru uimitor, dar neaparat sa va luati camera cu priveliste inclusa!

Restul…pot fi doar mici carcoteli, nesemnificative atunci cand cutreieri cu sufletul deschis sa colectionezi amintiri!

Gasiti pe Blog in Tandem si alte destinatii de familie: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.