Tandem hai hui. 11 destinatii de neuitat din Romania.

Tandem hai hui. 11 destinatii de neuitat din Romania.

Destinatii din Romania. si locuri speciale. Toate vazute de noi in 2016 si cutreierate la picior. Potrivite pentru orice familie hai hui. 

Locuri minunate, destinatii de vacante sau iesiri de weekend, peisaje unice, frumuseti de neuitat. Asta-i Romania care poate fi descoperita si redescoperita.

Noi asta ne-am propus sa facem. Sa umblam hai hui, sa vedem locurile astea si sa i le aratam si Emei. Sa colectionam amintiri. Cat mai des, cat mai multe, mai ales ca multe din ele sunt la distante apropiate de noi.

GASITI MAI JOS INTR-UN CLIP DE NICI 3 MINUTE O SERIE DE IMAGINI DIN PERIPLUL NOSTRU DE FAMILIE.

Ce-am vazut in 2016? Muuulte, dar alegem astazi 11 din destinatiile pe care vi le recomand in cunostinta de cauza. Locuri care mi-au intrat direct la inima si acolo le tin! 

  1. Castelul de Lut Valea Zanelor

    Este un ansamblu de poveste…sau o investitie originala a unor oameni speciali! Este un castelul de lut si paie, cu acoperis de sindrila, lucrat manual, pereti din cob (paie, argila si nisip), tencuiala de lut si dusumele de lemn. Totul natural.
    Nu este inca deschis, dar se poate vizita! Intrarea costă 5 lei si puteti intra intr-o camera, dar si in turnul deschis acolo, unde clar o sa va simtiti precum Rapunzel din poveste.
    Am povestit despre Valea Zanelor pe Blog in Tandem – AICI. 

  2. Zona Vama Buzaului

    O zona pe care am descoperit-o cu mare incantare. O deplasare de weekend perfecta in familie, mai ales ca va recomand si un loc de cazare, la Pastel Chalet, unde ne-am simtit minunat.
    Ce e de vazut si de facut? Imprejurimile si peisajele sunt uimitoare, am fost in padure intr-o caruta trasa de cai, am fost la picnic intr-o poienita, am vazut un foc de tabara de care-mi era dor, un apus uimitor, am fost in drumetie la Cascada Urlatoarele (alta decat cea din Busteni), ce ne-a captivat pe toti si in plus Rezervatia Valea Zimbrilor nu trebuie ratata.
    Am povestit in detaliu despre destinatie, pe Blog in Tandem – AICI.

  3. Zona TRANSFAGARASAN, peisaj de toamna

    Pfoai, cat mi-a placut Transfagarasanul toamna. N-am avut inca vreme sa povestesc in detaliu cum a fost. Dar spun acum, pe scurt: mergeti toamna, pan ape 1 noiembrie, cand se inchide publicului.
    Peisajul este unic! O incantare doar sa te plimbi si sa vezi soseaua asta uimitoare. In plus, am urcat la Balea Lac, unde era zapda, apoi la Vidraru si neaparat sa urcati la Cetatea Poenari, de unde e o panorama ce-ti taie respiratia. Pentru noi a fost a doua toamna in care am ajuns in zona si cu siguranta nu e ultima!
    Cat despre cazare, am reusit sa gasim camera libere la Valea cu Pesti, un hotel pe care-l pandeam de ceva vreme si mereu este plin. Am avut o camera superba, cu balcon cu vedere spre lac. A meritat asteptarea! In plus, piscina de la subsol a venit ca un bonus de care am profitat, evident.
    Am scris cu ceva timp in urma despre Cetatea Poienari, pe Blog in Tandem, AICI.  

  4. Castelul CORVINILOR, din Hunedoara

    La noi acasa lucrurile sunt clare. Ema nu vrea sa rateze niciun castel, iar eu vreau mereu camera cu panorame uimitoare. Clar si ne tinem fiecare de dorintele grupului! Ne doream de ceva vreme sa ajungem la Hunedoara, la Castelul Corvinilor sau Huniazilor. N-am povestit inca pe blog, dar o s-o fac.
    E o vizita care merita din plin, cu farmec si pentru adulti si pentru copii. Recomand sa va luati un ghid, daca vreti sa aflati mai multe informatii istorice. Ema a cautat permanent Fantana Dorintelor si a stat acolo cat sa-si imagineze tot ce vrea, nu doar o singura dorinta.
    Site-ul oficial il gasiti AICI

  5. Pestera Ursilor

    Zona este super, dar foarte greu accesibila, din cauza drumurilor rupte de realitatea secolului 21. Trist, foarte trist ca e atat de greu sa ajungi in niste locuri speciale, unice.
    Am mai fost la Pestera Ursilor si la Scarisoara acum vreo 10 ani si ne-am promis atunci ca revenim cand Ema o sa creasca. Nu s-a schimbat NIMIC in timpul asta. Doar ca au aparut mai multe pensiuni, dar drumurile sunt parca mai proaste ca atunci.
    Cat despre Pestera Ursilor – Uimitoare. Ne-a impresionat pe noi de parca am fi vazut-o prima oara, i-a impresionat pe bunicii Emei, care-au mers cu noi, iar Ema a fost incantata de pestera, de povestea ei, de legendele care circula…

  6. Ghetarul de la SCARISOARA

    Iar daca tot am fost in zona, am mers si la Ghetarul de la Scarisoara. Prost semnalizat drumul, slaba semnalizarea obiectivului touristic, lipsa totala de informatii in zona…ne-am simtit ca in Tara Nimanui.
    Vizita scurta, de maxim o ora, nu s-a amenajat nimic, nu s-a investit nimic…pacat de unicitatea obiectivului turistic. Dar totusi, merita o vizita aici, fara doar si poate!

  7. Cetatea Devei + Lacul Cincis

    Ce surpriza placuta am avut in zona! Deva am regasit-o curata si insorita, cetatea amenajata si prietenoasa, iar funicularul a fost o incantare pentru Ema.
    Bonus am avut parte de o cazare uimitorare, la Motelul Cincis, in proximitatea Devei, intr-o camera cu un balcon panoramic superb, spre Lacul Cincis. Foarte greu am gasit si aici cazare, dar recomand locatia pentru asezarea superb. O sa revin cu o cronica detaliata cat de curand.

  8. Muzeul Chihlimbarului + Complexul Rupestru de la Alunis

    Muzeul este in Colti, Jud. Buzau. Se ajunge relativ simplu cu masina. Muzeul este o casa taraneasca in Colti, unde la etaj sunt doua camere unde sunt expuse obiecte de chihlimbar, pietre semitretioase, minerale & roci.
    La doar cativa kilometri departare de muzeu, la vreo 10 minute cu masina, pe un drum partial asfaltat…si nu prea, ajungi la singurul compex rupestru accesibil cu masina, din zona Buzaului – de la Alunis. Aici oamenii au sapat in blocuri masive de stanca, unde s-a contruit o mica biserica si chilii, devenite centre cu activitate intensa religioasa crestina. 
    Am prezentat pe Blog in Tandem, in detaliu, ambele locuri, AICI.

  9. Salina Prahova

    Aproximativ 100 de km departare de Bucuresti. In traducere vreo ora si jumatate de mers cu masina.
    Temperatura in salina e constanta de 12 grade. Asta inseamna FRIG si in plus este si o umiditate de 50%! Asa ca neaparat pantaloni lungi, geaca destul de groasa, sosete si pantofi inchisi( nu sandale, nu papuci). Altfel, riscati sa iesiti de-acolo cu mainile si picioarele sloi.
    Am prezentat pe Blog in Tandem, in detaliu, destinatia, AICI.

  10. Pestera Ialomitei

    Am descoperit-o abia anul trecut. O sa revin cu detalii, doar va spun ca pentru noi a fost o incantare. Pestera Ialomitei se afla pe versantul drept al Cheilor Ialomitei, in localitatea Moroeni, judeţul Dambovita, pe Muntele Batrana, la circa 10 km de izvoarele raului Ialomita, la o altitudine de 1.530 m.
    Chiar la intrarea în Pestera se afla Manastirea Ialomitei, ridicata in secolul al XVI-lea, ctitorita de voievodul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău. 
    Site-ul oficial este AICI. 

  1. Turnul Chindiei

    O excursie atat de aprospe de Bucuresti, o incantare!
    Turnul este inalt de 27 m, con­structia este alcatuita din trei etaje, dintre care ultimele doua sunt marcate in afara de cate patru deschideri la fiecare nivel si de două balcoane, sprijinite pe console de piatră.
    In interior este o scară in spi­rala, care urca pana la terasa aflata la partea superioara.
    Iar sus….UAU, ce panorama frumoasa a orasului, dupa ce urci cele 122 de trepte ale turnului!
    Site-ul oficial este AICI

Cititi si inspirati-va:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.