5 întrebări ultra secrete la care copiii nu trebuie să răspundă

5 întrebări ultra secrete la care copiii nu trebuie să răspundă

Se vorbește mult despre siguranța copiilor noștri online, dar și offline, în viața de zi cu zi.
Părinții își adună informații din toate direcțiile, cadrele didactice de asemenea, iar copiii primesc, de cele mai multe ori, sfaturi legate de siguranță, din toate direcțiile.

Dar…niciodată nu sunt prea multe, nu-i așa?!
Mai ales dacă vorbim despre SIGURANȚĂ!

Copiii noștri s-au născut într-o vreme în care tehnologia le este atât de aproape. E clar că trebuie să-i instruim permanent în ceea ce privește SIGURANȚA lor atât online, cât și offline. Iar asta în contextul în are cazurile de fraudă, bullying, hărțuire sunt din ce în ce mai des întâlnite.

Așa se face că zilele trecute, când am primit o invitație de a participa la o lecție deschisă la Școala Gimnazială „Gheorghe Corneliu” Domnesti, Ilfov, legată de SIGURANȚĂ, m-am dus entuziastă.

A fost una din lecțiile deschise din cadrul programului “Școala sigurantei Tedi”.

Ce mi-a plăcut a fost că lectia a fost interactivă, iar informațiile le-au fost prezentate copiilor de clasa I prin joc, de către reprezentanți al Poliției Romane, unul dintre partenerii programului. 

A fost o oră ca o oază de normalitate, atât de bine venită în contextul în care auzim numai de exemple negative.
Copii deschiși și spontani, reprezentanți ai Poliției Române atât de joviali și de prietenoși cu cei mici, o învățătoare implicată și mereu cu zâmbetul pe buze…și totul a culminat cu apariția invitatului special – Tedi.

Subiectele abordate la Școala Siguranței au fost desprinse din realitatea de zi cu zi, în care SIGURANȚA trebuie să fie prioritară atât pe stradă, la școală sau oriunde merg cei mici, dar și atunci când intră în lumea virtuală.

Copiii au fost stimulați să răspundă unor situații desprinse din viața reală, au fost provocați să se gândească la scenarii potrivite vârstei lor și chiar li s-a proiectat un film animat care le-a captat atenția, cu reguli potrivite în mediul online.

Așa au aflat și care sunt întrebările ultrasecrete la care nu trebuie să răspundă străinilor:

  1. Câți ani ai?

  2. Cum te cheamă?

  3. Unde locuiești?

  4. Ce telefon ai?

  5. Ce parole ai la computer?

 

La final, elevii au interacționat cu specialiștii Poliției Române din structurile de prevenire, rutieră, criminalistică şi acțiuni speciale. Aceștia au fost prezenți și cu tehnica din dotare, polițiștii realizând o serie de demonstrații care i-au fascinat pe cei mici. Și nu numai pe ei 🙂 !

Referitor la programul “Școala sigurantei Tedi”, acesta a ajuns deja la al patrulea an, iar an de an se înscriu mai multe școli.
Dedicat copiilor de clasa 1 din toată țara, proiectul este dezvoltat de Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale şi Poliţia Română. Programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2018-2019.

‚‚Ne bucurăm că proiectul Şcoala Siguranţei Tedi creşte în fiecare an şi, astfel, tot mai mulţi elevi de clasa I reuşesc să îşi însuşească informaţii importante pentru siguranţa lor. Pentru noi, entuziasmul elevilor şi implicarea învăţătorilor sunt motive de mulţumire şi dovezi clare că acest proiect educativ îşi atinge scopul propus, acela de a contribui la creșterea siguranței elevilor.”- Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

Scopul  este exact cel de informarea a copiilor privind potenţialele pericole.
Mai mult, le sunt predate informații importante, prin metode educative specifice vârstei lor.
Pentru că, să recunoaștem, cum poți învăța mai frumos, decât prin joc?

 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.