7 din cele mai originale locuri de joacă din lume

7 din cele mai originale locuri de joacă din lume

Voi ce criterii aveți când vă alegeți dintre mai multe locuri de joacă sau locuri de evadare sau de plimbare la final de săptămână sau chiar în serile lungi de vară?  

Noi, de exemplu, ne-am căutat apartament cât mai aproape de un parc mare din București, tocmai pentru că are muulte opțiuni pentru familie. Multe locuri de joacă, câteva terase, spații de cățărat, se pot face plimbări cu bicicleta pe malul lacului…așa că, toată lumea e mulțumită! 

Ei…și dacă eu zic că noi suntem fericiți de ce avem la doi pași de casă, am dat jos trigare și în lumea largă să descopăr câteva din cele mai frumoase și mai original locuri de joacă: 

 1. Muzeul în aer liber Hakone din Japonia .

  Artistul japonez de fibre Toshiko Horiuchi MacAdam a creat mai multe locuri de joacă folosind structurile colorate croșetate. Cea mai cunoscută este în pavilionul “Woods of Net” de la Muzeul în aer liber din Hakone, la vest de Tokyo. A tricotat structurile de cățărări și leagănele pe parcursul unui an.

 2. Kolle 37, un loc de joacă de construcție din Berlin, Germania.

  Un loc care le dă fiori multor părinți. Copiii se pot juca cu ciocane, ferăstraie, cuie, lemne și lopeți, precum și la cuptoare de ceramică, forjă de fierar, sau pot îngriji iepuri, cobai, pot să grădinărească și există chiar și un magazin de închirieri de biciclete, unde copiii mai mari pot lucra.
  Parcul e într-o continuă schimbare, dat fiind că la el lucrează atât de mulți copii. Adulții nu au voie în incintă, dar există supraveghetori care să se asigure că lucrurile sunt sub control. Dar regulile casei îi încurajează pe copii să testeze și să experimenteze.

 3. Forest Snake and Thoreau’s cabin – o zonă dedică adulților & copiilor, într-un parc national din Danemarca – Meldgaard Forest in Jutland.

  A fost gândit să le apară în cale familiilor care se plimbă prin pădure și oferă multe ieșiri pe parcurs, pentru jocuri de-a v-ați ascunselea.

 4. Cât de minunat este acest tobogan montan din nordul Takatsuki, Japonia?

  Are role, iar tu stai pe un mic covoraș, pentru a aluneca.

 5. The Fortress City – tot din Danemarca – Cetatea Fortăreasă din Danemarca este un teren de joacă & aventură .

  Include cu un castel, străzi și oraș – unde copiii pot alerga, se pot juca, se pot ascunde și pot construe aici diverse scenarii. Casele din jurul castelului sunt conectate astfel încât copiii să poată străbate dintr-o casă în alta fără să fie văzuți și să apară brusc într-un loc nou.

 6. Playground din SUA.

  “Teren de joacă”,o sculptură de alamă, creată de către artistul Tom Otterness, ce captează parcă o scenă din jungle, undeva în zona Hell’s Kitchen din Manhattan.

 7. Nishi Rokugo Koen este un loc de joacă creativ în Tokyo.

  Copiii se pot juca aici cu nisip și au la dispoziție mai mult de 3.000 de anvelope – inclusiv Godzilla, dar și nave spațiale și sculpturi robot din anvelope.

Poza de pe copertă este din Terenul de joaca al Neptune Park Playground, o piramidă de cățărări din Saratoga Springs, Utah, impresionantă prin înălțime, este una dintre cele mai mari structuri de joacă de acest gen, din lume. Lanțurile țesute care se întind de-a lungul fiecărui nivel sunt pentru cățărări, dar și pentru a prinde pe oricine ar putea cădea. În plus, panorama de sus este uimitoare!

Iar la final – întrebarea de 10 puncte – dacă ar fi să alegeți unul din cele 7 locuri de joacă de mai sus, unul singur, unde să vă teleportați împreună cu copilul, ce ați alege? 

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Citiți și alte articole cu idei de design & arhitectură: 

 

There is 1 comment for this article
 1. Pingback: 7 din cele mai originale locuri de joacă din lume - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.