E bine sau nu să ascultăm muzică la serviciu?

E bine sau nu să ascultăm muzică la serviciu?

E un subiect care nu o să se demodeze vreodată și care o să ne împartă întotdeauna în două tabere rivale: e bine sau nu să ascultăm muzică la serviciu?

Eu recunosc, de când mă știu, am fost în tabăra celoc care ascultă MUZICĂ la birou!
Fie că am avut norocul să stau în vreun birou mic, cu 2-3 colegi de departament, fie că am funcționat în open space sau chiar și acum, singură la biroul meu, îmi place să ascult muzică!
Defapt…nu pot să funcționez fără muzică! Doar că acum s-au invenat și căștile și jumătate din controversă s-a rezolvat amiabil. Fiecare face ce vrea și ascultă ce vrea, asta în cazul în care politica companiei nu este restrictivă.

Dar totuși…ce înseamnă să asculți muzică la serviciu? Te concentrezi mai puțin? Sau din contră ești mai productiv? Te distrage de la sarcinile legate de job sau nu? E clar că trebuie să existe și niște răspunsuri oficiale, care să ne scoată din ceața asta, nu?!

Niște oameni deștepți din America au făcut ei niște studii și grafice, ca să ne ajute să înțelegem fenomenul. Studiul se numește IMPACTUL MUZICII ASUPRA PRODUCTIVITĂȚII.

E bine sau nu să ascultăm muzică la serviciu, ce credeți?

După cum vă așteptați, răspunsul nu e chiar simplu! Până la urmă e vorba de productivitate și muncă! Totul depinde de ce tip de muzică ascultați! Evident depinde și de tipul de sarcini pe care le aveți de făcut la job.
Muzica face bine angajaților și celor care dețin mici afaceri proprii, făcându-i să fie mai fericiți și mai productivi. Pe de altă parte, există și o categorie de angajați care au nevoie de liniște pentru a se concentra.

O să găsiți mai multe date și cifre concrete în tabelele de mai jos.

Și atunci, se pune problema – dacă muzica poate avea așa o influență puternică asupra productivității și fericirii oamenilor la locul de muncă, poate ar trebui ca la serviciu să avem planificat și un soi de playlist, în funcție de activitatea pe care o avem, mai degrabă decât să fie lăsat fiecare doar ce melodii îi plac?
Cum vi s-ar părea un birou cu muzică clasică pentru cei care muncesc cu cifrele, un spațiu cu sonorități pop pentru contabilitate,de exemplu și o cabină izolată fonic pentru scriitorii?
Un lucru e clar: să asculți muzica potrivită la locul de muncă poate să fie un mare avantaj competitiv.

Voi de ce parte a abaricadei sunteți: cu sau fără muzică la locul de muncă?

Sursa info: Webpage FX

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.