Mamele care-și culcă devreme copiii sunt mai fericite

Mamele care-și culcă devreme copiii sunt mai fericite

Da, da, ați citit bine: mamele care-și culcă copiii devreme sunt mai fericite! Și nu doar părinții sunt mai relaxați, ci și copiii sunt mai sănătoși și mai fericiți, arată concluziile unui studiu făcut timp de 9 ani.

Am citit de curând studiul ăsta și mi-a confirmat ceea ce este cumva ușor de intuit, dar capătă consistență când este confirmat de studii și cifre.
Cercetătorii de la Growing Up Australia au adunat informații de la 3.600 de copii, timp de 9 ani, prin interviuri și chestionare, la fiecare doi ani. Studiul a început cu interviuri pentru copii de 4-5 ani, apoi iarăși la 6 -7 ani și s-a finalizat când copiii aveau 8 – 9 ani.

Concluzia? Rutina de seară și ora de culcare fixă, înainte de 8.30 p.m., se traduc prin copii și părinți mai echilibrați, mai sănătoși și mai fericiți!

‚Așa că, dragi părinți, culcați-vă copii devreme! O să le faceți un mare bine lor, dar și vouă!’, spune Jon Quach, care a coordonat această cercetare.  

Studiul a arătat că pe primul loc nu este numărul orelor de somn, ci mai degrabă cheia este rutina și păstrarea aceleași ore de culcare, zilnic, dar nu mai târziu de 8.30 seara.

Se știe că momentul stingerii, seara, poate fi destul de complicat în multe familii și poate fi resimțit diferit de fiecare copil, ce-și dorește timp mai mult cu părinții.  
Iar asta este o reacție normală a copiilor, mai ales în contextul în care ziua sunt angrenați în atâtea activități și au un program zilnic agitat.
Mai mult, gadgeturile și tehnologia vin să tulbure echilibrul și-așa atât de greu de obținut acasă.

Printre sfaturile pe care pediatrii le dau pentru stabilirea unei rutine a orei de culcare, sunt următorii patru pași:

  1. Asigurați-vă că, în timpul zilei, copilul a avut parte de exerciții & efort fizic.

  2. Înlăturați telefoanele & tabletele la cel târziu ora 7 seara.

  3. Dați-le un timp de relaxare & conectare cu voi după cină.

  4. Petreceți ceva timp în familie înainte de a-i trimite la culcare.

Nu uitați, stabilirea rutinei de culcare și respectarea ei seară de seară se traduc prin familii mai fericite, copii mai sănătoși și părinți mai echilibrați!

Notă Blog in Tandem: Aș completa eu că rutina asta înseamnă timp câștigat pentru noi, adulții. Poate pentru un film, poate pentru un pahar de vin sau chiar niște ciocolată mâncată fără să ne pitim de copii. Acum v-am convins?  

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.