Nu vreau sa ratez concertul Andre Rieu

Nu vreau sa ratez concertul Andre Rieu

Se vorbeste zilele astea foarte mult si foarte frumos despre Andre Rieu si despre concertul pe care o sa-l aiba la Bucuresti pe 13 Iunie. Biletele sunt de astazi disponibile.

Nu stiu foarte multe despre Andre Rieu. Insa l-am vazut cantand pe stadioane, unde are parte de primiri fabuloase, mai stiu ca el este cel care a  interpretat incredibil valsul compus de Sir Anthony Hopkins si il vad de fiecare data ca el este acela care canta relaxat si mereu cu zambetul pe buze. Andre Rieu a declarat ca si-ar dori sa faca muzica clasica accesibila pentru toata lumea.  Iar eu chiar sunt din cei care chiar trebuie convinsi ca genul asta de muzica ne poate fi accesibil.

Am ascultat zilele astea iar si iar fragmente din concertele lui si m-am convins ca este un spectacol la care mi-as dori din suflet sa ajung.   Nu sunt nici pe departe o pasionata care sa asculte regulat  muzica clasica, nu am gusturile atat de rafinate pe cat mi-ar fi placut,  merg foarte rar la Ateneu, sunt doar un om simplu caruia ii place spectacolul si care sunt deshisa spre noi si noi emotii, in diverse forme. Ii multumesc cu aceasta ocazie bunei si dragei mele prietene Otilia, care canta divin la pian si care in timpul facultatii, timp de peste 4 ani m-a luat cu ea saptamanal la Ateneul Roman, unde ea si restul celor de la Conservator mergeau cu pasiune. Am inteles atunci, timid, ca putem asculta si noi, oamenii neinitiati, un alt fel de muzica. Am inteles in vremea aia ca trebuie doar sa vrei sa traiesti noi si noi experiente, fara sa zici Nu.

Asta e un spectacol la care imi doresc sa ajungem toata familia. Aici mi-ar placea sa merg cu copilul meu de mana si sunt absolut sigura ca numai asa va invata ca viata asta inseamna atat de multe lucruri, sunete, emotii, spectacol, pasiune, bucurie in forme diverse.

Luati-va cateva minute si ascultati-l zilele astea. Mie Andre Rieu mi-a luminat dimineata asta cu ploaie, cu fulgi, fara soare. Mi-as dori sa fim sanatosi si sa ne vedem pe 13 Iunie intr-o zi frumoasa, in Piata Constitutiei, la un spectacol Andre Rieu! El insusi este un om spectacol. I se mai spune Regele Valsului, este un personaj fabulos, colectionar de fluturi si pasionat de viata. Andre Rieu promite ca va aduce în Capitală peste 60 de instrumentişti şi un decor de poveste.  La concertele lui nu stii niciodata ce se va auzi de pe scena. Poate sa fie Sirtaki, Paloma, poate sa fie Ravel sau chiar Ai sete Pego. L-am auzit declarand ca isi doreste sa simtim dragostea de pe scena, dragostea si pasiunea cu care canta de fiecare data. Asa sa fie! Daca se intampla si lucruri frumoase in jurul nostru, atunci sa le traim si noi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.