Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de DESIGNER DE BIJUTERII

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de DESIGNER DE BIJUTERII

Vitrina cu Meserii prezintă astăzi, în Sezonul 2, episodul 7, o meserie prețioasă și rafinată: Meseria de Designer de Bijuterii.

Este o meserie ingredientele principale sunt TALENTUL și PASIUNEA.
Mai mult, o meserie ale cărei secrete le înveți în ani și ani de muncă.

Am fost în vizită de lucru și de povești frumoase la WAGNER ARTE FRUMOASE ȘI POVEȘTI, unde gazdă ospitalieră ne-a fost artista Ana Wagner.


Cum este munca într-un atelier plin de minunății de porțelan? Cum a pornit totul?

Cu multă pasiune, așa a pornit toată povestea afacerii noastre, din dragoste față de frumos, frumos cu care am învățat să mă joc și să mă raportez la el încă din anii liceului. Am absolvit Liceul Tonitza, grafica am învățat-o cu un profesor minunat, Aurel Bulacu, care este și un artist foarte bun și apoi în facultate, la secția de grafică, acolo m-am cizelat și am studiat multe forme ale graficii.
Am făcut gravură în metal, în lemn, serigrafie, toate tehnicile care se pot explora în grafică.
Apoi, încă din anii facultății, aceste lucrări de grafică m-am gândit eu să le transpun pe obiecte tridimensionale, ceainice, cești, farfurii…obiecte de porțelan de tot soiul… și cam așa a început toată povestea.

Cât contează studiile și cât contează munca efectivă? Sau poți să faci ce faci tu, fără să ai studii la bază?

Înainte de orice, trebuie să pătrunzi cumva în universul artelor,  nu doar prin a păși, să zicem, în atelierul unui alt artist, ci prin a lua frumos, metodic, pas cu pas, fiecare etapă, pentru că, deși anumite etape în formarea unui artist, pot părea plictisitoare sau fără sens, dar toate au sens în antrenarea minții și a mâinii.
Apoi, după studiu, după anii de studiu, bineînțeles că foarte importantă este acumularea experiențelor prin care treci exersând în continuu desenul, pictura, designul, orice alege copilul să facă.

Cum vezi tu opțiunile pentru un tânăr care termină Facultatea de Arte?

În România nu există realmente o piață de artă.  Piața de artă este…minimală. Un tânăr care termină artele, cel mai probabil ajunge în graphic design, în publicitate, în ilustrație de carte sau de orice altceva, în benzi desenate, în producția de jocuri, din astea pe computer, tot felul de aplicații, unde, DA, e nevoie de o minte artistică și care știe să deseneze. 

Tu spuneai că atelierul e locul tău de joacă. Te-ai plictisit vreodată de joaca ta?

Nu, niciodată! E atât de plăcut ce fac la masa mea de lucru, încât într-adevăr eu simt că nu vin la muncă…chiar evit să spun că mă aflu la muncă. Eu cel mai des spun: Sunt la atelier, lucrez! Și o fac cu bucurie! Sunt fericită că sunt destul de liberă încât să pot să fac ce-mi doresc și ce-mi place.

ACEASTA ESTE MESERIA DE DESIGNER DE BIJUTERII, DESPRE CARE AFLAȚI MAI MULTE DIN VIDEO-UL INCLUS ÎN ARTICOL.

Cât despre Ana Wagner, îi mulțumim pentru că ne-a primit în lumea lor, plină de porțelan și povești frumoase. Ne-am îndrăgostit de obiectelor lor, care ascund pasiune în obiecte de porțelan și abia așteptăm să revenim.

Acesta a fost episodul 7, Sezonul 2…și de fapt a 17-a meserie din Vitrina cu Meserii, proiect premiat la Webstock 2018 cu Premiul 1 la categoria Bloggers Projects.

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

 You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
 Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
 Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.