Tot ce trebuie să știți despre concertul lui Taylor Swift

Tot ce trebuie să știți despre concertul lui Taylor Swift

Prieteni, concertul lui Taylor Swift la care am fost anul ăsta, la Paris, parte din turneul Eras Tour, cred că va rămâne una dintre cele mai frumoase și intense amintiri trăite de noi două, în tandem.

Ema și-a dorit cu tot sufletul să ajungă la concert și a trăit experiența asta trup & suflet.
Pe mine m-a bucurat fericirea ei, recunosc! Cât despre Taylor, am înțeles de ce este cunoscută ca cea mai mare artistă a vremurilor noastre, deși nu sunt fană. A fost un SHOW incredibil, organizat impecabil, iar Taylor m-a uimit cu prestația ei live, mai bine de 3 ore.  JOS PĂLĂRIA!
Pentru că am primit foarte multe întrebări legate de organizare & show, am adunat mai jos cele mai importante informații organizatorice, pentru cei interesați, bazate pe experiența noastră, de la concertul ei din Paris, din 11 mai 2024:

 1. Despre bilete: Cât au costat? Când și de unde le-am luat?

  Ema s-a înscris la pre-sale, eveniment anunțat pe site-ul lui Taylor undeva prin mai-iunie 2023. Și-a făcut cont și s-a înscris online pentru a putea participa online – pe TicketMaster.com, atunci când se pun în vânzare biletele, pentru fani. 
  Pentru fiecare oraș și fiecare concert din Europa a existat câte o zi dedicată biletelor la pre-sale, evenimente ce s-au derulat în luna iulie 2023.
  Ema a crezut că poate să se înscrie la mai multe orașe europene, însă a avut surpriza să constate că și-a confirmat un singur cont și în concluzie a putut să se înscrie ( cu cont & parolă) doar la vânzările de bilete pentru Paris. 
  A fost NEBUNIE! În prima zi, deși a intrat la ora fix stabilită pentru vânzare, era nr. 300.367 în coada online. Li s-a blocat site-ul și s-au sistat vânzările după vreo 4 ore. A doua zi ( pentru al 2-lea spectacol) a stat vreo 3 ore la coadă și n-a mai prins niciun bilet. Abia a 3-a zi, după vreo 2 ore și ceva – a reușit să prindă 2 locuri, la întâmplare, ce i-a afișat sistemul. Era atât de dornică să ajungă la concert, încât ar fi luat orice. Am avut noroc de bilete super OK ca poziționare față de scenă. Am prins doar 2, la aprox. 175 eur/ pers.  Reamintesc, asta se întâmpla în iulie 2023, pentru primele concerte ale lui Taylor, din Europa, din mai 2024.

 1. Când am intrat în posesia biletelor?

  Am primit confirmarea plății pentru bilete imediat după plata online, în iulie 2023, însă biletele electronice ni s-au trimis abia cu vreo 7 -10 zile înainte de concert.
  Cred că e o practică, pentru a evita specula celor care le cumpără pentru revânzare.

 2. La ce oră s-a intrat pe stadion?

  Noi am ajuns la stadion cu întârziere față de ceea ce ne propuseserăm. Ema voia să fim acolo pe la 15.30 și în realitate am ajuns pe la 16.45. Am dat nas în nas cu o coadă enormă la care stătea toată lumea (cu excepția celor cu bilete VIP), pentru a ni se permite accesul pe stadion.
  Era o coadă unică, ce se splituia în apropierea stadionului, în funcție de intrarea pe care trebuie s-o folosești, în funcție de bilet. Foarte bună organizarea, așa încât în maxim 45 de minute am intrat pe stadion.

 3. Unde anume e bine să te poziționezi față de scenă?

  Evident, e important ce bilete aveți și unde aveți acces. Noi aveam bilete pe gazon și am fost mega norocoase să ne găsim locuri în apropierea scenei principale.
  Gazonul este acoperit cu o podea de plastic pentru a-l proteja, așa încât am putut să ne așezăm pe jos până a început show-ul. Ne gândiserăm la asta înainte, așa că am avut câte o pungă textilă pe care ne-am așezat.
  Sfatul meu este să studiați un pic înainte de concert care e structura scenei și unde aveți acces, ca să încercați să vă duceți în zona cu cea mai bună vizibilitate.

 4. Cum să vă îmbrăcați & încălțați?

  Evident, toată lumea era îmbrăcată tematic, inspirați fiind cu toții de cele 11 albume/ ERE ale lui Taylor.
  Dar pe lângă asta, e bine să aveți în minte faptul că sunt câteva ore de bune de stat în picioare, la coadă, la intrare + la show. În cazul nostru de pe la 16.30 la 23.30, au fost 6 ore dedicate 100% showul-ui.
  Sfatul meu: să vă luați încălțăminte comodă și de asemenea să vă îmbrăcați în haine care să vă permită să vă așezați pe jos, dacă vă dor picioarele și să vă simțiți confortabil! Cum spuneam…sunt câteva ore bune în care ultima grijă e să vă streseze încălțămintea sau îmbrăcămintea, nu-i așa?
  Noi am avut vreo câteva vecine care s-au descălțat în timpul concertului! Previzibil, dat fiind că veniseră cu cizme cu toc!

 5. Ce reguli există pentru bagaje?

  E important să studiați regulile stadionului unde este concertul, care diferă la fiecare locație și țară, evident.
  La Paris ni s-a permis accesul cu sticle de apă mai mici de jumătate de litru și cu ceva gustări ambalate ( covrigei, grisine). Noi am evitat să bem apă sau lichide, ca nu mergem la baie în timpul concertului . Dar erau locuri de unde puteai să-ți cumperi băuturi & gustări și acolo, în incinta stadionului. 

 6. Poți să-ți cumperi produse cu branding ( tricouri, hanorace) de la locația concertului?

  Da, am văzut vreo 2 locuri cu shopuri cu vânzare, însă erau cozi și acolo și am evitat să stăm la coadă. Ema spune să se pot comanda și online, așa că asta urmează să facem.

 7. Se pot lua bilete direct de acolo, de la intrare?

  Am primit întrebarea asta…dar nu știu să răspund. Tind să spun că NU. La Paris toată lumea care era în zona stadionului era la coadă și nu văd unde ai fi putut să găsești bilete la revânzare.

 8. Cât durează concertul?

  Concertul trupei din deschidere a început la 18.30 – 18.45 și a durat până la 19.30. Foarte energizant pentru public! A urmat o pauză de aproximativ 30 de minute.
  A urmat apoi concertul lui Taylor, care a început la 20.00 și s-a terminat la 23.15, fără pauze. Incredibil, dar Taylor a cântat și a dansat peste 3 ore, cu o energie incredibilă!

 1. Se poate auzi concertul din afara stadionului, de către fanii care n-au prins bilete?

  Cred că depinde de la locație la locație. La PARIS – NU!
  Surpriza a fost că stadionul era acoperit, așa încât pe lângă faptul că s-a auzit impecabil de pe stadion, înțeleg că în exterior nu se auzea NIMIC.

 2. S-au schimbat Brățările Prieteniei?

  DA!!! Foarte mulți fani aveau brățări pe care le schimbau între ei. Ema a avut vreo 20 de brățări făcute de noi pe care a vrut să le schimbe și a intrat în vorbă cu alți fani și le-a schimbat pe toate, fără probleme, cu zâmbete incluse la pachet, ca între fani!

 3. Cum a fost concertul?

  INCREDIBIL! S-a auzit impecabil, organizarea a fost foarte bună, Taylor este magnetică și are o prezență scenică incredibilă. A fost un SHOW suprem, cu scene mobile, efecte, dans, energie, sunet bun…electrizantă experiența pentru oricine, fie fan, fie doar un însoțitor, ca mine, dar care m-am bucurat realmente de întreaga experiență!
  Cât despre Ema, care e fan adevărat, emoțiile au fost la cote maxime, așa că a și lăcrimat de emoție & bucurie!!
  În concluzie…recomandăm în tandem experiența, dacă aveți șansa să prindeți bilete!

 4. Cum a decurs eliberarea stadionului?

  Foarte sigur și bine organizat, cap-coadă. Cu pază și oameni implicați, am ieșit de pe stadion în 10 minute, metroul circula foarte des, așa că am fost la hotel mai devreme de miezul nopții…cu adrenalina încă la cote maxime!

 

Și încă ceva: dacă aveți ocazia să mergeți la vreun concert Taylor Swift, nu ezitați, credeți-mă, chiar e o experiență de pus în ramă!

PS Toate pozele sunt din arhiva personală…de suflet! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.