50 de siteuri cu Bijuterii, Made in România  

50 de siteuri cu Bijuterii, Made in România  

Astăzi abia aștept să vă prezint selecția mea de site-uri cu bijuterii Made in România.

Spuneam de curând pe blog că am făcut un pact cu mine și că încerc să cumpăr, cât mai mult posibil, produse fabricate în România. Fie că e vorba de haine, încălțăminte, accesorii, bijuterii, cosmetice, avem atât de mulți oameni talentați în România, pe care doar așa îi putem susține, povestind despre ei și cumpărând de la ei.

Poate că mallurile închise sunt o oportunitate, să ne uităm și spre oamenii ăștia talentați, să cumpărăm de la ei! O să vedeți, sunt produse atât de frumoase,creații incredibile, pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele. Haideți să nu ne mai oprim să cumpărăm neapărat din magazinele mass-market și să fim mai atenți cu artizanii locali, când avem atâtea opțiuni în jur, la doar un click distanță!

N-am făcut un top, este o lista cu recomandări de oameni & branduri made in România!
Unii sunt cu premii și studii, alții sunt pur și simplu oameni talentați și pasionați…dar toți sunt pasionați și e clar că există un public pentru fiecare!
Am vrut initial să selectez maxim 20 de site-uri. Dar am fost efectiv copleșită de atâția oameni talentați câți am descoperit acum și-am hotarât să-i menționez aici. Mi-am petrecut multe ore lucrând la articolul ăsta, măcar atât pot face pentru ei: să-i amintesc, pe cât de des posibil, pe blogul meu mic, dar iubitor de frumos!

 1. Obsidian Bijuterii

  Recunosc, abia acum am escoperit brandul Obsidian, dar m-a cucerit de la prima vedere!
  O lume a bijuteriilor cu aer retro sau contemporan, creații unicat sau în ediții limitate, lucrate din argint cu pietre naturale, perle și cristale.

 2. Cuvinte Aurite

  Ramona Oncescu este cea care creează povești scrise de mână…din 2011.
  Cuvinte împletite, cu gândul la oameni, momente, întâmplări, dorințe. Povești într-un cuvânt. Din sârmă aurită,, de purtat la gât sau poate doar în suflet.

 3. Iona Jewelry

  Cât pot să mă bucur că am descoperit brandul ăsta! M-am uitat și m-am tot uitat la produsele lor și m-am salvat în folderul meu cu preferate!
  Am citit că numele IONA este interpretarea modernă a miticului Iona, pescarul care caută libertatea și cunoașterea de sine. Pentru că brandul IONA vorbește despre eliberarea de convenții, despre autenticitate și susținerea comunității din care facem parte.
  Bijuterii din aur, cu design minimalist și cu semnificații pentru cea care le poartă. Piesele ce au amprenta designerilor de produs din România și a maeștrilor bijutieri din atelierele locale.

 4. Buline

  Ce loc frumos! Buline.ro este o platformă independentă din București, care și-a propus să promoveze bijuteria și accesoriile contemporane românești, de autor.
  Găsiți pe Bijuteria creații ale unor designeri îndrăzneți, idei curajoase și piese exclusiviste.

 5. Pebs

  Bijuterii ierbar! Ce poveste frumoasă au! Conceptul are la bază identificarea plantelor și conservarea acestora în rășină, ca într-un chihlimbar, pe bijuterii de argint și alamă, lucrate de Adela Cremene. 
  Ideea bijuteriilor ierbar a pornit de la o poză a mamei Adelei, pusă într-o ramă de raşină veche arămie, iar la bază avea incastrată o floare de colţ. De acolo a început Aventura…ce a implicat etape de testat multe tipuri de răşină şi anii cu experienţa obţinută au adus la ce este acum.

 6. Contemporia

  M-am îndrăgostit de liniile lor, la prima vedere! Știți ce mi se pare cel mai greu? Să te hotărăști la un singur model!
  Contemporia este un brand de bijuterie creat din pasiune și dragoste pentru artă și meșteșug de doi tineri designeri din București: Ioana Streza și Alex Burlacu, în 2014.
  Fiecare bijuterie este realizată manual, în serie mică sau unicat. Piesele sunt atent prelucrate din metale prețioase.

 7. Monom Studio

  Bijuterii minimaliste, create în Transilvania. Nu e nevoie de prea multe cuvinte, pentru că te cuceresc creațiile cu linii perfecte, create cu o evidentă atenție la detalii!
  În spatele mărcii de bijuterii minimaliste se află Georgiana Ciceo – arhitect, membră a echipei ZAIN – Design Expressions (ZAIN este singurul festival de design ce are loc în Transilvania).

 8. Maria’s Ladybugs

  Raluca Ciucanu este cea care a creat acest business, pornind de la o investiție de 500 de lei, în 2011. Am citit că Raluca Raluca a decis să înfiinţeze un business nişat pe produse realizate manual pentru că mereu a avut o pasiune pentru acestea.
  Fiind un business nişat pe produse handemade, 80% din bijuteriile realizate sub brandul Maria’s Ladybugs sunt făcute la comandă, 15% sunt inspirate de pe diferite site-uri şi din viaţa de zi cu zi, iar 5% sunt bijuterii create de angajaţii companiei.

 9. Angela Ciobanu

  Mi s-a părut foarte frumoasă povestea din spatele brandului….Angela Ciobanu a început mai mult dintr-o joacă să creeze bijuterii de autor, ea fiind arhitectă cu acte în regulă. A creat nişte bijuterii absolut superbe, extrem de apreciate şi premiate în întreaga lume.
  Nu mi-e foarte clar cum se vând creațiile Angelei Ciobanu, dar dacă vreți măcar să vă clătiți ochii, puteți să-i faceți o vizită online.

 10. MyPrecious Buzztard Jewelry

  Cred că descrierea de pe pagina lor este cea mai potrivită: MyPrecious Buzztard – brandul de bijuterii născut din convingerea că bunul gust trebuie cultivat încă din fașă.
  În spatele brandului lucram noi – Alexandra și Irina. Facem bijuterii din zumzet, din joacă, din revoltă, din muzică, din bine și rău, din povești, din voie bună.
  Bijuteriile MyPrecious Buzztard sunt lucrate cu grijă din aur sau argint și uneori bătute cu nestemate. Și întotdeauna iți spun ceva.

 11. MOOGU

  MOOGU® este un brand de bijuterii contemporan creat de Andreea Mogoșanu.
  Călătoria a început cu pasiunea Andreei pentru bijuterii și căutarea unor modalități de a exprimare pentru experiențele vizuale unice.
  Piesele lor sunt proiectate în România și realizate manual, în propriul studio. La scurt timp după lansare, brandul a început să apară în editoriale pentru unele dintre cele mai cunoscute reviste internaționale precum: Elle, Devour Magazine (SUA), Marie Claire, Cosmopolitan.

 1. Elza Bijuterii Rupte din Ii

  Elza Ilina, omul care a creat această pveste frumoasă: O poveste cusută cu ac și ață. Fiecare obiect are un simbol, care aparține unui om, aparține rădăcinilor lui. Tot ceea ce stiu eu să fac, mai bun și mai frumos, este așternut pe pânză. Parte din sufletul meu și din rădăcinile neamului meu!

 2. Alexandra Nacu Jewelry

  Alexandra Nacu Jewelrya luat naştere în 2011, prin gravura manuală pe forme geometrice, bănuţi, plăcute, lucrate manual, fără matriţe, la care se ataşa un şnur.
  Ulterior portofoliul de produse s-a diversificat, cu piese de bijuterie reprezentative.
  Creaţiile sunt realizate din argint, argint placat cu aur sau aur, într-o mare proporţie manual, unde nu se folosesc matriţe. Bijuteriile se disting prin formele perfecte, combinate cu cele asimetrice.
  Inspiraţia vine din figuri geometrice, arhitecturi moderne și imagini futuriste.

 3. Cristina Masnitz Jewelry

  Pe Cristina o găsiți și pe Breslo, unde are multe produse originale la vânzare.
  Cât despre Cristina, cred că cea mai bună prezentare și-a face singură, atât în creații, cât și în cuvinte: „Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin. Abia am timp să mă mir că exist, dar mă bucur totdeauna că sunt. Nu mă realizez deplin niciodată, pentru că am o idee din ce în ce mai bună despre viaţă. Îmi place să râd, deşi râd rar, având mereu câte o treabă, ori călătorind cu o plută, la nesfârşit, pe oceanul oval al fantaziei.”

 4. Beatrix Color

  Au primit recomandări prietenoase, așa că mă bucur că i-am descoperit, mai ales că au o colecție fix pe sufeltul meu, cu inimi cât cuprinde!
  Creațiile Beatrix Color sunt pentru suflete frumoase, pentru inspirație & voie bună, mai ales că…se pare că fiecare bijuterie este impregnată cu energie pozitivă & zâmbete din belșug.

 5. The Bee Hive

  N-am reușit să aflu prea multe despre acest brand, dar mi-a plăcut ce am văzut pe site-ul lor. E clar, e o afecere mică, pornită din pasiune și multă creativitate. Baftă multă!

 6. Vika Tonu Design

  Bijuterii cu sens. Atât de simplă e prezentarea de pe FB, a brandului apărut în 2013!
  Nu sunt multe produse pe site, o să vedeți, dar sunt…cu sens! Un designer ce se joacă cu geometria și obține piese simple, cu linii minimaliste.
  Piesele create de Vika provin din surse de inspirație atât interioare, cât și exterioare, căpătând un rol simbolic și protector. Conceptul brandului este unul natural și minimalist, la fel ca și bijuteriile rezultate. 
  Bijuterii cu sens. Atât de simplă e prezentarea de pe FB, a brandului apărut în 2013!  Nu sunt multe produse pe site, o să vedeți, dar sunt…cu sens! Un designer ce se joacă cu geometria și obține piese simple, cu linii minimaliste. „Nu avem nevoie de opulență ca să ne simtim încrezători, iar lucrurile care ne completează personalitatea pot fi discrete, și în același timp încărcate cu sens.” Vika Tonu

 1. Gruni Ceramica

  Ce bucurie de site, pentru mine, iubitoare de culori! Cred că o să-mi salvez în Favorites Gruni, mi-au plăcut tare…chiar și numai să mă uit pe creațiile lor, de poveste, din ceramică și porțelan!
  Gruni înseamnă Livia Coloji, Gruni este realizarea visului ei dintotdeauna de a găsi un echilibru între o manufactură de ceramică și un atelier de artist. Gruni este îmbinarea acestor două spaţii într-un studio-magazin din Timişoara ce produce după un design propriu bijuterii, veselă și obiecte decorative contemporane. Gruni înseamnă de fapt o echipă de două persoane, cu vreo douăzeci de colaboratori.

 2. Chic Bijoux

  Atelier din Cluj Napoca, ce și-a început activitatea, din pasiune pentru bijuterii, în 2010. Ce fac ei? Inserează amprente vii în bijuterii și dau viață acestora prin poveștile, dorințele și dragostea pentru cei dragi.
  Eu i-am descoperit acum vreo 2 ani și port cu mare drag de la ei un medallion de argint cu familia. De-atunci am și dăruit câtorva oameni dragi produse personalizate, comandate online la Chic Bijoux.

 1. OLOV Jewelry

  Accesorii din argint, realizate în totalitate manual, în tihnă, cu pasiune, în cadrul unui design minimalist, ce surprinde diferite subtilități ale personalității și le reflectă.

 2. Laura 8 Official

  De când am descoperit cerceii Laurei, mi-am promis că într-o bună zi o să-mi cumpăr o pereche de superbități din astea colorate! Iar colecția Candy este făcută pentru iubitorii de culoare, ca mine.
  O să vedeți și pe site, Laura8 este pentru femeile modern cărora le place să poarte piese cu personalitate, să fie remarcate pentru stilul și accesoriile lor.

 3. Wagner Arte Frumoase si Povesti

  Povestea Atelierului Wagner Arte a început din iarna anului 2005 datorită pasiunii celor două surori pentru artele frumoase şi pentru acest meşteşug. Așa se face că o preocupare tradiţională a fost ridicată la rang de artă şi adusă în contemporan.Wagner Arte Frumoase și Povești este o poveste spusă pe porțelan, o mare parte din produsele Wagner reprezentând-o astăzi bijuteriile!

 4. Utopic by Mona Vulpoiu

  Frumoase utopii, țesute din aur, argint și povești. Mona Vulpoiu îşi culege temele din stilul Avant-garde, Neo-Gothic şi cel Natural.
  La origine arhitect, Mona a început în 2006 să-și transforme pasiunea pentru bijuterie (mai ales cercei!) într-un brand.

 5. Lisa & Co

  Lisa Concept înseamnă de fapt….două surori cu profesii diamentral opuse – arhitect și consultant juridic in industria  IT – care au decis să își continue pasiunea și să o împartășească lumii,  prin crearea unor bijuterii care ies din tiparul comun.
  Când timpul a hotărât să ne așeze în planuri diferite, profesional și personal, au hotărât că este momentul să creeze bijuterii inedite.

 6. Harukas Bracelet

  Dana Stupar este cea care creează aceste brătări minunate, iar dacă-i faceți o vizită pe site o să descoperiți aproape 100 de modele, foarte ingenioase !

 7. D-Light

  N-am reușit să găsesc mai multe informații despre brand sau cine creează aceste bijuterii, dar știu că mi-au plăcut și mă bucur că i-am descoperit la timp pentru a-I putea recomanda aici.
  Am preluat aici din prezentarea de pe FB: Mă regăsesc mereu în lumea minunată a argintului atunci când din imaginație reușesc să obțin un rezultat plin de energie pozitivă.

 8. Septembrie Cândva

  SeptembrieCândva a apărut cu intenția de a oferi o opțiune pentru cei care apreciază și pun valoare pe bijuteriile realizate în întregime handmade.
  Eu am găsit muuulte modele delicate, potrivite chiar și pentru fetițe de seama Emei, …mai ales că în gamă au și modele cu inimi fel de fel.

 9. Mădălina Andronic – Bijuterii de Ceramică

  Faceți-Iio vizită online Mădălinei, este un artist care-și pune sufletul în creațiile ei. Nu face doar bijuterii, ci si postere, tricouri, obiecte de décor.
  Eu una n-am putut să mă hotărăsc la o singură pereche de cercei, îmi plac atît de multe modele!

 10. Bubble of Beauty Jewelry

  Mi-a plăcut mult prezentarea de pe contul lor de FB: Produsele handmade pot fi asemănătoare, dar niciodată identice!
  Omul nu este o mașinărie care are un program setat de la care nu se abate niciodată; omul creează! Și creează de fiecare dată frumos și unic! Omul căruia mintea nu i se odihnește niciodată este acel OM! Meșteșugarul! Și în cazul nostru, artistul bijutier!
  Alege handmade! Alege omul!

 1. Sofija Jewelry

  Bijuterii contemporane, manufacturate in Romania, din aur de 14 carate.
  Recunosc, eu nu sunt fană a aurului, dar modelele lor m-au cucerit. Mi-ar plăcea niște cercei din ăștia cu muuulte stele!

 2. Ia Străveche

  …o poveste despre gânduri,trăiri și sentimente,iubiri trăite ori niciodată împărtășite,dezamăgiri și regrete,bucurii sau necazuri,toate înșirate pe un fir(al vieții) de ață și însuflețite,cu acul,pe o bucată de pânză…

 3. AF Concemporary Jewelry

  Creații produse în România, cu linii arhitecturale unice și o tușă feminină. M-am îndrăgostit de produsele lor cu pietre natural, ametist, hematit, rocă vulcanică, agate, coral…Uitați-vă un pic pe site, e imposibil să nu vă cucerească ceva din gama lor, iar prețurile sunt chiar și sub multe bijuterii din magazinele mass-market.

 4. Ruka Artisan Jewelry

  Mi s-au părut cu o personalitate aparte bijuteriile Ruka Artisan. Lucrate manual, cu textură original, în combinații inedited cu pietre, perle, piele… modelel Ruka au un stil unic!

 5. Buzdu Bijoux

  BuzduBijoux creează bijuterii de suflet, personalizate în așa fel încât să devina perfecte pe post de cadou. Sunt creații din argint sau inox, ce pot fi gravate. Au în gamă, o să vedeți, bijuterii dedicate atât copiilor, cât și adulților.

 6. Rosental Jewelry – atelier de bijuterie

  Eu nu sunt fan al pietrelor, recunosc. Dar dacă pe mine au reuțit să mă cucerească bijuteriile astea, e clar că au ceva special!
  Sunt o echipă tânără…ce se joacă cu momente înghețate în picături de diamant și perle.
  Le modelează pe fiecare și le împletesc cu fire de aur și argint și apoi le oferă celor care stiu și văd câtă dragoste e pusă în fiecare bijuterie.

 7. Ioana Preda

  M-am bucurat să văd că Ioana are un magazin foarte aproape de casa mea, așa că îmi doresc să-i fac o vizită să văd cu ochii mei toate creațiile astea minunate!
  Ioana Preda este un brand de bijuterii din argint, potrivite femeilor cu un stil bine definit, ce-și doresc bijuterii cu personalitate!

 8. Tria Alfa

  Din anul 2000, designer și producator român de bijuterii și accesorii cu cristale Swarovski ; producție materiale promoționale, obiecte de recuzită de film și reclame.

 9. VIVI Contemporary Jewelry

  Bijuterii unicat create de Viviana Tosa. Am descoperit-o de câțiva ani, la Muzeul Țăranului și îmi plac mult creațiile ei, într-un stil natural și simplu.
  Ce spune creatoarea? Îmi place provocarea unui design bazat bazat pe o idee, a unui subiect sau a unei pietre încorporate. Acestea vin uneori de la persoane care doresc o piesă custom made. Toate piesele mele sunt confecționate din argint pe care îl prelucrez personal.
  Piesele de bijuterii sunt create din stările și trăirile mele și cred că în cele din urmă , ele inevitabil spun o poveste despre mine.

 1. Josephine

  M-au cucerit nu doar bijuteriile, dar și povestea brandului
  Florina Erimescu, o nepoată de fierar traditional, din Timișoara, căreia i s-au transmis învățările despre metale pentru a le folosi în arta fină a bijuteriilor.
  Josephine înseamnă pasiune, dăruire, multă muncă, studiu continuu asupra bijuteriilor și documentare pentru a le descoperi istoria și tehnici noi de realizare a lor.

 2. Maria Filipescu

  Designer de bijuterie contemporană.
  Mi-e greu să vorbesc despre creațiile ei, pentru că nu știu să mă exprim în termini sofisticați. Știu doar că mi se par de-o ingeniozitate și originalitate incredibile. Uitați-vă un pic pe pagina Mariei și o să fiți și voi surprinse, sunt sigură!

 3. Iuliana Asoltanei Jewelry
  Studio de bijuterie unicat și serie mică, profesional începând cu anul 2008.
  Colecțiile au piese în număr limitat și sunt realizate manual, de la schiță până la piesă finală. Fie că vreți piese de argint, piele, alamă sau lemn, găsiți ceva interesant pe site-ul Iulianei. Manufacturate cu atenție, în atelierul propriu, fiecare bijuterie are propria formă, textură și culoare.
 4. Claudia Florentina
  Am găsit pe pagina Claudiei Florentina bijuterii inspirate de curentul art deco, precum și o linie cu influențe tradiționale, ce reinterpretează simboluri populare sub forma unor piese statement.
 5. Atelier Jamais

  Brand creat de designerul Rada Ureche. Brand-ul se identifică cu designerul şi vice-versa. Toate creaţiile reprezintă momente din viaţa Radei, stări de spirit, vise si dorinţe. 

 6. Felicity Store

  Bijuterii inspirate din natură. O echipă de 10 femei îndrăgostite de frumusețea naturii, de dorința de a trăi viața din plin și de viziunea celei care a înființat Felicity Store, Georgiana Bularca. O pasiune și o dorință care a prins viață în anul 2014.
  la fel cum nu vom găsi niciodată o floare la fel ca alta și bijuteriile sunt lucrate manual, așa încât fiecare model este special și diferit.

 7. BonBons by Monica Rădulescu

  Accesorii simpatice, potrivite pentru zilele în care vrei să porți culoare!
  Pe site-ul BonBons Monica de salute din „cofetăria” virtuală BonBons, deschisă din anul 2015, de când creează nu doar niște accesorii, ci povești cusute cu mărgele de sticlă.
  Colierele s-au născut din poftă de dulce și dor de copilărie!

 8. Rafa Bijuterie Autor

  Un brand la început de drum, dar cu piese cu suflet, o să vedeți!
  Florentina Rafaila, artista din spatele acestor bijuteriile, spune că totul a pornit de la argintul pe care-l adoră si de la lucrurile magice din viata ei. Succes, Rafa!

 9. Pink Moss Jewelry
  Irina Moise este designerul care din 2014 își pune mare parte din suflet în creațiile Pink Moss. Toate piesele sunt atent lucrate manual, cu o atenție remarcabilă la detalii, mai ales că majoritatea ascund „comori” pe spate, sub formă de inițiale gravate, simboluri de dragoste sau elemente spirituale.
 10. REENA Fine Jewelry

  Începând cu 2013, REENA înseamnă bijuterii contemporane fine, semnate de Irina Drambarean, creatoarea și designerul brandului. Irina și-a îmbinat pasiunea pentru pietre semiprețioase și pietre prețioase cu personalitatea clasică a metalelor prețioase (argint, aur, aur alb) pentru a crea REENA.
  Acum se dedică creării de bijuterii de colecție, ce fac ca luxul să fie accesibil zilnic.

 1. Artefact Room Jewellery
  Bijuterie contemporană de Ana Marchetanu. Arhitectural construite, atent lucrate, bijuteriile Anei au linii inconfundabile, o să vedeți dacă-i faceți o vizită pe site.
 2. Abru – Andrei Abrudean

  O să închei lista de 50 de recomandări cu niște creații jucăușe, pline de culoare, din materiale surprinzătoare.

Bonus –  Încă 10 Recomandări Bijuterii & Accesorii Made in Romania. E clar că voi face o revenire la acest articol, la câți oameni talentați am descoperit în jur.

Lista rămâne deschisă și promit să o completez pe măsură ce primesc feed back sau recomandări de la voi: Empé Jewelry, Doamna cu CocKaterini Mou  State Jewellery , Tria Alfa, Ostara Charms, Madeleine Artisan, MalvenskyCrystal Fashion, LAtelier Bijou

*Toate imaginile din articol sunt preluate de pe site-urile marcilor & magazinelor prezentate.

There are 15 comments for this article
 1. Aura Serea at 11:05

  Super, ma bucur ca listele sunt deschise, observ ca multi dintre cunoscutii generatiei mele se indreapta cu incredere catre designer romani, poate incet incet se ridica in lume Romania si cu partea creativa, sa intre in mainstream nu doar pentru cunoscatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.