2 experimente in 5 minute. Distractie garantata!

2 experimente in 5 minute. Distractie garantata!

Astazi va povestesc ce activitate ‘in tandem’ am avut  in weekend si va recomandam si voua, cu o ‘recuzita’ minima, dar cu distractie maxima la pachet. Am facut doua experimente!

Inspiratia ne-a venit de la Orange Romania, care ne-a provocat sa participam la ‘Saptamana Voluntariatului’, eveniment ce facilitează accesul la educație pentru elevii din școlile din România, prin intermediul tehnologiei și al internetului.

Treceti-va in agende: 14 – 18 noiembrie, experimente transmise live!

Zilnic, de luni pana vineri, in intervalul 14-18 noiembrie, Orange Romania organizeaza 2 sesiuni de experimente stiințifice:  de la 11:00-11:45 și de la 12:00 – 12:45, transmise live pe internet,  pentru elevii claselor V-VIII, dar și pentru publicul larg. La fiecare sesiune vor fi realizate 3 experimente diferite, avand zilnic o temă diferita. 

AICI este linkul unde ne intalnim in fiecare zi saptamana asta. 

Experimentul ‚Propulsie cu bicarbonat de sodiu’ 

E-atat de simplu, incat n-o sa va vina sa credeti ce super efect obtineti cu un minim de materiale necesare. Nu va povestesc prea multe, pozele ilustreaza mai bine ce vreau eu sa va conving!

Experimentul ‚Vulcanul care Erupe’

Si pentru ca dupa primul experiment abia ce-am prins gustul si ni s-a deschis apetitul pentru a deveni mici cercetatori…;), am mai facut un experiment, tot foarte simplu si cel putin la fel de distractiv rezultatul. Aveti aici indicatiile si toate detaliile.

V-am convins? Nu uitati, pentru alte idei usor de facut si acasa, in echipa parinte-copi sau la scoala, in echipa dascal – elevi, va puteti inspira din experiementele pe care Orange Romania ni le aduce LIVE saptamana asta – AICI , intre  11:00-11:45 și de la 12:00 -12:45. 

Super experimente va dorim!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.