Am citit a 100-a oara ‘Micul Print’. Dar prima oara cu Ema.

Am citit a 100-a oara ‘Micul Print’. Dar prima oara cu Ema.

Da, am ajuns si la momentul asta la care poate doar as fi visat pe vremuri. Sa citesc cartea asta minunata ‘in tandem’ cu Ema mea!

Eu am descoperit cartea prin clasa a V-a si cred ca de-atunci am tot recitit-o si de fiecare data am redescoperit-o si retrait-o. Dar acum…a fost cu totul diferit.

Ema. 7 ani si 10 luni. A primit o editie din ‘Micul Print’, eu aveam  o alta editie si asa am hotarat sa o citim ‘in tandem’. Mi-e greu sa povestesc cum m-am simtit sa citesc o carte de suflet cu ea. Mi-e greu si sa nu spun ca i-a placut din prima clipa si a citit-o singura in 2 zile aproape. Nu pot sa ma abtin nici sa povestesc cum am gasit-o duminica dimineata citind in pijamale. Copilul meu!

Pana la urma se pare ca nu e o generatie care nu citeste, sunt copii si copii. Asa cum sunt carti si carti, iar unele n-au cum sa nu-i atraga.  Iar asta-i clar, mai ales dupa ce am citit si minirezulmatul ei, pe care clar o sa i-l pastrez amintire si o sa i-l arat atunci cand o sa ajunga si ea sa citeasca a 100-a oara cartea.

Cat despre mine, am redescoperit-o, dupa o pauza de ceva ani. E clar, la fiecare varsta citesti altfel, intelegi altfel…Am selectat mai jos o serie de 10 citate pe care as vrea sa nu le uit, mai ales atunci cand am tendinta sa devin ‘un om mare ciudat’, cum spune Exupery!

 1. Oamenii mari au mereu nevoie de explicatii. Ei nu inteleg niciodata nimic singuri si e obositor pentru copii sa le tot dea explicatii.
 2. Oamenilor mari le plac cifrele. Ei nu te intreaba niciodata esentialul. Asa sunt ei facuti. Nu trebuie sa te superi pe ei. Copiii trebuie sa fie rabdatori cu oamenii mari.
 3. Daca iubeste cineva o floare care nu exista decat intr-un singur exemplar in milioanele si milioanele de stele, asta ajunge sa-l faca fericit atunci cand o priveste.
 4. Oamenii mari sunt categoric foarte ciudati!
 5. Eu sunt singur…eu sunt singur…eu sunt singur, raspunse ecoul.
  Ce planeta ciudata! Oamenii sunt lipsiti de imaginatie. Repeta ce li se spune!
 6. Nu cunosti decat lucrurile pe care le imblanzesti, zise vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri de-a gatade la negustori. Dar cum nu exista negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni.
 7. Daca ma imblanzesti, vom avea nevoie unul de celalalt. Tu vei fi pentru mine fara seaman pe lume. Eu voi fi pentru tine fara seaman pe lume…
 8. Iata secretul meu, zise vulpea. E foarte simplu: nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul e invizibil pentru ochi. Oamenii au uitat acest adevar!
 9. Ochii sunt orbi. Trebuie sa cauti cu inima!
 10. Tu vei avea stele cum nu mai are nimeni. Prietenii tai au sa fie foarte uimiti sa te vada ca razi uitandu-te la cer. Atunci ai sa le spui: Da, pe mine stelele ma fac intotdeauna sa rad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.