Amsterdamul pe bicicleta unui localnic

Amsterdamul pe bicicleta unui localnic

Stirea asta…nu stiu cum pica pentru altii, dar pentru mine este vestea zilei, dat fiind ca ma tot gandeam cum pot eu sa vizitez Amsterdamul cu familionul meu, care vrea sa pedaleze prin oras…iar eu habar n-am sa merg pe bicicleta.

Ta, na, na…si uite asa am aflat ca in Amsterdam exista un fel de Yellow Cab / ‘Taxiuri biciclete’, gandite special pentru turistii care n-au nimic impotriva unui tur de oras…vazut  cum ar veni din  ‘portbagajul’ bicicletei, sau mai exact de pe locul din spate.

Mai clar spus: cui ii surade initiativa asta locala, poate oricand zareste in oras o bicicleta cu semnele Yellow Backie, sa strige  ‘Backie!’ …si gata! Si-a facut rezervare. Nicio alta aplicatie, mecanism online, taxa sau cost ascuns. Atat de simplu!  Un tur de oras gratuit, un schimb din care toata lumea este multumita: turistii au parte de un tur ghidati de un localnic, se stimuleaza turismul, iar localnicii pot sa-si creeze conexiuni printre turistii din toata lumea.

Mie-mi suna super bine. Ramane doar de testat live, cu proxima ocazie. Si poate mai adopta si alte orase moda asta. Ma gandesc ca nici Geneva, Stockholm sau Copenhaga vazute de pe bicleta nu suna rau deloc. Nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.