Azi e Ziua Imbratisarilor

Azi e Ziua Imbratisarilor

Zi de sarbatoare. Nu trebuie sa ratati sub nicio forma  Ziua Internationala a Imbratisarilor, sarbatorita pe 21 Ianuarie.

Pe scurt, astazi este LIBER la IMBRATISARI. Pe strada, la scoala, catre cunoscuti si necunoscuti, astazi ne putem imbratisa care cum nimerim. Daca mai exista vreun dubiu, americanii au inventat si sarbatoarea asta – FREE HUGS, iar noi nu o puteam rata.

Mai ales ca beneficiile acestui simplu gest au fost mereu dovedite. Ce-am citit eu astazi despre imbratisari:

  1. O imbratisare de doar 20 de secunde reduce stresul! Se pare ca imbratisarile ameliorează depresia si scad stresul
  2. O imbratisare ne poate face sa ne simtim fericiti! Si asta pentru ca actioneaza ca un bun tonic, creste nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este raspunzator de starea de bine si scade nivelul cortizolului, hormonul stresului
  3. Bebelusii au nevoie de imbratisari la fel cum au nevoie de apa si hrana! Copiii care sunt tinuti în brate sau imbratisati plang mai putin si sunt mai linistiti pentru ca se simt în siguranta, iau în greutate mai repede si devin mai sociabili când sunt mari, decat cei care sunt neglijati.
  4. Imbratisarile ii fac pe elevi sa performeze in clasa! Se pare ca daca educatoarea/ invatatoarea imbratiseaza un elev, acesta isi dubleaza receptivitatea si implicarea activa in timpul orelor
  5. O imbratisare pe zi …tine medicii la distanta. Adultilor, le reduce tensiunea arteriala si le protejeaza inima.
  6. Un cuplu care se imbratiseaza, e un cuplu fericit!
  7. Imbratisarile ne fac mai optimisti! O imbratisare afectuoasa ne da incredere şi speranta, ne face sa gandim pozitiv, sa ne simtim mai tineri, mai veseli si mai increzatori.

Mai multe detalii, explicatii si argumente gasiti pe National Hugging Day.

Sa aveti parte de imbratisari cat cuprinde, ca vedeti cate beneficii aduc! Sa fie tandre, calde, sincere, magnifice, putenice, sa fie…Sa fie imbratisari fara prea multe cuvinte, sa fie din suflet!

Mai jos o selectie cu imbratisarile noastre, ale mele, ale Emei. Tot felul de mesaje. Vesele. Pline de viata. Autentice.Spontane. Dar toate SINCERE.  Happy Hugging Day!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.