B-Fit in the Street 2016. In Bucuresti, pana duminica

B-Fit in the Street 2016. In Bucuresti, pana duminica

Scurt, ca sa nu ratez datele cheie : aseara a inceput festivalul B Fit in the Street, Editia 2016 – Festival international de teatru de strada. 

Ce inseamna  B-FIT in the Street? Culoare si viata, teatru de strada, mai exact  21 de spectacole de teatru, 9 tari participante si sute de artisti.

In fiecare seara, in Centrul istoric, Piata Universitatii sau Piata George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orasului cu jocuri de foc si acrobatii aeriene sau cai uriasi, iar pe timp de zi numerele interactive de teatru de strada le sunt precum o galerie de tablouri viu colorate, ce prind viata.

2016, o editie cu un program eclectic de pantomima, circ, comedie, dans, acrobatie, muzica de strada si parada, din care nu lipsesc nici reprezentatiile romanesti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia si productiile de anvergura din Franta si Olanda.

Accesul la toate reprezentatiile din festival este gratuit.

Cum a fost aseara? A fost colorat, aglomerat, am primit un ghid cu programul fiecarei seri, din care lipseste harta centrului vechi. Am alergat intre locatiile mentionate in program (Piata Universitatii. Piata Sfantul Anton, Lipscani). 

Imi pare foarte neplacut sa pendulezi intre cele 3 puncte principale de interes din Centrul Vechi (nu mai zic de Ferentari si Moghioros…unde este exclus sa ajungem). Oameni multi, pestriti, familii,  cupluri, multi turisti, limbi straine, multi cu ochii pe gentile celor neatenti, betivi, cersetori, o Ema efervescenta,  trupe talentate, dar programul foarte neinspirat structurat din cauza asta.

Oricum, fara sa va bat la cap, va recomand sa mergeti! E un spectacol, e in orasul nostru si trebuie vazut. Mai ales ca anul asta B-FIT in the Street! este organizat de ArCuB in contextul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.

Galeria Foto din seara 1 – aici:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.