Berlinul toamna. Festivalul Luminilor e unic

Berlinul toamna. Festivalul Luminilor e unic

Auzisem multe despre Berlin. Avem prieteni fascinati de oras, care-i cunosc stradutele, care ne-au dat indicatii, ponturi, recomandari. Dar nimic nu se compara cu ceea ce simti si vezi cu ochii tai. Valabil pentru multe experiente in viata, implicit si pentru destinatiile de weekend.

Am avut marea inspiratie sa vizitam Berlinul toamna. Ceea ce recomand tuturor, iar principalul argument este Festival of Lights. Devenit deja traditie, ajuns la a 10-a editie, este UIMITOR sa vezi un oras scaldat in lumini si proiectii.

Ce-am vazut si ce-am facut  in 3 zile in Berlin:

 1. Festivalul Luminilor – care ne-a fascinat pe toti. N-am prea multe de spus. O sa vedeti imaginile si o sa intelegeti. Fiecare seara a fost unica, fiecare locatie avea alta tematica.
 2. Potsdamer Platz – este un loc simbolic unde, in 1990, la cateva luni dupa daramarea zidului Berlinului, au cantat Pink Floyd, in celebrul lor concert The Wall.
 3. Poarta Brandemburg – un alt simbol al Berlinului, pozitionat foarte aproape de cladirea Bundestag, cladirea parlamentului unicameral. Iar noaptea, cu proiectii 3D, arata intr-un mare fel!
 4. Bundestagcladirea Parlamentului. Eu zic sa va faceti o rezervare din timp si sa mergeti sa-l vizitati. Noi am fost, seara, si a fost o experienta unica intr-adevar sa vezi unde muncesc alesii lor, intr-o tara in care lucrurile functioneaza asa cum ne-am dori si noi.
 5. Gradina Zooam fost 8 adulti in city breakul asta si totusi ne-am bucurat fiecare de Gradina Zoo. Merita 2-3 ore de relaxare intr-un parc citadin.
 6. Zidul Berlinului. – da, chiar si astazi mai exista o zona in care se pot vedea ramasite simbolice ale zidului care ani in sir a impartit RDG si RFG.
 7. Insula Muzeelor – am vazut-o, am bifat-o din mers…si atat! Sorry, cu alta ocazie. Acum doar ne-am fotografiat si ne-am documentat pentru vizita urmatoare. E clar ca ai ce vedea: pozitionata in Berlin Mitte, pe raul Spree si inclusa in patrimoniul UNESCO, aici ai de ales intre 5 muzee: Altes Museum (Muzeul Vechi), Neues Museum (Muzeul Nou), Alte Nationalgalerie (Vechea Galerie Nationala), Bode Museum si Pergamon Museum.
 8. Shopping – au malluri, magazine de designeri locali si nu numai. Am nimerit si niste sales-uri si niste outleturi care ne-au ingreunat valizele la intoarcere. Nu mai zic de jocurile Lego si puzzleuri Ravensburger!
 9. Cafenele si bistrouri la tot pasul, pentru toate gusturile.
 10. Plimbari – ai ce vedea! E un oras al contrastelor, al noii generatii, al deschiderii, vezi cladiri vechi si blocuri futuriste, vezi o lume veche si una noua. Un oras cosmopolit , cu personalitate…o destinatie in care eu mi-am propus sa mai ajung neaparat si cu Ema. E kids friendly, are muzee, viata culturala, preturi rezonabile si lista argumentelor poate continua…

  Galeria foto completa. Sursa foto Festival of Lights:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.