Carte de explorat – Ideea de la Ora 5

Carte de explorat – Ideea de la Ora 5

Astăzi la Ideea de la Ora 5 vă prezentăm o carte de explorat!

Da, da, chiar așa se numește: Un an în pădure. Carte de Explorat, de la Editura Litera Mică.  

Este dedicată copiilor peste 5 ani, cărora le prezintă la început 48 de animale. Unde locuiește fiecare? Cine doarme ziua si cine doarme noaptea? Cine e prieten cu cine? Cu se ce hrănesc locuitorii pădurii? Cum se hrănesc iarna? Cine are cea mai bogată cămară și cine e cel mai năzdrăvan al pădurii? Cât timp își îngrijesc animalele puii?

Astea sunt provocările acestei cărți de explorat! Mai ales că acum nu putem călători decât cu imaginația….așa putem avea parte de o călătorie surpinzătoare, care ne va arăta la fiecare pagină, lună după lună, cum se schimbă pădurea și obiceiurile animalelor, odată cu schimbarea anotimpurilor.

E o carte ce stimulează imaginația, stârnește curiozitatea și capacitatea de a gândi logic și formează deprinderea de a povesti.

Iar pentru copiii mai mari poate fi folosită în compuneri, plecând de la o imagine dată…sau poate chiar să își imagineze dialoguri și jocuri de rol.

Salutări și nu uitați să intrați zilnic pe Blog in Tandem, unde găsiți adunate toate ideile pentru perioada cât #StamAcasa.

 

Dacă aveți timp, poate vreți să vedeți și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.