Ce-am mai citit? Pippi Sosetica!

Ce-am mai citit? Pippi Sosetica!

-Jurnal la 7ani si 8 luni-

Chiar asa se numeste cartea: ‘Pippi Sosetica’. Eu am citit-o singura de la cap la coada!

Personajul principal este o fetita pe care o cheama Pippilotta Merindela Persiana Minta Aluefraim Sosetica. Pe scurt Pippi. Ea spunea ca tatal ei a fost Spaima Marilor, iar acum este Regele Negrilor. Iar mama ei a murit :(.

In toata cartea este vorba de multe chestii amuzante, facute de Pippi. Intr-un capitol, cel mai distractiv, ‘Pippi incepe scoala’,  invatatoarea i-a zis sa calculeze cat fac 7 +5, iar Pippi i-a raspuns: ‘Daca tu nu stii, cum iti inchipui ca o sa-ti spun eu?’.

Tot la scoala, invatatoarea i-a pus pe copii sa deseneze ce vor. Pippi mazgalea de zor podeaua, iar copiii se uitau la ea. Invatatoarea a intrebat-o:

  • Pippi, de ce nu desenezi pe foaie?
  • Pai am terminat de mult hartia. N-are loc calul pe bucatica aia, i-a raspuns Pippi. Acum desenez picioarele din fata, iar cand ajung la coada cred ca trebuie sa ies pe coridor.

Toata cartea e super amuzanta si plina de intamplari distractive, pentru ca Pippi e o figura de fetita, care face numai prostii. Dar are suflet bun.

Pe mine m-a distrat cartea si as vrea sa mai citesc despre Pippi sau am vazut ca in colectie mai sunt si carti cu Clementina si Ramona. Dupe ce le citesc, va povestesc!

Nota: Gasiti cartea la vanzare: Aici, aici si aici

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: De ce nu-mi place mie Pippi Șosețica? – Carti pentru Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.