Clasa a III-a. Cum a fost prima săptămână de școală

Clasa a III-a. Cum a fost prima săptămână de școală

Gata, a început clasa a III-a. Incredibil cum au zburat anii ăștia, dar au zburat.

Cel mai mult mă bucur că am reușit să aduc copilul la București, după o vară plină și intensă, liberă și zburdalnică, printre excursii, drumeții, dragostea bunicilor, culoarea zilelor de vară și câte și mai câte. Aveam emoții, recunosc. Să te întorci într-o capitală gri, după o vară multicoloră…nu-i ușor deloc.

Gata, viața își reintră în normalitatea asta de zi cu zi, cu bune și rele.
Cum a început școala? Lin, din fericire! Cel mai mult mă bucură pe mine că am reușit să aflu în fiecare zi tot felul de gânduri de-ale Emei și să-i adun din trăirile & emoțiile de început de an.

Pentru că știu că o să mă întrebe peste ani cum a fost, ce-a spus, cât a zâmbit, cu cine, ce și cum…am adunat aici 7 idei din prima săptămână de școală, din clasa a III-a, să i le pun în dosarul cu amintiri de suflet:

 1. Școala perfectă, fără teme!

  Așa a fost prima săptămână, pentru că nu au avut teme. DELOC!
  Asta s-a tradus prin timp liber = timp de joacă și adaptare treptată.

 2. Colega de bancă preferată.

  Doamna învățătare i-a lăsat să-și aleagă singuri colegii de bancă și în sfârșit Ema stă în bancă cu prietena ei cea mai bună, moment la care visează din clasa 0.
   ‚A fost cea mai tare săptămână!‘.
  … Acum iar visează să nu-i mute doamna, măcar o vreme.

 3. Materii noi & profesori noi.

  La educație civică au început deja să învețe despre comportament frumos. ‚Hm…o să fie interesant!‘, spune Ema. Oho, spun și eu! 
  La engleză au o profesoară tânără și zâmbitoare, cu brățară la picior. ‚Știi ce-nseamnă asta, mami? Că avem o profesoară cool!‘.  

 4. Bibliotecar la Religie

  Mai toți copiii își doresc să fie aleși bibliotecari, la religie. E o mare cursă și decizia se va lua cât de curând, dintre cei mai cuminți.
  ‚Auzi, mami, eu sunt norocoasă. Am fost deja bibliotecar anul trecut, așa că nu mai trebuie să fiu cuminte!‘. Norocos copil!

 5. Liderul clasei

  Săptămâna asta s-au făcut alegeri. S-a votat pentru liderul clasei. Ema a fost indecisă dacă își dorește sau nu poziția,… sau da, sau nu…Oricum, n-a avut voturi destule!
  Încă e indecisă dacă să-i pară rău sau nu.
  Oricum, a tras concluzia: ‚Nu poți să câștigi dacă nu-ți faci campanie de promovare.‘ Lider a fost ales un băiat, iar Ema e mulțumită că e un copil cu suflet bun.

 6. Ora de JM – joc & mișcare.

  Ema a așteptat ziua de vineri cu sufletul la gură, dar ora de JM s-a înlocuit cu matematică.
  Nu-i nimic, mai urmează alte săptămâni, alte ocazii! Și speranța moare ultima! 

 7. Pauzele…în clasă.

  Asta-i o altă durere de-a Emei. Că nu au voie să se joacă afară în pauze. Nici n-ar avea timp de altfel, dar Ema se vede treaba că visează la pauze lungi și dese…cum vede prin filmele de pe Disney! La fel cum visează și la clase unde să facă multe experimente…tot ca pe Disney. 
  ‚Of, ce mi-ar fi plăcut pauzele astea cu multă distracție, prin curtea școlii.‘  

În plus, tot săptămâna trecută Ema a început cursurile de engleză la British Council și deja și-a făcut prieteni acolo. Mai mult, e super încântată de Will, profesorul ei din UK, care e foarte tânăr și pus pe glume.
Am fost și la campania Portret de Scolar, de unde avem pozele astea simpatice făcute de fotograful Cristian Șuțu, iar sâmbăta s-a încheiat săptămâna cu o petrecere între colegi și cu distractie!

Hai că a fost un început bun! Așa să ne fie tot anul, tuturor!

Dacă aveți timp, intrați și pe Jurnalul Emei să mai citiți din aventurile ei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.