Cornel Amariei (Inventator, 24 ani) – Trebuie să te expui permanent la noi experiențe

Cornel Amariei (Inventator, 24 ani) – Trebuie să te expui permanent la noi experiențe

Webstock 2018 a fost un eveniment de colecție!

Nu doar că au împlint 10 ani, dar se întrec an de an în a aduce pe scenă oameni care să inspire.
Anul ăsta prima sesiune, în care moderator a fost Cristina Bazavan, a adus în fața noastră oameni și povești din care fiecare dintre noi, cu siguranță , a putut să plece cu ceva: o idee, o emoție, o revelație poate.

Cât despre mine, sesiunea de interviuri mi s-a părut ca o oază de inspirație și de pozitivism, de care aveam nevoie. Am povestit tuturor cu mare entuziasm de oamenii de pe scena Webstock.

Primul invitat pe scena Webstock a fost Cornel Amariei, inventator, de 24 de ani.

Dacă vreți să citiți interviul integral, ceea ce vă recomand, îl găsiți pe site-ul Cristinei Bazavan.
Dacă vreți să vedeți interviul integral, îl găsiți pe site-ul WEBSTOCK, împreună cu toate transmisiunile zile.

Cine este Cornel Amariei?

E unul dintre cei mai inteligenti oameni ai planetei. La 3 ani invata sa citeasca, la 14 primea medalii pentru invențiile sale privind Securitatea locuințelor.
Are 24 de ani și sute de invenții, peste 50 în curs de patentare: printre invenții -ochelarii pentru nevăzători – Lumen – care i-au adus notorietate în lumea întreaga.
Are 24 de ani și este manager de inovare la Continental, al patrulea producator de anvelope din lume.
(sursa: Bazavan.ro)

Cât despre selecțiile pe care le-am făcut pentru voi, prieteni de Blog in Tandem, sper să fie cel puțin la fel de inspiraționale și pentru voi, părinții, cum au fost și pentru mine.
Știu bine că deseori avem momente în care ne întrebăm care-i calea cea mai bună pentru a crește copii echilibrați.

Uitați aici o lecție de normalitate și modestie, de la un om cu o inteligență uimitoare. Cornel Amariei:

Îmi plăcea pur și simplu să creez lucruri.
Asta îmi place cel mai mult, să creez.  Indiferent că …cânt la instrumente… Îmi place să compun lucruri, că este vorba de un nou robot sau că este vorba de un site sau…  Indiferent ce este, îmi place sa creez.  Ei (părinții) au avut un impact major pentru că niciodată nu mi-au oprit curiozitatea, niciodată nu mi-au oprit dorința de a crea, tot timpul m-au lăsat să fac asta. Când chiuleam de la școală mă înțelegeau, pentru că chiulesc pentru a construi lucruri.

E-o chestie pe care o tot zic și nu știu cum s-o zic în română: innovation must make meaning sau în general make meaning.
De exemplu cu Lumen, când am început a fost o ambiție să rezolvăm o problemă, noi, ingineri sau oameni de știință vedem o problemă, vrem să-i găsim soluția și e suficient pentru noi să ne ambiționăm și să o rezolvăm.
Atunci mi-am dat seama că e mult mai important să faci un meaning și dup-aia o să vină și banii.  Dacă chiar încerc să rezolv o problemă, care există și oamenii se confruntă cu ea, cu siguranță va exista un market, cu siguranță vor exista venituri ulterioare și tot așa.
Adevărul este că inovația și creativitatea vin din a lua pur și simplu ceva din stânga și din dreapta și să le combini pentru prima dată, dar viața academică și viața industrială, să-i spun așa, ne învață să ne uităm într-o singură direcție  și e foarte important să rămâi și să fii adeptul a cât mai multe diversități, să încerci un pic de acolo, un pic de acolo, să faci de toate.

Îmi place la nebunie să cânt, într-o zi poate și la voce o să reușesc. Îmi place la nebunie să călătoresc, îmi place la nebunie să fac poze, îmi place la nebunie să mă ocup de design. Îmi place la nebunie să călătoresc, îmi place la nebunie să fac poze, îmi place la nebunie să mă ocup de design industrial.
În fiecare an apare ceva nou. Anul trecut mi-am luat licența de scafandru, acum doi ani am început școala de aviație, n-am terminat-o.
E foarte important ca tot timpul să faci ceva nou, pentru că atunci cand te lovești de o problemă, o să poți să o interpretezi prin multe unghiuri.
E o lume uriașă, dacă nu te expui la cât mai multe lucruri este aproape imposibil să poți să rezolvi probleme într-un mod creativ.
Și până la urmă asta este inovația, ceva din stânga, ceva din dreapta, super simplu, dar e important să le vezi.

Când ceva nu-mi place, întotdeauna pot sa fac altceva.
Most of the time pot sa fac altceva. Întotdeauna schimb, când ceva nu îmi mai place, schimb complet cu altceva.
În ultimii 10 ani de zile nu m-am plictisit absolut niciodată, nu mai știu cum se simte senzația aceea de plictiseală. Întotdeauna au fost lucruri de făcut, întotdeauna au fost lucruri în care dacă nu-ți plăcea, puteai să schimbi cu altceva, au fost momente grele, or să fie întotdeauna momente grele, nu mă gândesc prea mult la ele, doar caut soluția și merg mai departe.
Am vise nemărginite, poate asta e.. nu mă vindec de ea.

Credit foto: WEBSTOCK

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.