Creierul nostru e construit pentru a intelege povesti

Creierul nostru e construit pentru a intelege povesti

Povesti. Creativitate. Autonomie. Asta a fost tema conferintei ‘Spune DA Creativitatii’, organizata de Social Moms aseara.

Am participat ‘in tandem’, iar Ema a fost super in forma, mai ales ca totul a inceput cu niste scenete-povesti, scrise de copii si puse in scena de adulti. 

M-am bucurat sa o vad pe Ana Maria Mitrus, de la Meseria de Parinte, intrand in pielea unui personaj simpatic, pe Ela Craciun cu o energie de invidiat, iar pe Ioana Ginghina, moderatoarea evenimentului , toate rolulrile au prins-o de minune. Au mai fost pe scena, in luandu-si rolurile in serios, Anca Serea, Dan Cruceru si Mihai Dragomirescu, de la Urban Kid.ro.

Cum a fost pentru Ema?

Distractiv, pentru ca dupa scenete a participat la un atelier organizat cu suflet, rabdare si creativitate de Lucia de la Learning Hub.

Cum a fost pentru mine?

Instructiv, pentru ca am aflat si multe lucruri noi, educativ, pentru ca pe scena a fost si doamna doctor nutritionist Lucia Parvu, relaxant, pentru ca m-am vazut cu lume frumoasa si zambitoare,  revelator, pentru ca pe scena a urcat si Otilia Mantelers, de la care imi vine sa-mi iau notite si cand o aud vorbind pe strada.

Cu ce-am plecat, in afara de zambet pe buze si Ema de mana? Cu inca o confirmare ca povestile sunt calea spre o buna comunicare cu cei mici si nu numai. Cu o mare convingere ca daca noi, adultii, nu uitam sa le spunem povesti si sa punem de multe ori situatiile de viata in forma unor povesti de viata…atunci lucrurile vor fi mult mai simple.

Daca-i invatam pe copiii nostri sa vorbeasca deschis, sa povesteasca, sa citeasca, sa inteleaga, sa discutam impreuna…doar asa vor aprecia, in timp, valoarea cuvintelor si a mesajelor. Doar asa vor vedea cat de important e de multe ori CUM spunemAcelasi mesaj, dar cu vorbe diferite, poate schimba destine!

Si inchei cu un spot pe care-l am mereu in cap, pe care l-am vazut de-a lungul anilor in multe cursuri si traininguri si de fiecare data mi se pare la fel de puternic mesajul ‘ The power of words’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.