Discutii de zi cu zi. Ema si tatal ei, impreuna la teme

Discutii de zi cu zi. Ema si tatal ei, impreuna la teme

Episod tipic in multe familii, banuiesc. Duminica seara. Ema isi aminteste brusc ca mai are niste teme la comunicare. Eu trebuie sa plec neaparat de acasa, asa ca ramane cu tatal ei…sa o ajute.

Plec. Ușor stresată, fără să recunosc nimic în fața lor. Mă întorc. Ei imi zic la unison că totul e OK. Temele bifate, ghiozdanul facut. Pe ascuns, ca toate femeile suspicioase ca se descurca lumea fara ele, ma uit pe caiet, sa ma conving cu ochii mei.

Cerința era clară: scurt dialog între copil și un fluturaș.

Rezolvarea, ce-i drept, la fel de clară și concisă, pe caiet, la locul ei:

  • Ema: Buna, fluturașule!
  • Fluturașul: Bună, copil zâmbitor!
  • Ema: Ce faci, fluturașule?
  • Fluturașul: Bine, mă joc. PA!

Dupa ce râd zdravan, îi convoc la ședință pe Ema & taică-său. O întreb de-a dreptul curioasă pe Ema ce-i cu tentativa asta de compunere și-mi povestește toată tărășenia.

Copilul, pe ciornă, a scris un dialog mult mai lung și mai jucăuș. Dar n-a lăsat-o taică-său să-l transcrie în caietul de școală. Că tema specifica în clar ‘SCURT DIALOG’  – și-atunci risca să nu respecte cerința. 😉

Și-atât! N-am mai zis nimic. Dar am înțeles că eu o sa rămân în continuare ‘coordonator’ pe temele de la comunicare, dacă nu vrem să ajungă să fie gen formule matematice.

Acum…sper doar ca astrele să se așeze într-un fel și doamna invățătoare să n-ajungă să citească acest dialog creativ…și scurt, exact cum era cerința!   

#viatala8ani

Alte discuții de-ale noastre, de zi cu zi, gasiti aici…pe subiecte diverse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.