Episoade de zi cu zi. Temele pentru acasă

Episoade de zi cu zi. Temele pentru acasă

Mai sunt vreo 4-5 zile de școală. Vacanța plutește în aer bine de tot…

Ema are multe teme. Muuulte. Vreo 15 pagini de exerciții & probleme. Cheful de lucru e invers proporțional.
Eu o înțeleg, dar trebuie sa fiu parinte responsabil și să o împing de la spate…deși îmi vine mie să-i arunc pe geam caietele.

În 15 minute s-a ridicat de la birou de vreo 10 ori.

De fiecare dată…cu alt pretext, unul mai haios decât celălalt:

 • că i-a transpirat mâna
 • că o doare mâna
 • că i se pare că are un os în plus la cot
 • că și-a descoperit o vânataie la genunchi
 •  că are un coș după ureche
 • că și-a descoperit o aluniță mică pe degetul mare
 • că vrea o gustare
 • …și ultima și capăt de linie pentru mine, este că și-a descoperit două găuri mici în ochi (râd singură când scriu). Erau doar canalele lacrimale….

Și acum…eu ce fac? O pun iarăși să facă teme? 

Că e clară treaba că mintea ei e pe câmpii. Și eu o înțeleg perfect. Că și a mea …e pe plajă!

Sau poate știe cineva dacă pot să fac o cerere ca în ultimele zile de școală să nu se mai dea teme?
Că tare bine ne-ar prinde o pauză…mai ales că oricum, temele astea sunt trase rău de păr, vă spun eu clar, de la mine de-acasă! 

PS la câteva minute după ce am scris postarea m-am oferit să o ajut. Mi-a pus caietul de lucru în brațe și mi-a spus să scriu frumos. Am nevoie să-mi țineți pumnii!

#viatala9ani #9emagic

 

 

There are 4 comments for this article
 1. Ema at 08:03

  Spune-mi ca ai vorbit cu doamna. Spune-mi. Si ca dansa ti-a dat o explicatie logica, frumoasa… Zi-mi ca ti-a explicat rolul temelor luuuuungi.

  • Blog in Tandem at 08:23

   Să te mint? Sincer sincer…n-am vorbit și nici n-o s-o fac, dat fiind că episoadele de genul ăstora sunt rare. Așa că le consider excepții…și mergem mai departe. Ideea este că acum, cred, cadrele didactice își doresc să termine toată materia și de-asta s-au aglomerat.
   Pănă la urmă, ce mă interesează cel mai mult este să-i fiu Emei aproape și să o ajut cum pot. Sistemul are multe hibe, pe care ni le-am asumat într-un fel sau altul și încercăm să ne adaptăm, să schimbăm ce se poate…dar nu cred că doamna învățătoare este pionul principal. Mai degrabă materia, programa, care sunt INCREDIBIL de stufoase pentru copii de 8-9 ani, fir-ar să fie!

 2. David Mihaela at 07:18

  În niciun caz nu este o soluție ca dvs să scrieți în locul copilului. El trebuie să învețe să fie responsabil, serios și conștiincios. Numai așa poate reuși în viață, nicidecum dacă este răsfățat. Ca profesor de lb. română (materie de examen și la EN VIII, și la Bac) consider că temele pentru acasă, lucrul suplimentar sunt esențiale. Sunt de acord, însă, cu faptul că temele prea stufoase nu-și au rostul, întrucât elevul se plictisește și le rezolvă în dorul lelii, iar la final nu a învățat nimic. O temă rezonabilă, în schimb, mi se pare de-o importanță covârșitoare.

  • Blog in Tandem at 08:00

   Multumesc pentru mesaj. Sigur ca nu e o solutie…sub nicio forma, ca noi, parintii sa le scriem temele.

   Dar uneori, sincer, atat de rau imi pare dupa timpul irosit cu sarcini inutile, incat chiar ca-mi vine sa pun mana pe stilou si sa-i dau o mana de ajutor. Norocul nostru ca astfel de zile nu sunt forte des, cum aud in alte parti, din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.