Hârjoneala de seară duce la un somn liniștit pentru copii

Hârjoneala de seară duce la un somn liniștit pentru copii

Știți cum vine postarea asta pentru familia noastră? Pfoai…pansament de suflet! Mâine-poimâine împlinește copilul nostru 9 ani și noi în continuare avem probleme cu rutina de seară.

În fiecare seară aceleași probleme, același oftat al ei când aude de culcare, aceleași bombăneli ale mele că nu reușim să ne organizăm, aceleași vorbe ale tatălui Emei când vede că ei îi arde de joacă și de chicoteli: NU TE MAI AGITA, că n-o să poți adormi!

PAM – PAM! Și aici vine surpriza emisiunii. După atâția ani aflu cu surprindere…cu MARE SURPRINDERE, că defapt orice joc, orice chicoteală, orice hârjoneală de seară, între părinți și copii, nu numai că este binevenită și recomandată, dar funcționeză maxim și îi ajută pe cei mici să aibă parte de un somn liniștit și relaxat.

Nu mai zic că și pentru părinți vorbim de beneficii! Că doar și noi suntem oameni, cu tot soiul de episoade de anxietate, stres & griji.

Ciuliți urechile, citez:
Hârjoneala și chicotelile, jocurile și glumele, la ceas de seară, sunt binevenite. Pot ajuta copiii să se elibereze stresul și tensiunea acumulată în ziua respectivă. Mai mult chiar, momentele astea de hârjoneală & chicoteală formează conexiunea de care copiii au nevoie așa încât să se simtă în siguranță la momentul în care se despart de părinți și încearcă să adoarmă.

Iar veștile bune nu se opresc aici. Iată ce spun cei de la Clinica Mayo despre râs: Joaca de seară nu numai că ne face să ne simțim mai bine și mai relaxați, dar, se schimbă de fapt ceva fiziologic, într-un mod pozitiv, făcându-ne mai sănătoși! Studiul făcut de ei a constatat că o porție zdravănă de râs favorizează producția de melatonină, medicamentul natural ce ajută la un somn liniștit.

N-am prea multe de adăugat, doar că e bine să aveți momentele astea seară cu cei mici în fiecare seară…și aici există tot felul de sugestii de jocuri:

  • Puteți să vă jucați pe roluri cu jucăriile de pluș din patul copilului
  • Puteți să inventați o scenetă cu jucăriile
  • Puteți să aruncați lucrurile la coș ….și impovizați un coș de rufe ceva, unde să aruncați hainele de care se schimbă copiii seara
  • Citiți o poveste haioasă
  • Imitați un personaj dintr-un film
  • Salvați un animal de pluș dintr-un sertar
  • Prostiți-vă, așezați-vă în pat în locul copilului, prefaceți-vă că alunecați din pat….

….și ideile pot zburda libere, atâta timp cât se pare că momentele astea relaxate dinainte de culcare nu agită copilul, ba din contra: îl ajută să aibă o despărțire ușoară de părinți și un somn liniștit.

Așa că…spor la joacă vă doresc și vouă, ca și nouă! Și SOMN UȘOR, vise plăcute!

Sursa info: AICI 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.