Nu te schimba, copilule!

Nu te schimba, copilule!

De multe ori uit ca n-are inca nici 7 ani. Ii vorbesc serios. Mereu i-am vorbit serios. Am asteptari mari de la ea. Mereu am avut. Pun presiune pe ea. Cand simt limitele, dau inapoi. Uit sa ma joc cu ea. Desi e inca un copil. Ma supar pe ea. Apoi ma supar pe mine. O cert. Ii reprosez lucruri. Apoi imi dau iarasi seama ca eu sunt de vina. Imi reprosez mie mai multe decat ii spun ei.  Ne impacam. Ne imbratisam. Uitam si o luam de la capat.

Ea e inca un copil. Eu sunt o mama care vrea sa fie bine. Ea e mica, eu sunt mare.  Ea e sincera si ingenua, eu incerc sa nu mai fiu asa.  Zi de zi ne transformam, zi de zi invatam, impreuna, una de la cealalta. Amandoua mai gresim. Dar e un drum frumos.

Ii spun uneori ca e prea timida. O incurajez sa-si invinga retinerile. Sa-si ia zborul.

Ii  spun ca e prea tacuta. O incurajez sa-si spuna parerea. Sa vorbeasca atunci cand are ceva de spus.

O cert alteori ca pune prea multe intrebari. Dar ea vrea sa stie, sa afle, sa cunoasca.

Ii reprosez ca are prea multa energie. Dar ea e plina de actiune, de viata.

Ii spun sa fie mai delicata. Dar ea e naturala si nu-i pasa de ce cred ceilalti.

Nu vreau s-o schimb. Nu vreau sa simta presiune. Nu vreau sa creada ca parerea celorlati e mai importanta decat a ei. Vreau sa fie tacuta cand asa simte. Sa puna intrebari, cand vrea raspunsuri. Sa-si foloseasca energia intr-un fel pozitiv. Sa fie delicata numai atunci cand simte asa.  Sa nu se cenzureze. Nu inca. Vreau sa fie ea. Sa-si pastreze spiritul si inocenta. Vreau sa fie unica.. Vreau sa fie fericita. De ca sa fie altfel? Sa fie exact asa cum e. Unica si extraordinara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.