Plimbarile in natura sunt benefice pentru creier

Plimbarile in natura sunt benefice pentru creier

E-adevarat, nu-i nicio mare noutate ca miscarea face bine si mai stiam si ca aerul curat din paduri sau parcuri e super binevenit in orice moment, deopotriva pentru adulti si copii.

Doar ca acum exista si noi cercetari oficiale care confirma ca plimbarile in natura ii ajuta pe locuitorii oraselor aglomerate sa scape de stres si sa-si imbunatateasca starea de sprit.

Viata la oras e cu bune si rele. Si din cele rele, stresul si starile depresive sunt cele mai des intalnite, mai ales in randul adultilor si mai nou si in randul adolescentilor si tinerilor.

Iar acum, cercetatorii de la Universitatea Stanford au confirmat ca pana si o scurta plimbare in natura, intr-un parc urban, poate sa aiba o mare importanta si sa faca diferenta.

Ei spun ca fie si numai cateva minute de plimbare sunt benefice pentru activitatea creierului nostru, ajutandu-i pe adulti sa reduca gradul de stres si pe copii sa-si sporeasca nivelul de concentrare.

E demonstrat cu cifre ca aceia dintre noi care si-au facut o rutina zilnica sau au parte de plimbari cat mai dese in parcuri si in natura, sunt aceia care tind sa sa concentreze doar pe aspectele pozitive ale vietii si sunt mai focusati pe solutii, decat pe probleme. Astfel, rezultatele cercetarii arata clar ca iesirile cat mai dese in natura sunt o solutie foarte la indemana pentru a ne imbunatati starea de spirit, atat de ‘zguduita’ de stresul zilnic din marile orase.

Asa ca, mici si mari, in parcuri cu noi, ca sa mai scapam de nebunia asta din oras. Noi am inceput deja in weekend, iar motto-ul primaverii Blog in Tandem ramane ‘Cel mai frumos loc de joaca e afara!’.

 

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Rolul de părinte aduce mai multă nefericire decât un divorț sau șomajul - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Un psiholog a creat un test de 3 întrebări, ce-ți arată nivelul de inteligență într-un minut - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.