Prin cartier…dupa cum s-a rasucit o moneda

Prin cartier…dupa cum s-a rasucit o moneda

Ideea asta am citit-o de multa vreme si m-am tot gandit sa o punem si noi in aplicare.

Asa ca ieri am profitat de ziua insorita, am asteptat-o pe Ema de la scoala si am scos o moneda de ciocolata care ne-a fost tovaras de drum. Am botezat-o noi  ‘moneda rasucita’.

Mai exact cum functioneaza jocul asta? Ca sa mai scapi de monotonia acelorasi drumuri zilnice, la fiecare rascruce de drumuri, dai cu banul. Capul – te duce la dreapta, pajura – la stanga. Si tot asa…la fiecare rascruce sau intersectie.

Asa am ajuns intr-o zona de case cochete, cu gradini pline de verde si de flori colorate, pe alei ascunse pe care n-am fost niciodata pana acum, prin ganguri intortocheate, ba am descoperit chiar si Strada Prieteniei. Mai exact pe vreo 5-6 alei care aveau aceeasi denumire – Str. Prieteniei!

Asa se face ca un drum de 10 minute l-am intortocheat vreo 40 de minute.

Toata lumea fericita. Ema ca s-a mai oprit si la un loc de joaca, eu ca mi-am mai clatit ochii cu tot felul de case cochete, Ema ca a avut de dat cu banul, eu ca am vazut-o incantata, ea ca a primit si un covrig pe drum, eu ca am descoperit o gradina superba de lalele…si Ema ca la final a mancat banul de ciocolata.

Asa de tare ce i-a placut jocul…ca a indraznit si a explorat chiar si curtile oamenilor. Zice ca se documenteaza! 😉

Am incheiat cu zambetul pe buze si cu promisiunea ca o sa repetam experienta si intr-o alta zona din vecinatate, unde stiu sigur ca avem locuri de descoperit cu ‘moneda rasucita’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.