Sarbatorile inseamna FAMILIE

Sarbatorile inseamna FAMILIE

Asta inseamna pentru mine. Mi-am promis ca atata timp cat o sa putem si o sa depinda de noi, sarbatorile le vom petrece cu familia. Asta este o lectie pe care eu am trait-o si am invatat-o de mica, de acasa si pe care i-o predam Emei in cel mai firesc mod posibil. Pentru noi Pastele si Craciunul inseamna acasa. Cu bunicii, verii, familia mica si familia mare.  Am atatea amintiri senine din copilaria mea, atatea sarbatori petrecute cu bunicii mei,  cu miros de cozonac  fierbinte din cuptorul din curte, pasca cu stafide, paine de casa, oua pe care le vopseam cu totii, amintiri cu verii mei si cu atatea glasuri care dadeau viata sarbatorilor.

 

Sarbatorile inseamnau atunci bucurie, familie, traditie. Acum am crescut toti, avem copii la randul nostru si incercam sa mentinem macar o parte din farmecul de pe vremuri. E diferit, bunicii care ne uneau nu mai sunt printre noi. Dar ne-au transmis mare parte din traditia Sarbatorilor, ne-au sadit in suflet sentimentul ca orice ar fi, oriunde am fi si orice am avea pe suflet, Sarbatorile trebuie petrecute cu Familia.

Pastele inseamna lumina, inviere, liniste, dragoste nerostita, caldura de la oamenii dragi, noi toti in jurul mesei. Nimic mai mult. Dar sentimentul ca esti acasa, inconjurat de cele mai dragi persoane…valoreaza mai mult decat orice alt cadou sau excursie.

Asta am simtit eu zilele trecute. Pastele, ouale rosii, masa rotunda cu noi de jur imprejur, bunicii Emei, noi toti sanatosi si cu sufletele deschise. Daca am reusi sa o invatam si pe Ema sa aprecieze momentele astea, sa se bucure de tot ce are, sa-si dea seama cat de norocoasa este ca-si are familia aproape, atunci ar insemna ca valorile vor merge mai departe! Da, pentru mine Sarbatorile inseamna FAMILIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.