Sunt mama ei pe viata.  Eu despre Ema, ea despre mine.

Sunt mama ei pe viata. Eu despre Ema, ea despre mine.

Ce inseamna mama pentru un copil? Ce-nseamna dragostea dintre parinti si copii? Ce-nseamn eu pentru Ema si ea pentru mine?

De curand am fost cu Ema parte a unui proiect special in care trebuia sa ne definim relatia, in cuvinte putine, cu sentimente multe. In vorbe simple, dar din suflet.

Am rugat-o sa ma ajute, sa-mi dea din inocenta ei si sa raspundem impreuna la cateva intrebari care mi-au ravasit o zi linistita. Habar n-aveam cat poate sa-mi umple inima copilul asta inocent si bun, iar si iar. O zi in care mi-am reamintit ca emotia poate sa aiba atatea si atatea forme.

… Ce spune ea? Ca-i place cand o tin de mana atunci cand are emotii. Ii place cand o mangai seara, inainte de culcare si ea-mi spune tot ce n-a apucat sa-mi spuna ziua. Ii place cand vorbim de zane si printese si intram amandoua in lumea imaginatiei. Se bucura in fiecare seara cand citim carti impreuna. Ii place ca nu ma supar rau nici atunci cand greseste. Stie ca o ajut oricand. Ii place cand are prietene in vizita si eu ma joc cu ele. Ii plac pantofii mei cu toc si ma roaga sa-i pastrez pentru cand se face mare. Ii place ca vorbim muIt. Ii place ca eu sunt mama ei.

… Ce spun eu? Ca o sa o sa-i fiu tot timpul aproape. Ca o sa vorbim muuult in fiecare zi, pana cand probabil ea o sa plictiseasca. O sa o tin tot timpul de mana, atata vreme cat ea o sa mi-o dea. Ca o sa raman pe viata admiratoarea ei infocata. O sa o incurajez si o sa-i fiu aproape, atunci cand o sa aiba nevoie. O sa-i fiu prietena credincioasa, o sa-i fiu confidenta de care sigur o sa aiba nevoie atunci cand o sa creada ca ceilalti ii sunt impotriva. O sa o apar, o sa o incurajez, o sa ne suparam, o sa ne impacam. O sa o iubesc pe zi ce trece mai mult. Pentru ca sunt mama ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.