Trebuia sa ne amintim cat de norocosi suntem.

Trebuia sa ne amintim cat de norocosi suntem.

Perioada asta… m-a daramat si ceva se rupe inca in fiecare zi din sufletul meu. Stirile de zi cu zi, numerele mereu altele, parintii care-si insotesc copiii pe ultimul drum, lacrimile si durerea celor care isi ingroapa ingerii, doliul care nu va trece de pe o zi pe alta, franturile de imagini pe care le vedem, marturiiile celor care au fost acolo si au vazut iadul dezlantuit…toate astea nu pot trece de pe o zi pe alta. Vor lasa urme adanci chiar in inima.

Cred cu tarie ca ceva s-a schimbat in fiecare dintre noi. Nu stiu exact ce inseamna  #Colectiv astazi si nici ce va insemna peste o vreme. Nu stiu exact cum ne-a schimbat si nici cu ce ramanem fiecare, fara sa luam in seama golul din suflete.

Dar stiu ca pe mine #Colectiv m-a facut sa fiu mai atenta la mine, la ai mei, la cei de aproape, la oamenii pe langa care altfel as fi trecut fara sa-i observ. M-a facut sa devin mai mama decat credeam ca sunt, mai prietena, mai sensibila si mai deschisa decat am fost. Mai calda si mai umana, mai atenta la sufletul meu si al celorlalti.

#Colectiv m-a facut sa inteleg ca zilele in care spuneam ‘Nu mai rezist’ sau ‘Am ratat’ trebuie sa dispara. Am inteles ca oricat de simplu ar fi sa spun  ‘Nu mai pot’ sau sa ma dau batuta, oricat de  haos mi-ar parea ca e uneori in viata mea …eu sunt singura care poate sa potriveasca piesele una langa alta daca nu-mi pierd speranta.

#Colectiv e o lectie de viata. Tragedia familiilor astora pentru mine functioneaza ca un dus rece. Am inteles acum ca NIMIC n-ar trebui sa fie mai presus de viata noastra. Zilele in care totul pare pe dos, in care nimic nu are sens, in care ma agit si ma gandesc ca nimic nu-mi iese, locurile in care n-as vrea sa fiu, oamenii pe care n-as vrea sa-i vad, …doar de mine depinde sa incerc sa iau partea buna, sa fac lucrurile sa se miste, sa vad ceea ce-mi doresc, sa stau acolo unde vreau, sa ma bucur de oamenii care merita. Doar de mine depinde.

#Colectiv sigur  inseamna si un nou inceput.  Am inteles inca o data ca zilele chiar nu sunt facute sa treaca una dupa alta, mereu la fel. Uneori e usor sa te dai batut…dar asta nu ajuta, nu rezolva, nu inseamna nimic. Doar de noi depinde sa alegem sa tragem aer in piept si sa mergem mai departe. Sa ne controlam gandurile. Sa ne indreptam privirea si speranta spre ce va sa vina…

#Colectiv ne-a amintit ca suntem oameni. Ne-a amintit ca ziua de azi e cea mai importanta. Ne-a trezit la viata. Ne-a amintit ca viata asta e numai una si trebuie traita frumos, intens. Trebuie traita! Zilele sunt valoroase. Oamenii de langa noi sunt valorosi. Noi singuri suntem cei care trebuie sa ne creem amintirile. Noi sunt responsabili de frumosul din fiecare zi.

#Colectiv ne-a amintit ca oricat de triste ne-ar parea zilele, oricat de intunecat prezentul, de complicat sau de nedrept, e atat de bine sa fii in viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.