Weekend la castelele Peles si Pelisor

Weekend la castelele Peles si Pelisor

– Jurnal la 6 ani si 11 luni- 

Weekend-ul trecut am fost la Sinaia si am vizitat castelul Peles, pe care nu apucasem sa-l vedem data trecuta, pentru ca era coada. Atunci am vizitat doar castelul Pelisor. Eu credeam ca mami il alinta ‘Pelisor’, abia acum m-am convins ca el asa se numeste.

De data asta am intrat in Peles, unde am vizitat parterul si etajul 1. La etajul 2, unde sunt dormitoarele, nu am mai fost, pentru ca mami credea ca nu o sa rezist si nu o sa am rabdare. Dar n-a fost asa. Mie mi-a placut castelul si as fi vrut sa-l vizitez pe tot. Oricum, o sa mai mergem. Am vazut camera regelui unde-si tinea colectia de arme, camera de muzica a reginei, unde erau un pian si o harpa, sala turcilor, sala italienilor, sala de bal si biroul regelui. Am vazut si unde era o usa secreta, prin biblioteca, dar ghida nu a putut sa ne-o arate. Ma intreb de ce oare?!  Oricum, mi-a placut tot ce am vazut.

In curte era si o fanatana in care aruncai o moneda sa-ti puneai o dorinta. Eu am profitat si am aruncat doua si mi-am pus trei dorinte, dar nu mi le mai amintesc. Chiar nu le mai stiu, dar stiu si ca nu am voie sa le spun.  Am vazut si Foisorul, dar nu se vizita.  La plecare mi-am cumparat un magnet cu Pelisor, pentru ca pe Peles il aveam deja acasa.

In zilele urmatoare am urcat cu telegondola, cu telecabina si cu telescaunul pana la 2000 m. Lui mami ii era un pic frica de inaltime la telescaun,dar a fost un super weekend!

Galeria foto completa aici: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.