10 ani de la cel mai sigur DA din viata mea

10 ani de la cel mai sigur DA din viata mea

14 Iulie 2006. 10 ani de cand am semnat.

Imi amintesc atat de clar ziua ziua asta in care am spus DA amandoi. Cel mai sigur DA din vietile noastre.

N-am cum sa uit ziua aia cu soare. Cu noi doi senini si cu zambete relaxate, inconjurati de familii si cativa prieteni de suflet. Am radiat amandoi in ziua aia, sarbatorita restrans, fara fast, dar cu mult suflet si energie pozitiva ce venea din toate directiile.

Stiam ca e o zi importanta.  Oficial deveneam o familie. Atat conta si defapt, peste ani am inteles, in fiecare zi mai mult, ca asta e tot ce conteaza. Stiam de atunci ca l-am gasit pe EL, cel care ma completa mai bine decat as fi crezut. Dar n-aveam habar ca si peste ani poate sa fie mai bine si mai frumos in fiecare zi. Ca se poate ca anii astia sa lucreze in favoarea noastra.

Nu-mi imagineasem cum e viata in familie, n-aveam nici un fel de asteptari, vise sau proiectii. Eram si atunci, ca si acum, dornica sa traiesc frumos si sa fim fericiti. Atat. Poate ca asta e unul dintre lucrurile cele mai constante din viata noastra, dorinta de a fi fericiti.

Habar n-am sa dau sfaturi. Pot doar sa povestesc din experienta noastra.

Micile bucurii sunt cele care dau culoare unei casnicii. Daca cineva isi imagineaza ca poti sa fii fericit doar in vacante sau in concedii, sau doar cand iesi in oras, atunci viata asta ar deveni doar o asteptare.

Eu cred cu tarie ca micile gesturi, priviri, discutii de la cina, strangeri de mana, imbratisari pe neasteptate, o melodie, o iesire in doi…pentru mine astea sunt cele care-mi dau stabilitate, incredere, liniste, care-mi aduc zambetele …si defapt fericirea asta de zi cu zi pe care o cautam cu totii.

Sa tragi in aceeasi directie. Sa pui binele familiei inaintea oricarui alt lucru si a oricui altcuiva. Sa intelegi ca doi oameni pot deveni o familie numai daca fiecare din ei isi doreste asta cu tot sufletul. Sa inveti ca puterea unui cuplu e peste a fiecaruia luat separat.

Cred ca un mariaj e precum o gradina, care trebuie permanent ingrijita, udata, intretinuta. Nu exista un punct cheie in care spui: Gata, e OK, am reusit, acum pot sa-mi vad de treaba, am o familie, totul e linistit.  Am invatat in ani ca numai daca vorbesti poti sa rezolvi lucrurile, am inteles ca experientele impreuna valoreaza mult, ca respectul, increderea, incurajarile, privirile pline de subinteles sunt atat de importante in fiecare zi.

Am invatat ca fiecare an ne maturizeaza si ne face mai fericiti, doar daca si noi ne dorim asta. Oho…si cat de tare-mi doresc sa fie la fel de bine, mai bine, atat de bine!

Ce 10 ani frumosi au trecut! Ce de ani frumosi urmeaza!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.