Volei de plaja. Varianta relaxata, cu reguli de vacanta

Volei de plaja. Varianta relaxata, cu reguli de vacanta

Nu stiu ce planuri de vacanta v-ati facut voi, dar la noi acasa e mare organizare.

Avem o lista cu ce avem de ‘bifat’ in vara asta, am inceput deja treaba si prima vacanta la mare ne-a fost de mare ajutor.

Top 3 realizari din vacanta:

  1. Am mancat inghetata si gustari energizante in fiecare zi
  2. Am inceput sa jucam un sport pe care nu-l jucasem pana acum: Volei pe plaja & la piscina
  3. Am avut o petrecere relaxata la piscina

De restul, de rochiile albe cumparate, de zambetele zilnice…o sa povestesc cu alta ocazie.  Acum vreau sa va vand un pont: cum am reusit sa ne mentinem in forma fizica de invidiat – jucand VOLEI.

E un sport pe care nici eu, nici Ema, nu l-am jucat vreodata pana acum, asa ca am fost pe aceeasi lungime de unda, cea a incepatorilor, cu reguli proprii si multa distractie la pachet.  Iar pentru vacanta e o alegere perfecta,  pentru ca volei poti juca oriunde: la piscina, pe plaja, in mare, pe iarba. Nu mai zic de faptul ca se joaca si in ‘tandem’ de doi, dar si in echipe.

Pentru cei necunoscatori, asa cum eram si noi, va prezint mai jos cateva date cheie despre VOLEI, atat in varianta oficiala (e bine de stiut), dar si in varianta Blog in Tandem, o versiune relaxanta si de recomandat in vacante si nu numai:

Suprafata de joc:

  • Oficial: Terenul este rectangular, masurand 16×8 M, zona libera de 3 M in latime, 7 M inaltime. Trebuie sa fie compus din nisip, fara pietre, scoici sau orice alt obiect care poate prezenta piscuri de ranire a jucatorilor. Doua linii laterale si doua de fund marcheaza terenul de joc. Fileul care desparte cele doua parti de teren are lungimea de 8,5 M si latimea de 1 M.
  • Varianta Blog in Tandem: Terenul poate sa aiba orice dimensiune decid participantii la joc si nu trebuie sa fie neaparat delimitat cu fileu. Terenul se poate stabili pe plaja, in mare, in piscina, langa piscina, pe iarba, in parc. Poate sa fie pe nisip, in zona cu scoici sau castele de nisip…daca nu sunt un pericol pentru jucatori.

Mingea:

  • Oficial: Mingea trebuie sa fie sferica, din piele, in culori stralucitoare (Portocaliu,Verde,Galben,Roz); Circumferinta de 65 Cm; Greutatea de 260 Grame;
  • Varianta Blog in Tandem: Minge viu colorata si vesela, usoara , din cauciuc sau plastic, de dimensiuni variabile.

Echipamentul:

  • Oficial: Consta in sorturi sau costum de baie, tricouri sau maiouri, sepci. Jucatorii trebuie sa joace desculti, pot purta ochelari de soare, pe propriul risc. Tricourile sunt numerotate. Pentru competitiile oficiale jucatorii vor purta echipamente de aceeasi culoare.
  • Varianta Blog in Tandem: Costume de baie sau slip, viu colorate si foarte comode, rochite sau pantaloni scurti, palarii de plaja, bandane, sepci sau ochelari de soare. Neaparat toti jucatorii trebuie sa foloseasca crema cu protectie solara. Jucatorii pot sa joace in picioarele goale, in sandale sau papuci de plaja.

7 Reguli de joc:
(selectie din regulile Blog in Tandem)

    1. Se poate juca in doi, adica in ‘tandem’ sau in echipe.
    2. Echipele pot fi dezechilibrate numeric, in favoarea echipei copiilor.
    3. Copiii au dreptul la nenumarate incercari, pana reusesc. Regula nu se aplica in cazul parintilor. Dimpotriva.
    4. Punctele parintilor se pot transfera copiilor la solicitarea celor din urma.
    5. Toti jucatorii trebuie sa se hidrateze cat mai mult. Sunt permise pahare de plastic cu apa sau limonada. Atat!
    6. Echipa copiilor sau copilul castigator are dreptul la cinci sarituri tip ghiulea la finalul jocului.

  1. Castigatorii pot profita de momentul victoriei si pot solicita cate o gustare pentru fiecare punct reusit. La noi a functionat de minune varianta de branzica inghetata Danonino, care nu numai ca a fost pe placul Emei ca si gust, dar a cucerit-o si cu designul pachetului. Nu mai zic de betele care-ti raman la final si pot fi folosite pe post de jucarii de plaja.  Ah…si nu mai zic nici de noua colectie de la noi de acasa, se subintelege, nu?

Top 5 beneficii. De ce ne place voleiul?

  1. O ora de volei pe plaja ajuta la arderea a 500 de calorii. Si asa…ramane loc mai mult pentru inghetate si gustari de vara
  2. Se pare ca voleiul iti tonifica intreaga musculatura a corpului, iti intareste sistemul cardiovascular si iti imbunatateste starea psihica. Pe asta din urma o garantez!
  3. Voleiul este un sport care se practica in echipa, dar poate sa fie jucat si individual. Este un mod placut si distractiv de a-ti petrece timpul in vacanta si poate chiar sa-ti faci noi cunostinte.
  4. Voleiul pe plaja nu cere foarte multa indemanare sau antrenament, ci numai chef de miscare si de distractie. Nu trebuie sa ai luni de antrenament in spate pentru a „da in minge”, iar beneficiile miscarii in aer sunt binecunoscute.
  5. Bratele, muschii, gatul, spatele, abdomenul si picioarele, toate sunt lucrate in timp ce joci volei. Avantajul major este ca poti juca volei si pe plaja, dar si pe iarba si ca riscul de accidente este foarte mic avand în vedere ca mingea este usoara si ca nu este un joc de echipa dur.

Mai pe scurt, ne-am cam distrat in vacanta asta.  Am facut plaja, ne-am relaxat, dar am ‘pigmentat’ tot sejurul cu diverse activitati sportive. Inot, plimbari cu hidorbicicleta, dans si muuult volei.

E drept, voleiul e un sport nou pentru noi, dar ne-am distrat pe cinste, cu propriile reguli. Pana la urma, orice are un inceput, nu? Iar provocarea de a castiga a fost cu atat mai mare cu cat la final castigatorul primea gustari racoritoare, iar branzica inghetata de la Dononino a fost ‘vedeta’ sezonului pentru Ema, asta-i clar.

Si cum niciun concediu frumos si nicio zi de vacanta nu trebuie sa treaca nesarbatorite, ta, na, na..va provoc si pe voi la un concurs organizat de Danonino.

Click aici si nu trebuie decat sa va laudati cu o poza in care se vede clar ca sunteti adeptii sportului si ai miscarii chiar si in zilele de vara.

Recunosc, va tin pumnii, dar sa fiti pregatiti ca o sa ne inscriem si noi! Poate mai castigam niste gustari din astea energizante, cine stie?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.