10 Siteuri ce oferă cursuri online gratuite sau cu taxă, pentru mici și mari

10 Siteuri ce oferă cursuri online gratuite sau cu taxă, pentru mici și mari

Cine e interesat de un site de cursuri online să ridice mâna!

Eu sunt prima care mă înscriu, mai ales că anul asta mi-am propus să investesc mai mult  timp să învăț lucruri noi, din cele ce mă interesează și-mi sunt utile atât professional, cât și personal.
Vestea bună e că internetul este o resursă incredibilă de informații, aflate la numai un click distanță!
Mi se pare uimitor că poți găsi cursuri online din absolut orice domentiu, multe din ele oferind resurse gratuite, iar altele cu taxe foarte accesibile.

Am adunat mai jos 10 siteuri ce oferă cursuri online, din domenii & specilizări diverse, atât pentru adulți, cât și pentru copii:  

 1. COURSERA

  Ce mi se pare foarte tare la Coursera este că funcționează în parteneriat cu peste 190 de universități și organizații prestigioase din lume, de la care centralizează diferite cursuri online.
  E un mare atu al lor și cred că așa s-au remarcat ca fiind una dintre cele mai puternice platforme de cursuri online din lume.  O să vedeți, găsiți la Coursera cursuri oferite de Stanford, IBM, Google.
  Atenție, unele sunt cu taxă, unele sunt gratuite. Eu m-am uitat de ex. la un curs de Nutriție, de 5 săptămâni ( 1 oră/ săptămână), oferit de Stanford.

 2. UDEMY

  Eu personal am descoperit abia anul trecut platforma și mi se pare impresionantă, prin cele peste 100.000 cursuri online pe care le oferă din diferite domenii & specialități. ( business, design, marketing, lifestyle, fotografie, IT, finanțe etc.)
  O să vedeți, puteți căuta direct cursuri gratuite/ free, dar au și cursuri contracost, majoritatea în jur de 20 de dolari pentru module de 70 – 100 de episoade, cumulând 5-10 ore efective de curs.
  M-am uitat și la un curs gratuit, de animații, de 8 cursuri/ 5 ore, care mi se pare interesant pentru ce-mi doresc eu.

 3. KHAN ACADEMY

  Toate cursurile de aici sunt gratuite, existând posibilitatea unei donații opționale. O să vedeți -cursurile online din palmaresul lor sunt extrem de bine organizate și au o interfață simplu de folosit.
  Ce mi-a plăcut mie este că găsești cursuri pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii.
  Eu m-am uitat la un curs de aprofundare a fracțiilor…cu gândul la Ema, iar pentru mine am găsit un curs PIXAR de storytelling care-mi face cu ochiul.

 4. STANFORD EDU

  O să vedeți, există un motor de căutare în meniu, unde puteți bifa doar cursurile online, care au liste deschise, liste de așteptare sau liste închise.
  Costurile variază, din ce am studiat eu, între 99 și ajung până la 4.000 de dolari, în funcție de domeniu și specializare.
  Eu m-am uitat la un curs cu metode de predare a matematicii, ce durează maxim 3 ore și are o taxă de 99 dolari.

 5. OPEN CULTURE 

  Aici îmi place modul de prezentare…de fapt de listare a cursurilor, pe care le vezi dintr-o privire. Sunt peste 1.000 de cursuri online, webminarii, video-uri, podcasturi, structurate pe domenii și subiecte, centralizate din mai multe surse.
  Cumva, cei de la Open Culture ușurează munca noastră, a celor interesați să facem un curs online, centralizând ei cursurile de la sute de surse de încredere din Australia, UK sau Statele Unite.

 6. Ted-Ed

  Sigur ați urmărit de-a lungul timpului prezentări de la celebrele conferințe TED. Site-ul Ted-Ed este o resursă incredibilă de video-uri educative online, stucturate pe lecții sau serii.
  Pe lângă modul de prezentare extrem de atractiv, cred că TED-Ed poate fi exploatat și de părinți & cadre didactice, pentru a le prezenta copiilor materiale informative suplimentare, mai ales că include și quizzuri atât de appreciate de copii, precum și materiale suplimentare, pentru orice topic alegeți.

 7. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS

  Mottoul acestui site este Make Learning Fun/ Să Facem Învățatul Distractiv.
  Eu am aflat despre site de la Ema, acum câțiva ani, când făcea niște quizzuri simpatico de pe site-ul lor. Nu este structurat ca și un curs online, dar mi se pare o resursă valoroasă pentru copii și pentru dascăli, dat fiind că are jocuri, puzzle-uri, prezentări video și foto foarte attractive pentru cei mici. Un soi de enciclopedie online, structurată pe subiecte de interes.

 8. DUOLINGO

  Este un alt site despre care am aflat de la Ema, care și-a instalat și aplicația pe telefon.
  Pentru cei care vor să învețe o limbă străină este o resursă utilă.

 9. EDX

  Este un site ușor de navigat, cu tematici și subiecte din domenii diverse.
  Mi s-a parut interesant un curs la care m-am uitat – de dezvoltare personală – oferit gratuit, iar dacă vrei diploma se aplică o taxă de 50 de dolari. Același mecanism valabil și la un curs de Social Media – ce se derulează timp de 4 săptămâni, câte 2-3 ore/ săptămână.

 10. LYNDA

  Un soi de hub educational, potrivit profesioniștilor.
  Acoperă arii precum business, marketing, design și fotografie, iar prima lună este gratuită.

  Las mai jos și alte site-uri dedicate unde găsiți resurse importante, precum și cursuri online, care mi-au atras atenția:

N-aș vrea să închei înainte de a aminti și de resursele foarte valoroase pe care le-am descoperit pe site-ul DIGITALIADA,  o sursă valoroasă de materiale digitale educative, validate de experți în educație, în limba română, structurate pe disciplină, grad de dificultate, clasa.
Eu m-am uitat, de exemplu, la matematică, clasa a V-a și am găsit 18 resurse utile, mare parte proiecte didactice.

Iar acum nu mai avem nicio scuză…trebuie doar să ne alegem un curs…și putem începe oricând ne dorim! Informația e la un click distanță! 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There are 2 comments for this article
 1. Aki's land at 16:22

  Salut… sunt Ionuț și căutam și eu pe net niște chestii de genul și am dat de blogul tău. Vreau să te întreb dacă știi vreo platforma unde aș putea pune eu niște cursuri gen video-teaching, contra cost. Ofer meditații (off-line) pt admitere la facultatea de medicină și mă gândeam că în contextul actual să le trec online și să le îmbunătățesc puțin (având acces la posibilități de imagine și video în explicație)…. Mulțumesc. Aștept cu interes răspunsul tău…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.