A aparut Barbie cu forme

A aparut Barbie cu forme

23 de modele Barbie in gama Fashionista in 2016.

7 nuante diferite ale pielii. 14 structuri diferite ale fetei. 22 de coafuri. 23 de nuante diferite ale parului. 18 culori diferite ale parului. Vestimentatii moderne, care sa atraga nu numai copiii, ci si parintii si adolescentii, spera compania producatoare.

DIVERSITATE – asta este cuvantul cheie al colectiei care deja a inceput sa apara pe rafturile magazinelor si evident…deja starneste reactii de toate felurile.

O vedem pe Barbie in vesta de piele sau o Barbie mulatra cu ochelari de soare si vesta cu smiley face, vedem platforme si incaltaminte moderna, chiar si balerini, in defavoarea clasicilor pantofi cu toc de la versiunile anterioare.

Credem ca avem o mare responsabilitate in fata copiilor si a parintilor, asa incat am decis sa le prezentam si alte forme si versiuni ale frumusetii’, a declarat Evelyn Mazzocco, Global General Manager Barbie si senior vice president Mattel, compania producatoare.

Asta este noua colectie de papusi Barbie. Noutatile absolute sunt modelele Curvy (cu forme), Tall (inalte) si Petite (scunde).

Imagini cu Barbie Curvy:

In continuare, raman la vanzare si modelele clasice Barbie…care nu au nicio eticheta. De-aici si reactiile negative deja. Barbie ramane Barbie, iar noile modele au etichete care unora le par jignitoare.

De ce trebuie sa scrie ‘Barbie Curvy’ sau ‘Barbie Petite’? Modelele de frumusete au etichete? Femeile au etichete? Fetitele au nevoie de etichete pentru a-si alege o papusa? De ce sa le insuflam copiilor ideea ca e bine sa faci parte dintr-o anume categorie, cu o anume eticheta? Asta e ceea ce vrem sa le transmitem?

…si de-aici, discutii interminabile si dezbateri la care evident nu exista un raspuns corect.

Imagini cu Barbie Petite:

 

Parerea mea – e un pas inainte! O normalitate pe care ne-o doream de ceva vreme pe rafturile cu papusi.La mine acasa, cel putin, Barbie cele binecunoscute sunt numite ‘prajinile Barbie’, tocmai in ideea de a-i transmite Emei constant ca modelul Barbie e ireal.

Imagini cu Barbie Tall:

Asa incat abia astept sa-i cumpar o Barbie mai aproape de realitate, o Barbie cu forme, o Barbie scunda, cu sau fara eticheta producatorului, sigur se va vedea diferenta.

Voua cum vi se pare noua colectie Barbie?

PS Intreaga gama de papusi Barbie Fashionista – aici.

Galerie foto completa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.