Cand picturile valoreaza mai mult decat 1000 de cuvinte

Cand picturile valoreaza mai mult decat 1000 de cuvinte

Am auzit de curand de Iris Grace, care are doar 5 ani.  O poveste de viata, o poveste despre un copil minune, care a uimit lumea cu un talent iesit din comun. O fetita  diagnosticata cu autism, care a ales sa se exprime altfel. Prin culori.

Numita de către criticii britanici, drept „micuța Monnet”, Iris locuiește in Marea Britanie, împreună cu părinții și pisicile ei,  devenite, se pare, adevărați prieteni.

Iris este , fara discutie, un copil minune.. Este deja faimoasa in Marea Britanie si nu numai. Diagnosticată cu autism inca de la 3 ani, Iris demonstreaza inca o data  ca deși este o boală dificilă, sindromul nu-i împiedică pe copii să-și manifeste talentul în artă sau alte discipline și să devină superdotați.

Povestea ei pare desprinsa din carti: atunci cand avea mai putin de 2 ani, parintii au inceput sa mearga cu Iris la logoped, pentru a o invata primele cuvinte. In plus, au inscris-o si la cursuri de pictura, ca si terapie complementara.

„Autismul a creat la ea un stil de pictură pe care nu l-am mai văzut la alți copii de vârsta ei. Iris înțelege perfect culorile și modul în care acestea interacționează. Am încurajat-o să picteze pentru a facilita terapia pentru autism. Apoi ne-am dat seama că ea este de fapt foarte talentată si are o capacitate de concentrare incredibilă de aproximativ două ore de fiecare dată când pictează”, scrie mama fetiței, pe blogul său.

Apa, copacii, animalele sunt sursele de inspiratie pentru crearea picturilor lui Iris. Pictura o ajută foarte mult pe Iris să se concentreze. Pentru a picta un tablou, poate sta cu pensula în mâini cel puțin două ore. La cele mai complexe lucrări, micuța pictoriță poate lucra chiar și câteva săptămâni la rând.

Mama micuței pictorițe, o ajută pe Iris să-și promoveze lucrările prin intermediul blogului său, care capătă tot mai multă popularitate.  De altfel, lucrările micuței au fost scoase și la licitații, unele dintre ele fiind vândute chiar și contra sumei de 1000$. Banii proveniti din vanzarile tablourilor sunt folosiţi de părinţii fetiţei pentru a plăti materialele de pictură şi terapia specială de care are nevoie.

Sursa Foto: Blogul lui IRIS 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.