Cartea ‘Cauta-ti Prietenii!’ – cea mai noua descoperire

Cartea ‘Cauta-ti Prietenii!’ – cea mai noua descoperire

Nu stiu ce se mai intampla prin alte case, dar la noi clar nu e timp de plictiseala si mereu ni se intampla cate ceva care ne scoate din normal. In ultimele zile am avut de-a face cu niste personaje foarte haioase, care ne-au cucerit si pe mine si pe Ema, ca doar asa functionam noi, ’in tandem’.

Asa am citit si cartea asta – ‘Cauta-ti prietenii!’: eu am citit doua pagini, Ema – una, eu – trei, Ema – una…

Pe scurt: am primit recomandare chiar de la autoare, Ramona, sa o citim si bine am facut ca am ascultat-o!  A fost inca o carte care a reusit sa o capteze pe Ema, ceea ce nu e chiar usor in ziua de azi pentru un copil de aproape 8 ani. Sa-l cuceresti cu o carte, sa-si scoata ochii din TV sau tableta, e mare realizare!

Dar cand personajele principale sunt elefantul Tromba, rinocerul Adongo,cand auzi de  Bamidele, Batanga, Madiba, babobabul Farus, iar actiunea e plina de aventuri petrecute in Africa, pare ca e o reteta de succes.

Oameni buni, dragi parinti, mi-a placut si mie, recunosc! Am citit de gasca asta cu nume fistichii, plecata in cautarea familiei de baobabi, am zambit si am trait fiecare pagina cu Ema, ne-a placut sa facem cunostinta cu fetita Olivia, care a primit de ziua ei cadou un atlas geografic.

Am ajuns iar in lumea imaginatiei, acolo unde lucrurile se intampla frumos si ingenios, doar daca-ti pastrezi sufletul deschis si inocent.  E lumea in care elefantii vorbesc, in care Olivia ajunge la San Francisco in zbor, condusa de condorul Velius si reuseste sa-l salveze pe prietenul ei, elefantul Tromba, capturat la circ, pentru  ‘spectacole pentru copii rasfatati’.

Cu ce lectii am ramas in urma acestei experiente, dupa lectura ‘Cauta-ti prietenii’:

  1. Mi-e tare teama ca Ema o sa-si doresca sa primeasc in dar un atlas geografic, numai cu gandul ca o sa se trezeasca si ea in camera cu un elefant vorbitor si prietenos, exact ca-n carte!
  2. Frumoasa mai e copilaria asta, cand imaginatia nu are limite! Am vazut-o pe Ema cum ii sclipeau ochii si traia fiecare rand, ca si cand savana era sub ochii nostri, iar baobabii vorbitori pot aparea la tot pasul!
  3. Am grave probleme cu memoria! Ema ma tot intreba cum il cheama pe elefant, pe rinocer, pe baobab…si eu aproape ca mi le scriam in palma sa nu le uit si sa ma fac de ras!

E o carte usor de citit, scrisa scrisa intr-un ritm vioi si natural de Ramona Ciobanu, cu niste ilustratii uimitoare realizate de Andra Pavel. Mai multe detalii pe Povestile Ramonei.

Si mai cred ca e o initiativa tare frumoasa si laudabila ca in ziua de azi sa iti lasi imaginatia libera, sa scrii povesti pentru copii.  Nu poti s-o faci decat din suflet! E o carte speciala pe care o recomand cu inima deschisa!

 

There are 4 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.