Recomand un joc creativ: RULETA POVESTILOR

Recomand un joc creativ: RULETA POVESTILOR

Mai exact, versiunea originala se numeste ‘Fairytale Spinner Game’.  

E un joc pe care Ema l-a primit acum vreo 4 ani de la o prietena din SUA si un lucru e sigur: e jocul cel mai des folosit la noi acasa. Mecanismul este pe cat de simplu, pe atat de ingenios pentru ca le stimuleaza imaginatia jucatorilor, copii sau adulti. Asta mi-a placut mie cel mai mult si uimitor, i-a placut si Emei.

Jocul consta in:

  • 4 planse de joc ( pot juca maxim 4 persoane). Teoretic este pentru copii peste 5 ani….dar cred ca merge de pe la 4 ani si nu exista limita superioara 😉
  • O ruleta
  • Personaje pe 6 categorii: eroi, ajutoare magice, comori, personaje negative, mijloace de transport si obiecte magice.

Ideea este ca fiecare jucator sa-si stranga pe plansa de joc cate un personaj din fiecare categorie. Cine termina primul, castiga. Ce castiga? Dreptul sa inventeze o poveste pe baza plansei de joc alese de la inceput si a celor 6 personaje stranse pe tabla.

N-aveti idee ce de povesti a auzit casa noastra si ce de idei poate nascoci mintea copiilor nostri.

Mi-am amintit de jocul asta, cautandu-l acum pentru o prietena mai mare a Emei, de vreo 12 ani, care si-l doreste pentru a se juca si a inventa povesti in engleza!

Surpriza emisiunii este ca nu l-am gasit nicaieri in Romania. Aici bag seama ca toata lumea importa cam aceleasi jocuri si mi-e greu sa inteleg cum un joc premiat ani in sir la competitiile mondiale pentru jocuri & jucarii educative…lipseste cu desavarsire din oferta locala!

L-am gasit in schimb pe Amazon UK. Pret: 15 lire.

Pe scurt – daca dati cu ochii de jocul asta sau aveti ocazia sa-l cumparati de pe undeva, vi-l recomand sincer. Si va rog sa-mi dati si mie de veste, sa mai iau cateva pe post de super cadouri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.