Cercetătorii spun că mamele cicălitoare au fete cu mai mare succes în viață

Cercetătorii spun că mamele cicălitoare au fete cu mai mare succes în viață

Da, da, chiar nu e o glumă, e o realitate cu vești bune de la cercetătorii britanici: mamele care își cicălesc și își bat la cap fetele, pe termen lung vor culege roadele.

Nu știu cum primiți voi vestea asta, dar mie mi se potrivește mănușă.
O cicălesc pe Ema și îi repet ca o moară stricată uneori, de mă minunez singură, să-și facă ordine în camera, să își strângă lucrurile, să își spele farfuria, să nu se mai moșcăie, să își facă temele…și câte și mai câte, dar mă opresc aici, până nu mă fac de râs de tot și îmi dau singură în cap cu plăcuța de mama modernă.

Și uite așa, când nu mă așteptam de la cercetătorii britanici să iasă la interval cu o veste bună…se pare că astrele ne surâd, dragi mame care vă regăsiți în rolul de părinte moară-stricată!

 
Această cercetare arată că fetele care au fost ținute din scurt și bătute la cap de către mame…au șanse mai mari să reușească în viață, decât celelalte.

Cum au ajuns la concluzia asta? Între 2004 – 2010, cercetătorii din UK , de la Universitatea din Essex, au avut ca țintă 15.500 de fete din intervalul 13- 14 ani.

Așa au ajuns la concluzia că fetele ale căror mare le-au ținut strâns în frâu și au fost cicălite și bătute la cap constant de către mame, de exemplu, au avut risc consierabil mai mic pentru sarcină în timpul liceului (o realitate foarte des întâlnită în ultima vreme).

De asemenea, fetele care au fost strict controlate de către mamele lor au terminat liceul cu note mult mai bune și majoritatea și-au continuat studiile.  
Mai mult chiar, cele care au avut mame cicălitoare și-au găsit de lucru, spre deosebire de cele crescute independent și fără control excesiv.

Cercetătoarea Ericka Rascon-Ramirez declară:

„În multe cazuri, oricât de tare ți-ai dori să eviți recomandările părinților, este foarte probabil ca la final să descoperi, într-o manieră subtilă, că alegerile făcute în viață ți-au fost influențate de părinți”.

Mai mult chiar, părintele care este foare implicat, foarte dedicat și în egală măsură pare foarte cicălitor are cea mai mare influență asupra copilului, iar în cele mai dese cazuri…acestea sunt MAMELE!

Iar dacă ni se pare că suntem ignorate, că nu suntem ascultate, că suntem chiar ironizate de proprii copii…sau poate ne întâlnim și cu o ușă închisă în nas, asta nu înseamnă că, pe termen lung, rezultatele vor întârzia să apară. Din contră!

Această știre mie îmi dă aripi, așa că…spor la cicăleală, mamelor! Suntem pe drumul cel bun!

Surse: AICI si AICI.

Cititi, pe teme similare:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.