Credeti in puterea IMBRATISARILOR?

Credeti in puterea IMBRATISARILOR?

Avem cu totii zeci sau chiar sute de prieteni pe Facebook, avem colegi, cunoscuti, amici, traim intr-o lume in care e atat de usor sa comunicam si totusi….suntem permanent in cautarea echilibrului si mai ales a fericirii, atat de greu da gasit in lumea asta agitata.

Stiti care e remediul universal valabil si atat de la indamana noastra? IMBRATISARILE! E atat de simplu, un gest mic de valoreaza mai mult decat am crede.

Se spune ca avem nevoie de 4 îmbrăţișări pe zi ca să supravieţuim, 8 imbraţisări pe zi ca să ne menţinem si de 12 îmbrăţişări pe zi ca să creştem.

 TOTI avem nevoie de imbratisari, fie ca recunostem sau nu. Cat mai des posibil! Fie ca ne dam seama de asta sau nu. Insa, efectul acestora e inestimabil. Ne fac sa ne simtim mai bine, sa ne simtim iubiti. E deopotriva important sa fim imbratisati si sa daruim imbratisari celor dragi.

Ce-nseamna o IMBRATISARE?
Expima afectiune, intelegere, dragoste, acceptare. Transmite mesaje mai importante uneori decat cuvintele: ‘totul e OK’, ‘sunt aici, cu tine’, mesaje de care avem nevoie cu totii.

Am adunat aici 10 motive pentru care IMBRATISARILE sunt BENEFICE:

 1. Caldura unei imbratisari sincere transmite incredere si siguranta.

  Este un pas important pentru o comunicare deschisa si sincera.

 2. Imbratisarile reduc stresul si cresc imunitatea.

  E foarte important ca atunci cand esti stresat sa primesti o imbratisare. Se pare ca studiile spun ca atingerile reduc cantitatea de cortizol (hormonul stresului) din organism, eliberand tensiunea si trimitand creierului mesaje de calmare.

 3. Imbratisarile lupta cu singuratatea.

  Imbratisarile pot declansa instantaneu cresterea nivelului de de oxitocina si astfel se elimina sentimentele de singuratate, izolare si furie.

 4. O imbratisare prelungita  ( peste 20 secunde) creste nivelul de oxitocina – hormonul fericirii.

   Implicit se imbunatateste starea de spirit si de fericire.

 5. Imbratisarile mentin inima sanatoasa.

  Datorita lor exista un risc scazut in cazul bolilor de inima iar imunitatea  este mult mai crescuta decat in cazul persoanelor care nu se imbratiseaza.
  Un experiment realizat la Universitatea Carolina de Nord a demonstrate ca persoanele care n-au avut niciun contact cu partenerii lor au avut un ritm cardiac de 10 batai pe minut, comparativ cu 5 batai pe minut inregistrat de cei care si-au strans in brate partenerii in timpul cercetarii.

 6. Imbratisarile ne cresc increderea in noi.

  Inca de la nastere avem nevoie de atingere si apoi de imbratisari. Mesajul transmis este ca suntem iubiti si apreciati. Din momentul in care ne-am nascut, atingerea familiei ne arata ca suntem iubiți și speciali. Senzatiile tactile de la inceputul vietii se vor regasi in timp in sistemul nostru nervos, odata ajunsi adulti. Alinturile si imbratisarile primite de la parinti raman ‘imprimate’ la nivel celular. Prin urmare, imbrastisarile ne vor influenta increderea in noi si dorinta de a fi iubiti.

 7. Imbratisarile relaxeaza musculatura.

  Elibereaza tensiunea din corp. Imbratisarile pot alunga durerile, stimuland circulatia periferica.

 8. Imbratisarile ne invata sa daruim si sa primim.

  Este la fel de important sa stii cand sa daruiesti, dar sis a primesti o imbratisare sincera. E o lectie importanta asta: sa ne educam bidirectional!

 9. Imbratisarile functioneaza precum meditatia sau rasul.  

  Toate ne invata sa traim in PREZENT, sa traim momentul, sa simtim energia vietii.  Imbratisarile ne scot din rutina cotidiana si ne conecteaza cu propria inima, cu sentimentele și cu respirația.

 10. Imbratisarile se pot traduce prin investitia intr-o relatie

  Schimbul de energie dintr-o imbratisare este precum o investitie intr-o relație, ce incurajeaza empatia si intelegerea. Iar intregul… este mai mult decat suma parților sale: 1 + 1 = 3 sau mai mult!
  Se pare ca atunci cand stam un timp mai lung imbratisati, bataile inimii celor doua persoane se influenteaza, caldura si energia corporala se imparte cu celalalt, organismul se linisteste si se repara in bratele unei persoane dragi.

 

Haideti sa daruim imbratisari fara zgarcenie, celor dragi! Haideti sa-i imbratisam cat mai des, mai cald, mai sincer!

TOTI AVEM NEVOIE de IMBRATISARI!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.