LEGOLAND Germania. 17 intrebari si raspunsuri utile

LEGOLAND Germania. 17 intrebari si raspunsuri utile

Cum a fost la Legoland? SUPER!

Astăzi am un articol bun de salvat in dosarul cu UTILE. Da, in primul rand o sa recunosc ca noua ne-a placut mai mult decat am fi crezut, ca fiecare dintre noi trei l-am perceput diferit, dar la fel de entuziaști.

Da, LEGOLAND are farmec pentru orice vârstă!
Ema a fost intr-o minunare totală tot sejurul. Pentru ea a fost o dublă surpriza, mai ales ca toata deplasarea a fost un cadou surpriza primit de ziua ei…asa ca n-a incetat să se bucure cu tot sufletul inca de cand a primit voucherul si pana am aterizat inapoi pe pamant romanesc.
Astazi o sa incerc sa raspund jurnalistic tuturor intrebarilor primite de la prieteni, cititori, cunoscuti etc., ref. la experienta LEGOLAND. Mai putin despre emotii si trairi, mai mult despre fapte, costuri si sfaturi. Evident, asa cum noi le-am trait si asa cum noi le recomandam, dar ceea ce nu se traduce prin litera de lege…ci prin parere personala.

1. Cum ajungi in parc?

Din Munchen se poate ajunge cu masina inchiriata sau cu trenul, de la gara centrala. Vorbim de Germania, unde totul este foarte organizat si bine pus la punct. Exista trenuri dese catre Günzburg, iar de acolo transferuri la fel de dese catre Legoland.
Inteleg ca se poate ajunge la fel de simplu si din Stuttgart. Asa ca, fie alegeti Munchen, fie Stuttgart, fie trenul, fie masina inchiriata, distanta e de aprox. 100 km, un timp estimat de o ora si jumatate.
Noi am inchiriat masina, dat fiind ca erau costuri doar un pic mai mari fata de biletele de tren care pentru noi trei, dus intors din Munchen, ar fi sarit de 100 de euro. Am avut navigatie, asa ca am ajuns foarte usor, dar se poate folosi cu incredere si Waze, care nu te lasa la greu.

2. In ce consta exact parcul?

Pe scurt: este un parc de distractii in toata regula, unde s-au folosit multe elemente Lego si de inspiratie Lego.
Mai pe larg: sunt 55 de atractii, grupate in 9 zone tematice, in care s-au folosit 56 de milioane de piese Lego. Exista harti unde sunt clar marcate zonele, unde puteti vedea atractiile extreme sau pe cele mai soft. O sa revin cu o postare legata strict de ceea ce am facut noi in Legoland.
Preferatele Emei au fost cele extreme: Flying Ninjago (aripi zburatoare ce te inalta la 22m si unde te poti intoarce la 360 grade), Project X (masini cu un traseu extrem si o coborare brusca de 18 m), Fire Dragon (un roller coaster ce-ti taie respiratia) si Jungle Expedition (ce include o coborare spectaculoasa cu barca, de la o inaltime de 12m).
Preferata mea, fara discutie, uimitoarea zona de machete Lego unde m-am tot minunat ca un copil de atentia la detalii si de fiecare zona in parte (Venetia, castele, Olanda, Elvetia etc.). In plus mi-a placut si Legoland Atlantis, o super calatorie in lumea subacvatica. 
Am fost si la un film 4D (singurul loc unde n-am fost foarte impresionati), o calatorie in Ninjago World, in Fabrik Lego (unde am vazut exact cum se construiesc piesele lego), Temple Expedition (o vanatoare de comori interactiva), ne-am plimbat cu trenuletul Express ce-ti face turul parcului, am urcat in Observation Tower (de unde vezi panorama parcului si a imprejurimilor la 360 grade)…si mi-a placut asa de tare ca am urcat de 2 ori. 😉
Pentru detalii vedeti clipul de la finalul articolului. 

3. Pentru ce varste este recomandat?

Pentru toate varstele, exact ca si jucariile Lego. De la copii mici, care gasesc atractii pentru varsta si inaltimea lor, pana la copii mari si adolescenti, care se bucura de roller coaster si alte atractii cu adrenalina la pachet.
De parinti, nu mai vorbesc. Pana la urma, tot niste copii suntem si noi!
Asa ca nu va faceti griji, puteti merge si cu cei mici si cu cei mai mari…singurele restrictii sunt cele legate de inaltime ( si se pot consulta chiar si online, pe site-ul oficial).

4. Cand e de preferat sa il vizitam?

Weekend-urile si vacantele sunt aglomerate si eu zic ca trebuie evitate, daca vreti o experienta cat mai relaxata. Asta inseamna ca sfatul meu este, daca puteti, sa mergeti in cursul saptamanii si neaparat in extrasezon…adica din aprilie (cand se deschide) pana pe 15 iunie, cand incep vacantele sau din 15 septembrie.
Noi am fost 2 zile ( vineri & sambata), iar diferenta de trafic de oameni vizitatori a fost uimitoare.

5. Cat se sta la cozi?

Raspunsul depinde foarte mult de perioada in care mergeti (vedeti punctul de mai sus).
Vineri noi am fost atat de norocosi incat n-am stat la NICIO COADA. Ema a testat tot ce insemna zona extrema si s-a dat chiar si de 2-3 ori in unele. Parcul era aerisit, liber, o placere sa testezi tot ce-ti place fara sa te sufoce nimeni.
Sambata in schimb parca nimeriseram in alt parc. Existau cozi in cateva locuri si de 30 – 40 de minute (e afisat timpul de asteptare estimat).
Evident, noi n-am stat la cozi, decat de maxim 10 minute, mai ales ca fiecare din aceste atractii pentru copii dureaza 3-5 minute…si atunci nu se justifica atatia timpi morti.

6. Poti manca in parc?

Sigur, se poate manca in parc si exista multe locuri amenajate. Cu pizza, cartofi & crochete, dulciuri, paste…cam pentru toate gusturile, evident, pe modelul fast food.
Preturile sunt decente, undeva in jur de 7 – 10 eur/ persoana, pentru meniuri. Bauturile intre 2 – 3 eur, cu aproximatie.
In schimb, am vazut destui oameni care venisera probabil de-acasa cu mancare in caserole, gustari pentru cei mici, asa ca este si asta o posibilitate. Nu te verifica nimeni in geanta si nici nu am vazut restrictii afisate sa nu poti intra cu apa, gustari sau mancare.

7. Merita sa iti iei Golden Pass?

Preturile stiu ca sunt de peste 20 eur / pers. si sunt valabile o zi. Daca se merita sau nu, raspunsul depinde foarte mult de perioada in care mergeti.
Noi, la sfarsit de aprilie si cu o zi perfect aerisita (vineri) nu ne-am luat si bine am facut. Am vazut foarte putine persoane sambata doar care aveau fast pass.
Daca insa mergeti intr-o perioada foarte aglomerata in full sezon, atunci probabil ca da, se merita, ca sa evitati cozile de 30 – 45 minute la fiecare atractie in parte.

8. Unde te poti caza?

Recomandarea numarul 1 este pentru FERIENDORF, complexul aflat imediat in ‚vecinatatea’ parcului. Mai exact la aprox. 10 minute de mers pe jos, pe un drum de poveste printr-o padurice ce te conduce la o intrare laterala, exclusiv pentru cei cazati aici. Avantaj ca nu ai nicio coada la intrarea in parc si accesul se face cu niste cartele ca la metrou. ( pe care ni le-au dat cei de la rceptie)
In ce consta exact Feriendorf? Punctul de atractie principal sunt cele trei castele binecunoscute, unde te poti caza…si care arata chiar mai impresionant in realitate decat in poze: Castelul Regelui, Castelul Cavalerului si Castelul Dragonului.
In plus, exista si alte zone unde te poti caza, fiecare cu un farmec aparte si decorate cu elemente Lego: o zona de casute cu tema egipteana, una cu tema legata de pirati si una cu tema Cars. In plus, un sector la fel de atractiv si pentru parinti si pentru copii, unde sunt niste casute din lemn, in forma de butoaie. Exista si o zona de campare dedicata celor care vin cu rulotele.

Ah…sa nu uit sa spun ca intreaga proprietate FERIENDORF este plina de zone de joaca pentru copii, cu spatii de catarari, leagane, tobogane etc. Un paradis pentru copii, impecabil din punct de vedere al structurii si organizarii, totul foarte usor accesibil si functional.
Pentru cei care aleg sa nu stea in FERIENDORF, exista alte variante de cazare in apropiere, la hotelurile din Günzburg, in zone foarte apropiate, dar accesibile doar cu masina sau microbuzul.

9. Cat costa intrarea in parc?

Verificati neaparat online, pe site-ul lor – AICI. Preturile biletelor vandute online sunt considerabil mai mici decat cele cumparate de la poarta parcului.
In plus, preturile variaza in functie de durata sederii (nr. de zile), de numarul de persoane (exista bilete de familie) si exista si diverse oferte speciale/ pachete combinate si cu optiunile de cazare. Nu uitati si deviza lor: cumperi din timp, cumperi mai ieftin.
Groso modo, 2 adulti + 1 copil platesc in jur de 100 eur/ zi intrarea in parc.

10. In interior se platesc alte taxe, bilete, intrari?

Nu! Odata ce ai intrat in parc nu se mai plateste nimic.
Evident, cu exceptia cumparaturilor de la magazinele Lego si a mancarii. Dar toate locurile de distractie sunt incluse in biletul de intrare.

11. Poti parca masinile acolo?

Da. Cei cazati in Feriendorf au locurile de parcare din complex si odata parcat…nu mai ai niciun motiv sa-ti misti masina de-acolo.
Pentru restul turistilor (cazati in alte locuri din apropiere) sau care vin cu masina din orasele apropiate exista o parcare enorma la intrarea in Legoland, unde se achita 6 eur/ zi.

12. Cum sunt magazinele LEGO din interior?

In primul rand sa fiti constienti ca sunt muuulte magazine, la fiecare pas mai dai de cate un mic butic Lego. Evident copiii sunt atrasi ca un magnet.
Majoritatea seturilor sunt exact cam ce avem si noi, in Romania. Doar ca au in plus haine branduite Lego si tot soiul de standuri unde iti poti configura singur figurine fel de fel. Ema a fost incantata ca si-a facut singura niste fete din gasca Lego Friends, pe care acasa nu le gasea. Preturile EXACT ca in Romania.

13. Cate zile e recomandat sa stai?

Iarasi, eu povestesc asa cum am perceput noi lucrurile. Eu zic ca merita sa stati minim 1 zi intreaga si maxim 2 zile.
Noi vineri am strabatut in liniste tot parcul, ne-am dat in TOT ce isi dorea si Ema si noi, apoi am revenit si ne-am dat chiar de 2-3 ori in unele. Fara cozi, fara aglomeratie, fara stres. Cu un copil MAXIM de incantat la fiecare pas, care se minuna si se entuziasma la fiecare atractie pe rand. Cred ca i-a crescut adrenalina la cote maxime, cum mai rar am vazut-o.
A doua zi eram toti trei mult mai in tema…si am mers sa revedem & retestam exact ce ne placuse mult in prima zi. Apoi am mers si la unele usor mai putin comerciale, dar sa stim ca am trecut si pe-acolo si sa le bifam pe lista. In plus, shoppingul l-am lasat de final, iar Ema si-a petrecut vreo 2 ore in buticurile Lego.

14. Care este programul parcului?

Programul de extrasezon este intre 10.00 – 18.00, insa atractiile se inchid pe la 17.00, doar parcul ramane inca deschis pana la 18.
Vara se inchide la 20.00, asa ca sunt doua ore in plus de care va puteti bucura.

15. Cum se fac rezervarile?

Noi ne-am cumparat cu 2 saptamani inainte biletele de la Tarom, pentru Bucuresti – Munchen, dat fiind ca n-a fost ceva premeditat. Biletele variaza probabil intre 100 – 150 eur/ persoana pentru avion.
Transportul in Germania este foarte bine pus la punct si exista trenul rapid care te duce din aeroport in oras in maxim 45 minute, fix la gara centrala. Biletele de familie, valabile pe orice zona timp de 24 de ore, costa in jur de 25 eur/ grup.
Noi am profitat de iesirea asta si am stat cateva zile si la Munchen, unde optiunile de cazare sunt nenumarate si aici bugetul este intre 75 – 150 eur/ camera/ noapte, in functie de ceea ce va doriti ca si comfort si zona. Atractiile pentru copii in Munchen sunt multe si o sa fac o postare separata pe acest subiect.
Cat despre Legoland, noi am inchiriat masina pentru 2 zile si am plecat dimineata din Munchen spre Legoland. Intr-o ora si jumatate am fost acolo si totul a mers snur. Rezervarea fusese facuta pe Booking.com (atentie, inainte sa rezervati pe Booking, sa verficati pentru comparatie si ofertele de pe site-ul Legoland).
Noi dupa ce am rezervat in graba pe Booking, dat fiind ca totul a fost facut in ultima clipa, am gasit o oferta mai buna pe site-ul Lego, iar cei de la Booking ne-au dat acelasi pret la final, adica ne-au adaugat si biletele de intrare in parc pentru 2 zile, contra unei sume mult mai mici.

16. Cum este organizarea cu totul?

Nemteasca. De la intrarea in parc, pana la cel mai mic detaliu, totul este organizat. Exista solutii pentru orice familie si orice grup, functioneaza totul ceas. La hotel, receptia are un ritm industrial, la ce trafic de familii au zilnic.

17. Cum am simtit noi experienta?

Ne-a placut foarte tare. Nu prea stiam la ce se ne asteptam, mai ales ca am facut rezervarile in graba si nu am avut vreme sa ne documentam foarte tare. Am mers deschisi si cu speranta ca o sa fie o experienta frumoasa. Ne-am entuziasmat si noi cu Ema, la fiecare pas, ne-am bucurat de fiecare experienta, ne-am minunat, ne-am bucurat de zilele cu foarte putina ploaie.
Da, e o exprienta unica si o recomand celor care-si doresc parcuri de distractii unde sa mearga in familie.
Daca vom reveni? Acum zicem ca NU, mai ales ca ne asteapta alte atatea locuri frumoase si unice in lumea asta mare.

Dar…niciodata sa nu spui niciodata!

PS Da, vom reveni cu postari despre atractiile din Munchen si neaparat cu distractiile din Legoland.

Later Edit: am facut clip cu distractiile din parc: 

 

There are 9 comments for this article
  1. Adriana B at 16:29

    Si pentru noi a fost super la Legoland.

    1. Am zburat tot prin Munchen, apoi am luat trenul pana in Gunzburg (29 euro pt toti, pret in care a intrat drumul de la aeroport pana in oras, transportul in oras pentru o zi, trenul de la Munchen pana la Gunzburg), De acolo am luat shuttle bus-ul pana la Legoland (4 euro). Dpdv logistic, nemtii sunt fara repros!

    2. Ne-am cazat in Village, in casute standard (tema pirati) a fost mai mult decat ok. Este vorba despre 1/2 de casuta (2 camere si baie), foarte curat si bine echipat. Se poate opta pentru o anumita tematica (se trimite pe email cererea de rezervare, nu se promite insa ca se poate onora de fiecare data).

    3. Masa – micul dejun e ok. Pentru cina ne-a placut mult restaurantul Steak House, iar pretul (3 portii + bauturi) a fost mai mic decat la varianta bufet, fara bauturi

    4. In ceea ce priveste distractiile, sunt din belsug pentru ambele sexe. Baiatul meu a fost fascinat de toate zonele care au legatura cu Star Wars, Ninjago si de atractiile cu apa. Referitor la acestea din urma, dat fiind ca temperatura nu este prea generoasa acolo (la mijlocul lunii august, temepratura maxima a fost 17-18 grade), o geaca subtire de ploaie poate fi utila.

    5. Zborul a fost la ore foarte ok atat la dus cat si la intors, in prima zi am vizitat prin Munchen si am ajuns pe seara la Gunzburg. Iin ultima zi, am plecat dimineata din Gunzburg, apoi din nou prin Munchen si spre seara ne-am intors in Bucuresti. Poate fi o optiune pentru cei carora timpul nu le permite sa stea mai mult.

    Juniorului i-a placut foarte mult (tot asa, a fost surpriza). Are un singur regret, acela ca nu a avut atunci curaj sa se dea in Flying Ninjago. Motiv pentru care isi doreste sa mai mergem inca o data

    • Blog in Tandem at 16:51

      Multumesc! Ce feed back util…si ce experiente similare si frumoase avem noi!
      Va salutam voios si…distractie placuta si data viitoare!

    • ANGHELA at 09:37

      As vrea sa merg cu fetita mea de 8,5 ani in luna aprilie si ma intreb daca nu cumva este prea frig atunci pentru ca vad ca sunt si distractii unde poti sa te uzi. Puteti sa-mi spuneti daca e ok ca si perioada sa nu pierdem din distractii din cauza vremii?

      Multumesc anticipat!

      • Blog in Tandem at 09:46

        Cred că e vorba de noroc! Noi tot în aprilie am fost și am avut noroc de vreme OK, in jur de 15 – 20 de grade, dar cu o zi inainte ninsese la Munchen. Poate incerci sa te uiti un pic pe prognoza, daca exista ceva in momentul asta. Exista o plimbare cu aventuri pe un rau/ cascada si asta ar putea fi compromisa din cauza vremii. In rest, totul e sa nu ploua! Ai vazut clipul nostru, da?

  2. Auer Eniko at 17:47

    Buna ziua lucrezi in Germania de doi ani si am diploma de bucatar barman ospatar si m ar interesa un loc de munca la firma dumneavoastra va las numarul meu de telefon 0040753493510 ! Va multumesc cu stima si respect ! O zi frumoasa va doresc !

  3. jana at 17:59

    Buna ziua. Am fost și eu cu copiii la Legoland in vara lui 2017. Noi mergem in excursie cu cortul și nu obișnuim sa ne facem programare din timp. Ne stabilim numai un traseu și ce am vrea sa vizitam. In rest pornim când dorim și stam cât ne dorește suflețelul . Facem acest lucru din dorința de a fi mai liberi, sa nu depindem de un program de cazare sau masa. Și tit așa am ajuns și la Legoland – cu cortul . Au locuri speciale pt rulote și separat corturi . La Recepția parcului doamnele și domnișoarele știu câteva limbi ( in afara de engleză și germana) di încearcă sa îți facă un pachet de cazare și intrate in parc cât mai avantajos . Noi am fost mulți ( 8 petsoane) dar am plătit jumătate prețul cât era la poarta (intrarea principala) . Nu sm făcut rezervare din timp fiindcă nu știm când ajungem și când putem pleca spre următoarea destinație . Copiii au explorat tot ce se putea: și in parc și in campus de cazare ( este un teren mini-golf, bouling, un teren de cățărat și alte miniparcuri de joaca pt copii). Au participat și la un concurs de lego , pt care a doua zi au primit ceva premii. In prima zi ne- a și plouat, ne- am și udat la unele atracții . Am încercat la început sa ne uscam in cabine de uscare. Dar mai târziu nu a mai contat ca suntem uzi sau ca ne este frig când intra soarele in nori- distracția era maxima, iar fericirea se dădea gratis. Este un loc superb, desprins din poveste. Este lumea copiilor unde și noi Adulții ne putem transforma in copii. Și anul acesta intenționăm sa mergem, fiindcă unul din copii a spus ca și- ar dori sa miarga in fiecare an- chiar și atunci când ca îmbătrâni- pentru ca acel praf magic al copilăriei sa îl facă sa își desfacă aripile și sa fie copil care se bucura in continuare. Merita vizitat- pentru copiii noștri și pt copilul din noi.

    • Blog in Tandem at 18:05

      Multumesc mult, Jana, ca ne-ai povestit din experienta voastra. E o alta abordare de vacanta…dar uite ca MAGIA functioneaza in orice combinatie! Distractie placuta in revenirea voastra la Legoland!!!

  4. Adrian Cocora at 14:38

    Salutare,
    Confirm tot ce e scris in cele 17 puncte.
    Am fost acolo anul acesta, 2018, final de aprilile/inceput de mai si deja zilele astea facem rezervare pentru 2019, aceeasi perioada. Pentru cei cazati acolo anul acesta au avut o oferta: gratis bilete de intrare un par,c, valabile 1 an de zile de la data emiterii. Toate cele bune!

    • Blog in Tandem at 19:33

      Uau, vă mai duceți o dată? Și pe noi ne-ar tenta, dar parcă am merge în Danemarca, să schimbăm aerul.
      Salutări și distracție plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.