De ce se întâlnesc anual bloggerii la Social Media for Parents

De ce se întâlnesc anual bloggerii la Social Media for Parents

Social Media for Parents este evenimentul organizat de câțiva ani, de către neobosita echipă Evensys, pentru părinții care activează în zona asta de blogging, social media, online.

Ce este de fapt?

Este conferința unde se adună, an de an, bloggerii care trăiesc din asta sau cei care o fac în timpul liber, cu la fel de multă pasiune și perseverență. Locul unde vin oamenii care lucrează în industria online sau care aspiră la asta și nu în ultimul rând companii care au încredere în bloggeri de parenting & familie și îî sprijină atunci când pot.

Pentru mine este al treilea an în care particip și este un soi de punct de stabilitate, așa-l percep eu. Fiecare nișă își are evenimentul ei de referință, fiecare angajat are petrecerea clasică anuală, noi avem Social Media for Parents.

De fiecare dată am resimțit experiența de-aici diferit, dar un lucru nu s-a schimbat: energia bună, pozitivă, adunată la un loc!  


În 2016 am vrut să merg…să văd cum este.

Cunoșteam doar câteva persoane. Îmi amintesc că atunci le-am întâlnit offline pe Cristina Oțel și Raluca Loteanu, pe care le urmăream cu drag din lumea virtuală. Am văzut multă lume pe care o cunoșteam virtual doar.
Îmi amintesc de Tilly, de Ana  de la Meseria de Parinte, de Ioana – Printesa Urbana. Au fost speakeri și eu mă uitam cu ochii mari și îmi notam cuvânt cu cuvânt.
A fost…plăcut, doar că eu, cumva timidă, n-am îndrăznit să abordez oamenii ăștia, cărora mi-aș fi dorit să le spun ceva de bine. Să le spun că-i citesc și că-i admir!
Am înțeles acum, după ani, că e așa de plăcut să-i spui omului în față ce ai de spus, mai ales când e vorba numai de lucruri de bine!

În 2017 am fost norocoasă și am revenit.

Mult mai încrezătoare pe mine, după 3 ani de blog. Deja treaba devenise serioasă. Luasem un premiu la Webstock și lumea nu-mi mai părea nici așa de mare și nici așa de inabordabilă cum obișnuiam să o văd la început.
Am fost pe scenă, invitată împreună cu alță câțiva bloggeri și am povestit despre jobul nostru, de bloggeri!  
Îmi amintesc că am spus, exact cum spun și când nu sunt pe scenă, tot ce cred, tot ce simt, mai ales că n-am nimic de ascuns, iar asta îți dă un confort psihic incredibil!
De fapt, cred că sinceritatea ar trebui să fie Nr.1 în Job Description-ul unui blogger.
Au apărut apoi vorbe, ca de obicei, și de bine și de rău, că doar pădure fără uscături nu există.
Dar eu am rămas doar cu vorbele de bine. Am mers înainte și mi-am văzut de treaba mea, având mereu aproape oamenii cu energii pozitive. Iar asta-i foarte important!

În 2018, pe 19 iulie, am fost iarăși la Social Media for Parents, în public, împreună cu bloggerițe care între timp mi-au devenit prietene.

Am avut emoții și le-am aplaudat sincer pe Ruxandra Luca, Florina Badea, Gabriela MaaloufMirunaIoana, Ana, Ana Maria, Cristina, Otilia …și sper să nu fi uitat pe cineva.
Au fost oameni mulți și dragi, cu ocazia asta l-am descoperit și pe Alex Zamfir.
Oameni care au apărut în fața noastră și au povestit, fiecare în felul lui unic! 

Mai mult, mi s-a părut că sunt atât de norocoasă să văd pe scenă prietene bloggerițe aproape de sufletul meu, oameni cu inima mare, care au apărut în fața atîtor oameni din sală și de-acasă, cu emoțiile și responsabilitatea implicită de a spune lucrurilor pe nume.
Mi-am amintit de mine…cea care în urmă cu trei ani am sorbit fiecare cuvânt de pe scenă.

Știți ce cred acum, după 4 ani de blog și 3 participări la conferința asta?

Că lumea nu e deloc așa de mare cum credeam, suntem de fapt o mână de oameni, care încercăm, fiecare în felul lui, să ne facem treaba cât mai bine. Oameni care scriem mai des sau mai rar, dar fiecare își pune o bucățică de suflet și multe emoții în zeci și sute de articole.
Asta ar trebui să ne unească! Emoțiile!

 
E-adevărat că după fiecare eveniment apar tot soiul de comentarii și păreri. Așa cum, de altfel, apar după orice eveniment, fie că-i nuntă, botez, conferință sau ieșeală in grup. 

Cel mai important mi se pare că în lumea asta pestriță, Evensys reușește să ne adune an de an, să ne scoată din case, să ne îmbrăcăm frumos, să zâmbim, să ne cunoaștem, să ne vedem în lumea reală. Parcă-i mai frumoasă viața în offline, nu?

Notă: Pozele sunt preluate de pe paginile de evenimente ce aparțin Evensys

There are 2 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.