Draga Scoala, nu-i taia aripile copilului meu!

Draga Scoala, nu-i taia aripile copilului meu!

Nu cred sa existe inceput de an scolar fara emotii, nu cred sa existe toamna care sa vina fara s-aduca ganduri, planuri, emotii, nu cred sa fie vreun parinte care la fiecare inceput de scoala sa nu-si priveasca copilul cu nostalgie.

Pentru noi este deja al doilea an de scoala. Asa masoara parintii trecerea anilor. In ani scolari. Copilul nostru mic a crescut. Deja a inceput Clasa 1. Alt fel de emotii decat anul trecut. Alte pregatiri. Alte planuri ale noastre si ale ei. Alte asteptari, alte sperante. Dar aceiasi noi doi emotionati, de mana cu un copil senin si entuziasmat sa-si revada colegii si pe doamna invatatoare. Aceleasi emotii nerostite, dupa o vara relaxata in care ea a copilarit exact asa cum ii sta bine unui copil de 7 ani.

Ema a marcat ieri in Prima zi de Clasa 1.M-am gandit mult la inceputul asta de an scolar. M-am gandit cum sa-i fim aproape, cum sa-i dam putere, …dar mai ales cum sa n-avem emotii. In minte ni s-au  derulat franturi de imagini cu Ema in prima zi de gradinita, cu prima ei zi de scoala acum un an, cu primul spectacol pe scena…Ne amintim totul perfect de parca toti anii astia s-au scurs intr-o clipa. Simtim emotiile de parca totul s-a intamplat ieri. Ne uitam unul la celalalt, ne intelegem fara sa rostim niciun cuvant, ne uitam la ea cu dragoste, emotie, sperante, multumire… si stim ca o sa-i fim alaturi o viata. Atat timp cat ea ne vrea aproape

Draga Scoala, ti-am scris anul trecut si te-am rugat sa ai grija de copiii astia deschisi la suflet. A fost un an plin, cu zile bune, cu lucruri noi, cu program nou, cu zile cu soare, distractie, copilarie, cu teme si  proiecte, un an pornit cu emotii si incheiat cu zambetul pe buze. A fost bine! Ne-ai demonstrat ca poate sa fie bine.  Multumim!

Draga Scoala, ai grija in continuare de copiii astia senini ai nostri care nu si-au pierdut entuziasmul, care inca spun tot ce gandesc, copiii astia care vin cu placere la scoala si care au atatea vise, care stiu sa puna intrebari si sa astepte raspunsuri. Incearca sa-i stimulezi, sa-i tii uniti, sa-i inveti lucrul in echipa.

Draga Scoala, ce bine-ar fi daca-ai face echipa cu noi, parintii, sa-i pregatim pe copiii nostri de viata. Sa le pastram spiritul viu, sa-i lasam sa viseze, sa le lasam aripile deschise. Asta-mi doresc eu pentru Ema.

Draga Scoala, am atatea asteptari de la tine. Stiu ca iti dau iarasi pe mana un copil senin si curios, entuziast, un copil care stie sa zambeasca din suflet, care crede in magie si-n vise care se-ndeplinesc.

Ai grija de el! Nu-i pune piedici, invata-l sa depaseasca obstacolele, sa nu se lase doborata. Lasa-l sa viseze si nu-i spune sa-si uite visele! Invata-l sa lupte sa si le-ndeplineasca! Nu-l schimba, incurajeaza-l! Da-i aripi sa mearga pe drumul lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.