Scrisoare catre mami si tati. Am inceput Clasa 1!

Scrisoare catre mami si tati. Am inceput Clasa 1!

-Jurnal la 7 ani si 5 luni-

Gata, am intrat in Clasa 1! Habar n-aveam ca si la 7 ani tot o sa mai am emotii, ca doar sunt mare acum. Credeam ca prima zi din  Clasa 1 o sa fie cu totul diferita de prima zi la Clasa 0.

Ce va spun acum… vreau sa fie secretul nostru: de dimineata aveam inima mica mica mica de cand m-am trezit, pentru ca am visat ca  zana care ma adoarme in fiecare seara mi-a picurat prea mult praf magic, m-am trezit tarziu si am ratat ‘Prima Zi’!

Drumul pana la scoala mi-a parut mai lung decat de obicei, m-am uitat tot drumul la balerinii mei cei noi si ma  gandeam  cum o sa fie anul asta la scoala.  In prima zi din clasa 1 totul mi-a parut diferit. Curtea scolii mai mare decat de obicei. Ghiozdanul e mai mare. Colegii mei pareau altfel. Voi mi-ati parut mai seriosi decat in alte zile. Si se-auzeau atatea voci in jur, atatia copii cu buchete de flori, atat de multa lume la un loc…de-aia v-am tinut tot timpul strans de mana. Sa fiu sigura ca sunteti langa mine, ca suntem toti trei!

M-ati intrebat daca mi-a fost dor de scoala.

Da, mi-a fost! De scoala, de momentele  mele, ale noastre, ale celor 3 muschetari: mi-a fost dor sa ma duca tati de mana la scoala; mi-a fost dor de mesajele pe care mi le lasa mami in cutia cu sandvici si pe care le colectionez in comoara mea secreta; mi-a fost dor sa stau de mana cu Rita in fiecare zi; mi-a fost  dor de clasa noastra colorata, de orele de pictura; mi-a fost dor de jocurile din pauze; mi-a fost dor si de excursiile noastre;  mi-a fost dor pana si de clopotelul care anunta inceputul si sfarsitul orelor.

Dar stiu bine ca si de vacanta asta o sa-mi fie dor. De mare, de castelele noastre de nisip, de scoicile adunate cu mami, chiar si de bataile cu apa din curte. Si mai stiu ca o sa-mi fie tare greu sa ma trezesc in fiecare dimineata sa merg la scoala, chiar si in zilele cu ploaie. Voi mi-ati tot spus ca scoala e tot un fel de joaca. Dar eu stiu ca la Clasa 1 …nu mai avem voie cu jucarii, stiu ca suntem mari deja. Urmeaza sa avem manuale si vom avea teme in fiecare zi. Ma tot gandesc la asta si de-aia un pic ma bucur ca a-nceput scoala, un pic nu prea ma bucur. Dar abia astept sa invat sa scriu singura cu litere de mana si sa-i pot scrie lui Mos Craciun ce-mi doresc.

Stiu ca cel mai mult mi-a fost dor de doamna invatatoare!

Doamna mea ne zambeste chiar si cand gresim.  Abia cand am ajuns in clasa v-am dat drumul la mana, pentru ca doamna invatatoare are grija de mine asa cum aveti si voi. Mi-am amintit ca in clasa la mine chiar sunt zile distractive. Chiar mi-a fost dor de clasa mea.   Sigur ca o sa fie tare sa fiu in Clasa 1!   Pana la urma, nu-i rau deloc sa am 7 ani!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.