Eu sunt fana lui ‘FRAM, Ursul Polar’

Eu sunt fana lui ‘FRAM, Ursul Polar’

-Jurnal la 8 ani si 6 luni- 

Voi ati citit ‘Fram, Ursul Polar’? Eu am citit-o in clasa 1, pentru ca a trebuit sa o povestim la scoala.

La inceput mi s-a parut grea, nu intelegeam multe cuvinte, dar m-a ajutat bunica mea un pic si am citit pe roluri si mi-a explicat unele lucruri. Apoi, pe la mijloc, mi-a placut foarte mult si eram curioasa ce nazbatii mai face Fram.  Am avut si momente in care aveam mari emotii si imi tresalta inima sa vad ce se mai intampla. Oricum, acum sunt fana lui FRAM.

Gasiti mai jos povestirea mea despre el: 

Aici, o sa va povesteasca mami cate tot despre FRAM, dar un FRAM un pic mai altfel, mai din zilele noastre. E o scrisoare mai mult pentru parinti decat pentru copii, asa ca eu va zic 

Pa, pa, 

Ema 

Dragi parinti,

povestile frumoase sunt nemuritoare. Iar cand vine vorba de povesti ale copilariei noastre, n-avem cum sa nu ne emotionam si sa nu visam sa ne vedem copiii citindu-le. Asa…retraim o parte din bucuria si emotia zilelor in care eram chiar noi de varsta lor.

Am aflat cu asa un mare entuziasm de acest proiect, incat abia am asteptat sa va povestesc. E vorba despre niste oameni din Cluj, cu suflet mare si initiativa, cu idei si curaj, care si-au propus sa-l readuca la viata pe FRAM, Ursul Polar.

Asa ca s-au mobilizat si incearca sa scoata in lume o serie de 10 carti cu o grafica atractiva si texte accesibile, care sa fie pe placul copiilor din ziua de astazi. 10 carti adaptate zilelor noastre, cu pagini lucioase, coperti cartonate…ce vor da viata iarasi povestii lui FRAM. 

Povestea ‘Lumea lui FRAM” deja pare sa fie una de succes si asta-i mare lucru pentru un proiect la inceput de drum! S-a gasit deja finantare pentru primele 3 volume (vedeti mai jos imagini cu ele). Dar daca si voi vreti sa dati o mana de ajutor si puteti dona pentru acest proiect, e binevenita orice suma!

Il putem sustine pe Fram prin platforma de crowdfunding ‘Crestem idei’, unde el are o pagina dedicata. Gasiti acolo toate informatiile despre proiect, despre cum puteti dona sau despre cadourile pe care le veti primi ca multumire pentru contributia voastre.

Mai mult chiar,  La sfarsitul proiectului se vor dona aproximativ 100 de pachete (3 carti fiecare) catre:  Asociatia Raul-Sebastian ( asociatiaraulsebastian.wordpress.com ), ce vor duce cartile la Spitalul de Oncologie Cluj,  FRCCF – www.frccf.org.ro , Life Education For All , si catorva gradinite.

Nu stiu altii, dar eu abia astept sa-i cumpar Emei seria asta, mai ales ca nu am bucurie mai mare decat sa o vad ca citeste cu pasiune carti adaptate varstei ei. S-auzim de bine!’

There are 2 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.