Explozie de culoare în casa designerului Karim Rashid

Explozie de culoare în casa designerului Karim Rashid

Designerul născut în Cairo, Karim Rashid, este la fel de faimos pentru dulapul său roz, așa cum este și pentru creațiile sale.

Rashid și-a lansat propriul brand în 1993. Chemarea, totuși, a venit mult mai devreme. După cum scrie în cartea sa: „Mi-am dat seama de misiunea mea în viață de pe la vârsta de 5 ani.” Acum lista lui de proiecte și clienți este impresionantă și include nume precum Issey Miyake, Samsung, Hyundai, Bobble, BoConcept, Christofle multe altele.

Având în vedere ochiul de specalist al lui Rashid, nu e de mirare că vânătoarea de case cu soția sa, Ivana, în ajunul nașterii fiicei lor, Kiva, s-a transformat într-o misiune.

„Am vizionat 63 de apartamente”, spune Rashid.  „Au fost trei lucruri pe care mi-am dorit întotdeauna într-un spațiu: tavane înalte, lumină naturală și un nivel diferit pentru camera copilului nostru”.

Casa pe care și-o imagina era inspirată de amintirile casei de la Montrealul suburban, unde și-a petrecut o parte din copilarie.

Rashid și familia lui au găsit o casă cu trei etaje, cu propriul său spațiu exterior ofertant. Casa cu dimensiuni impresionante a suferit modificări cosmetice, inclusiv adăugarea de podele din lemn de culoare albă.

Pentru Rashid, spațiul este un laborator viu, un loc unde cele mai noi modele se amestecă cu inventarul existent de mobilier și obiecte strânse de-a lungul anilor. „Este o modalitate pentru mine să experimentez ceea ce am făcut și să testez”, spune el.

„Când m-am mutat aici, aveam în buzunar 1.500 de dolari”, spune Rashid, din spatele biroului său de proiectare, care se află în aceeași clădire cu casa lui. De atunci, el a creat un univers al lui. „A trăi cu toate lucrurile mele mă duce în lumea mea”, spune el. „Aici îmi găsesc sufletul & rațiunea muncii mele”.

Găsiți pe Blog in Tandem și alte idei pline de culoare, în categoria Case. Modă. Stil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.