La Multi Ani, mamelor de  pretutindeni!

La Multi Ani, mamelor de pretutindeni!

Astazi, 8 martie, e ziua noastra, a femeilor din toata lumea. Ziua mamelor de pretutindeni. E ziua in care ar trebui sa ne luam cateva minute, sa tragem aer in piept si sa ne gandim cat de norocoase suntem ca putem sarbatori ziua asta!

Cum ne vedem noi, ca mame? Cum ne-am descrie in cateva cuvinte?

De cele mai multe ori suntem dure cu noi. Suntem critice. Ne vedem punctele slabe. Ne analizam. Ne judecam singure. Avem dubii. Uitam de tot ce facem bine si ne concentram pe ce nu ne iese perfect. Ne gandim ca gresim. Deseori nu avem incredere in noi. Ne gandim ca poate nu suntem potrivite pentru asta. Ne cautam singure nod in papura. Uitam de tot ce facem bine si ne gasim singure defectele.

Ne-ar placea sa avem mai multa rabdare, sa ne jucam mai mult, sa fim mai prietenoase si mai deschise cu proprii nostri copii, sa le fim aproape mai mult, mai des, sa nu ne mai enervam, sa nu-i mai certam din nimic, sa nu-i mai batem la cap. Ne-ar placea sa fim niste mame mai bune!

Si totusi, ei, copiii nostri, ne vad altfel. Ne vad cu alti ochi. Ne vad exact asa cum noi am uitat sa o facem.

Ne vad vesele, frumoase, simt cat de mult ii iubim. Copiii nostri vad doar partea buna. Povestesc senini cat de mult le place sa-si peatreaca timpul cu noi. Le place cand mergem la film, la cumparaturi, cand mancam inghetata, cand coloram.

Ce spun copii despre noi, mamele? Ca suntem frumoase, nostime, senzationale, unice. Da, chiar astea sunt cuvintele lor! Si cand copiii spun ca mama e EROUL lor, atunci e clar ca lucrurile merg bine. Cand copii spun despre mame ca sunt SUPER, atunci avem motive clare sa ne zambim fericite.

Mamelor din lumea toata, LA MULTI ANI! Nu uitati sa zambiti, sa daruiti dragoste, sa fiti fericite, sa va imbratisati copiii, sa va relaxati si sa traiti frumos. Nu uitati ca noi suntem modelul copiilor nostri. Se uita, imita, invata. Iar dragostea se simte, asta-i clar!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.