Lectia de darnicie.  Actiune esuata!

Lectia de darnicie. Actiune esuata!

Sfarsit  de vara.   Sfarsitul unei perioade cu muuulta joaca. Cu muuuulte jucarii. Cu multe papusi, lego, plusuri. Fel de fel. Jucarii mici si mari, folosite, obosite, noi, frumoase, amestecate. Aproape toate ingramadite in cosuri de depozitare si cutii colorate. Unele nefolosite vreodata. Dosite prin casa, peste tot. Ingramadite toate in aceleasi cosuri.

Dar incredibil, jucarii de care Ema stie si intreaba din an in Paste, cand ma astept mai putin si cand credeaim ca le poti da  linistita mai departe. Copilul asta nu uita nimic. Are un inventar nescris, numai de ea stiut, cu toate jucariile, de la A la Z, din care nu scapa nicio rochita, niciun pantofior de papusa  sau surpriza de la ouale Kinder.  Uneori cautam cate un fluturas mic mic sau o zana cat degetul mic, cate 2-3 ore, dam casa cu susul in jos. Sunt sigura ca orice parinte care citeste stie exact despre ce vorbesc.

Planul meu de adult: sa scap de cat mai multe, cat mai repede. Asa ca am intrebat, convenit, convocat si smuls promisiunea Emei, pentru o sesiune in care sa facem selectia jucariilor pe care le mai pastram si pe care nu le mai foloseste. Adica pe care le putem da mai departe, altor copii, care nu au atatea jucarii, bla, bla,….stiti sigur strategiile prin care incercam sa-i invatam sa fie buni, darnici si atenti cu cei din jur. In care ne folosim atuurile de adulti, tehnicile de manipulare si tot ce ne mai trebuie ca sa-i aducem pe calea cea buna.

Zis si facut! Asa ca ne-am strans in curte, am intins mare parte din jucarii si am inceput selectia. Ursuletul nu, ca se mai joaca cu el. De papusa nu se poate desparti. Rucsacelul ii aminteste de bunica. Patutul de papusa il foloseste. Toate cestile de plastic le pastreaza pentru cand isi deschide restaurant….si tot asa. Le strangea langa ea si se bucura de fiecare de parca le vedea prima oara in viata.

Credeti ca s-a putut desparti de ceva? Copilul asta bun si cu suflet mare nu s-a putut desparti de nicio jucarie. N-a vrut sa dea NIMIC!  Intr-un final mi-a zis ca nu crede ca-i frumos sa daruim jucarii folosite. Si ca mai bine sa ma duc sa cumpar unele noi. Si daca tot merg la cumparaturi, sa mergem impreuna, ca mai vrea si ea cate ceva. Hei….ce ziceam?! Cine pe cine manipuleaza in casa asta?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.